CAP 231 a co do něj dát za vybavení. Poradí někdo??

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od RadimHnilica »

no nejsem si jist zda je přemet 3D :lol: obrat ale budiž. máš pravdu prostě časem pozná (co je blábol a co ne):D

jinak tazateli.Osaď to 15kou ASP v lepším případě OSmaxem a lítej a lítej a lítej zaviset to možná i chvíli zavisí a klasickou akro to bude zvládat dobře.
Radim
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od kokoumes »

NO PÁNI :D jsem rad ze je tu takova diskuse...v kazdim pripade bych nechtel aby to zaviselo jen na 0,54 sekundy a jeste v 50m vysce :lol: ne je to zajimave a trochu z toho mam i strach pac penizek nemam nazbyt a nerad bych vyhodil par tisocovek jen tak(ale to kazdy jiste dobre znate) :wink:
plavec
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od plavec »

To je jedno myslel jsem že chce lítat 3D a né akrobaci. A tak jsem zase zjistil že je to tady o ničem já píšu zkušenost a hned jí nějakej vyvrací. Asi tenkrát lítal on a né já. Takže ALOHA a diskuzím u Piva ZDAR :?
Stanly

#49 Příspěvek od Stanly »

Já mám ozkoušeno že tak nějak v klidu vysí letadlo s motorem MVVS 15ccm a vrtulí 15/8 s hmotností 3500g,a s motorem MVVS 26ccm a vrtulí 18/10 s hmotností 4000g.
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od kokoumes »

NO to je super...Jeste jedna takova vec: Pri prohlizeni ruznych stranek jsem koukal na parametry motoru 15ccm MVVS a 15ccm ASP a zjistil jsem ze ASP ma vetsi vykon asi o pul kw..Je to mozny? znamenalo by to ze by tenn muj model o vaze 3500g to ASPčko v pohode vyviselo?? TO by bylo super..V kazdym pripada je to u me jen teorie kolik bude to ero vazit pac v nem jeste nic nemam a jen sem to tak zhruba propocitaval. Jenom samotna stavebnice vazi asi okolo 2,5kg
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Vzduchoplavec »

O pulk kW - teda jako o 500W? To se mi nejak nezda. Kolik tam uvadeji ty vykony?

Dle udaju Pelikana je ten rozdil cca 260 W.

Ono u MVVS zalezi, zda tam das ladeny vyfuk nebo ne. S ladenym vyfukem ma teoreticky vykon narust az o 30%...
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od kokoumes »

No to je pekny narust. A udavaji tu hodnotu s ladakem nebo bez?
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Tak to nevim. Myslim, ze bez, ale fakt nevim. Nicmene tyhle papirove hodnoty jsou stejne spise tak orientacne. Urcite najdes opet zastance obou taboru, kteri budou tvrdit, ze ta "jejich" znacka strci tu druhou do kapsy.
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od kokoumes »

Ja vi uz sem tady takovou diskuzi nekde vidlel. MVVS se moc nebranim pac mam 3,5MVVS a slape jako hodinky (sice po 2 mesicnim stelovani(stacilo jen zmenit typ svicky) a to stelovani je trochu narocnejsi) nic mene tady kolega napsal ze do 4kg pouziva 26ccm kdyz si vezmu vahu tak bych se vesel s tim motorem do ty kategorie co popisuje kolega vyse...ojojoj
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od kokoumes »

Jinak sem na modelbazaru prave narazil na inzerat s notorem 15ccm ASP takze asi pujdu do toho snad to viset bude....Budu rad kdyz mi jeste treba nekdo zdeli sve zkusenosti :wink:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Ja ti nevim... Pokud vyrobce doporuzuje 10 - 15 ccm, je asi kravina tam rvat 26 ccm. Motor je skoro 2x tak tezky a taky vetsi. Jestli bys ho tam vubec narval, tak uz ho asi nezakrytujes a navic se ti znacne posune teziste dopredu, takze budes muset dovazovat na zadek a stoupne ti dost plosne zatizeni.

