RIP aneb Černý den ....

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

RIP aneb Černý den ....

#1 Příspěvek od Andy1pl »

Kamaradi ... proste je to blby den jak koukam ...

Dnes 5.7.2010 v 18:10 diky Flutteru praveho kridilka na Xtra Fun - pohrbil jsem ero .... skvely akrobat 2x2m :cry: :cry: :cry:
pokud by to bylo na rukou OK .. ale byl to flutter - 2 pilotuv nezavisle na sobe to videlo .... a priznali ze bylo to tak , zrejme na vine bylo prasknuti paky serva ( od serva k spojovacimu tahlu) proste v pulce prasklo ....

A kolem 19:10 kamarad "uriznul " SOP u Gilese, ale to uz na rukou ... v letu na zadech .... zbytek uz snad psat nemusim ...

Byl to proste spatny cerny den na Pelhrimovsku ...

Mate nejaky tip na letadlo pro DLE 30 ? neco kolem 2m ? XtraFun byla super... ( popr. dam k oprave pres zimu nekomu)
* * * * * Extra 300S SP-AMA ; Extra 300 SP-FAM * * * * *
www.helisport.cz
www.lmk-castkovice.cz
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JirkaA »

Uff.. škoda pěknýho éra, cítím s tebou..

Na druhou stranu trochu pozitivního myšlení - každá havárka je důvod posunout se kousek dál, tak ti Andy držím palce ať ten posun moc nestojí a pěkně lítá. Doufám, že se zase uvidíme ;)
OK2WY
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Andy1pl »

Nazdar Jirko, mrzi me ze jste to ero nevideli taky ... fakt pekne a skvele se s tim litalo ... Kacenka OK, ale Xtra byla fakt Extra .... nejhorsi je ze za to nemuzou ruce ... kridlo totalka, trup na 2 casti, a 2 digi serva v pr**li ..
fakt pekne ero ... uz hlastam ... mam depku ... vzdy jsem videl flutter na video, ale ze ho uvidim nekdy na zivo on-line na vlastim eru ... nikdy jsem o tom nemyslel ... dopoledne vse OK, pres 1 h ve vzduchu .. odpolko, jeden let ... totalka .... jsem v pr**i... f**k !

jirko dik za podporu ... ano, prijedu .... uz se stavui orionska Extra 2,2 .... i kourit take bude ..... alespon mam serva k necemu, i vypinace, a baterky .... vse spatne k necemu dobre :wink:
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JirkaA »

Na tu Nesnidalovskou Extru jsem zvědavý, váhám mezi ní a Veloxem.. Teď jsme se synem vytahali ze staré dílny a kůlen snad 10 tun šrotu, to by mělo částečně zafinancovat drobné stavební úpravy aby se v dílně dalo pohnout a zatopit, konečně bude místo kde dělat větší modely :).. Letos to asi už nestihnu, ale přes zimu to už půjde a ten rozsyp mě hodně láká a už se na to těším. Tak ať ti to dobře dopadne a moc se nezmaž ;)
OK2WY
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Peppy »

Kamos rozbil dnes thundera, sice nwm ako moc ale rozbil :roll:
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Andy1pl »

Ja to rikam .... dnes je CERNY DEN v modelarskem svete ...

prosim predej mu uprimnou soustrast ...
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Gormen »

http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Diky/297291/ ---> je mi líto každého ér co se rozbije, zkus kontaktovat p. Čičolu, všichni ho chválí,. zkus je kontaktovat ,budou toho vědět víc než já, třeba ti zašlou i nějaké foto atd
->MX 16s<-Piper J-3 CUB , Kawasaki Ki-61, motorový větroň Primera, AXN Floater-Jet, Mitschubischi A6M2 1:12 ve výstavbě
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Andy1pl »

Gormen dekuji Ti .... ano, zvazim to, opravdu super ero to bylo ...
jak F3A tak 3D parada.... jedno kridlo totalka, druhe par zeber, , trup opravim sam ... treba pres zimu ... ale dik za tip ... ted fakt nemam chut ani cas do toho jit ... zkusim to :wink:
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Gormen »