Mozna by pak takove ero viselo, ale litalo by jako cihla. Nejlip udelas, kdyz napises vyrobci, at ti poradi. Ale osobne si myslim, ze s 15 ccm to bude litat jako vino.
blacklight

#57 Příspěvek od blacklight »

kokoumes píše:NO to je super...Jeste jedna takova vec: Pri prohlizeni ruznych stranek jsem koukal na parametry motoru 15ccm MVVS a 15ccm ASP a zjistil jsem ze ASP ma vetsi vykon asi o pul kw..Je to mozny? znamenalo by to ze by tenn muj model o vaze 3500g to ASPčko v pohode vyviselo?? TO by bylo super..V kazdym pripada je to u me jen teorie kolik bude to ero vazit pac v nem jeste nic nemam a jen sem to tak zhruba propocitaval. Jenom samotna stavebnice vazi asi okolo 2,5kg

Jo , víš jak je to s čínským oblečením , jejich XXL je stejné jako naše L , u motorů to bude beztak stejné.Tyto věci bych bral s rezervou.
Jinak z vlastních zkušeností musím říst , že MVVS 8 má daleko větší výkon jak ASP 8,5.A pravděpodobně (skoro jistě) to tak bude i u 15ccm.Ověřeno to bylo tak že na našem letišti si shodou okolností 2 lidé koupili Exela od Balckhorse. Ten co měl MVVS startoval z 8m a ten co měl ASP se rozjížděl tak 25m a pak se zdechle zvednul zatímco MVVS šel bez problémů kolmo až do stratosféry. :D
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
pp
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od pp »

kokoumes píše:Jinak z vlastních zkušeností musím říst , že MVVS 8 má daleko větší výkon jak ASP 8,5.A pravděpodobně (skoro jistě) to tak bude i u 15ccm.Ověřeno to bylo tak že na našem letišti si shodou okolností 2 lidé koupili Exela od Balckhorse. Ten co měl MVVS startoval z 8m a ten co měl ASP se rozjížděl tak 25m a pak se zdechle zvednul zatímco MVVS šel bez problémů kolmo až do stratosféry. :D

Nejsem si jisty, zda tento prispevek je podan dobre, ono totiz strasne zalezi na tom, jak jsou vyladene MVVS a ASP a vubec na strasne spouste jinych veci. Ja zas treba mam zkusenosti zcela opacne, kdy kolega dost trapil MVVS 8 a ASP 8.5 a jakozto "tvrdy MVVSak" byl hodne zdesen, jelikoz jeho kus ASPcka se choval vyrazne lepe nez jeho kus MVVS 8. Ja si po dlouhych diskuzich na tema MVVS vs ASP myslim, ze uz asi vubec nema cenu tyto motory nejak zasadne porovnavat, protoze strasne zalezi na jejich vyladeni. Jinak proste budeme porad porovnavat hrusky s jabkama.... Tech 25m se mi proste nezda, spise bych to videl na nejaky problem toho konkretniho kusu motoru
blacklight

#59 Příspěvek od blacklight »

No já jsem pořát zastáncem MVVS , s těma starýma karburátorama opravdu stojí za hovno - to skoro ani naladit nejde.Ale ty novější zatím jedou naprosto skvěle a pro mě nemají konkurenci. :wink:
Jinak to opravdu nebudeme řešit. :D
Jediné co bych tak dodal je to , že ať už je to jakýkoli motor , viděl jsem lidi zo zběsile točí jehlou a pak se diví že jim to nejde naladit.A pak ten motor pomlouvají jaký to není šmejd. :D
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
pp
Kontaktovat uživatele:

CAP 231 a 3D

#60 Příspěvek od pp »

Mozna jsem prilis skepticky, ale tvou konfiguraci (pokud se nepletu CAP231 +15ccm) bych na nejakou razantni 3D v teto hmotnosti moc dobre nevidel. Letat ti to bude pekne, rad bych se treba nekdy podival, ale s tim visenim...? nevim, nevim, mozna ano, mozna ne
Kdyz jsem se podival na seznam toho s cim litas tak bych te (z vlastnich zkusenosti) malicko pribrzdil, ono zalitat nejakou 3D s takhle tezkym erem a 15ccm motorem prece jen potrebuje mit vytrenovane ruce a hlavu, jinak si koledujes o rozbiti toho krasneho CAPa. Teoreticky bys mel byt pripraveny treba i na to, ze se ti ten CAP muze pri utazenem premetu najednou stocit po kridle.... A pokud ho nebudes "citit" ve vzduchu, tak to muze dopadnout spatne. Jestli bych ti mohl v necem poradit, tak bych se soustredil na zaletavani ("na jistotu", tj. zadna akrobacka zpocatku a hlavne trenovat pristani) a pomalicku bych pridaval podle toho, jak si spolu na sebe budete zvykat. Odmenou ti nebude hromadka srotu ale prijemny pocit z nadherneho letadla. U letani se mi uz nekolikrat osvedcilo - nespechat, nespechat a nespechat. Prece jen letani s 3.5ccm nebo EPPakem je dost jine nez s erem o rozpeti 1.7m a vahou kolem 4kg. Ale je to jen a jen na tobe....
Jinak preju hodne hezkych letu a doufam, ze se s nami podelis o zazitky treba clankem na www.rcserver.cz a poridis i nejake video. Ten CAP vypada fakt moc pekne...
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“