Nemáš zač;-) víš co ti řeknu když sem viděl toho Gilese co dal do kupy tak věřím že tvojé éro bude jako dětské pucle ;-) Přeji hodně zdaru;-)
->MX 16s<-Piper J-3 CUB , Kawasaki Ki-61, motorový větroň Primera, AXN Floater-Jet, Mitschubischi A6M2 1:12 ve výstavbě
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Celeron »

To byl opravdu dneska Cernej den! :evil: Nejdriv kamos malem prastil s Avii dvojplosakem asi na ruseni nebo prasklou paku u kridylek. No nastesti to ukormidloval, po nouzaku do obili to je na par hodin oprav. Pak jsem letel ja s Extrou 160cm, asi 3 minuty ok, pak najednou cumakem k zemi, vubec zadna reakce na rizeni, stazeni plynu, nic! Az do zeme, totalka, balsovy chrastitko v futralu z folie. Je mi ale zahadou, co byla pricina. :?: :?: Serva jsou funkcni, baterka taky, napajeni a vypinac zdvojeny, obe vetve funkcni. Jestli to bylo ruseni, dost pochybuju. Zatim jsem s timhle radiem nikdy na ruseni nespadl. Vypada to, ze neco totalne umrelo, protoze pri ruseni by snad FS stahnul aspon plyn. PCM prijimac nejde, jeden svab na desce je od ty rany asi v tretine praskly. Takze popelnice... Horsi je, ze i to co je funkcni, nikdo nevi, co je nacaty a davat to do jinyho modelu je loterie...

Jirka
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Andy1pl »

kdyz neco z Rx je spatne tak samozrejme nedavat ... serva zapojis do jineho Rx a budes vedet ... baterky vybit / nabit 2x a budes mit jasno, ja vim ze u mne jedno digi totalka (elektronika) a druhe ok * jen prevody) pozustale 3 digi jsou ok ... motor take Ok, Rx snad take, jen me s**e model ... no, lze to opravit ... ale musim mit chut k tomu ... asi v pameti mi pozustane krasne litani pres hodinu dnes rano ... proste super extra blbnuti, akrobacka, no vse na 100% ... spatny cerny podvecer .... nezmuzu to prenest pres srdce ... to nebyly ruce ... jinak bych to nesl statecne ...

Hlava vzhuru - vsem dobrym pilotum kteri maji smuluuuuu
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Peppy »

Este ze sa doliecujem a nelietal som uz 3 tyzdne, aspon som nic nerozbil :lol:
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Andy1pl
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Andy1pl »

no pro me to byl prvni takovy pad po asi .... vice jak roce .... z technicke zavady letadla * po 6 letech ... tezce to nesu .... radsi jdu spat ...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Speedy »

Nedávno jsem měl ránu s F3F na shořelý servo. Hrozná bezmoc a to jsem s ním ještě minutu bojoval ve vzduchu a dostal ho aspoň blíž k sobě. Kdyby to servo jen přestalo fungovat, tak se nejspíš nic nestalo. Jenže bylo na křidýlku a sjelo na mechanickej doraz dolů. Půlka destičky v něm byla seškvařená. Budu se holt učit laminovat. Už jsem nerozbil žádný letadlo několik let.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Celeron »

Andy1pl píše:kdyz neco z Rx je spatne tak samozrejme nedavat ... serva zapojis do jineho Rx a budes vedet ... baterky vybit / nabit 2x a budes mit jasno, ja vim ze u mne jedno digi totalka (elektronika) a druhe ok * jen prevody) pozustale 3 digi jsou ok ... motor take Ok, Rx snad take, jen me s**e model ... no, lze to opravit ... ale musim mit chut k tomu ... asi v pameti mi pozustane krasne litani pres hodinu dnes rano ... proste super extra blbnuti, akrobacka, no vse na 100% ... spatny cerny podvecer .... nezmuzu to prenest pres srdce ... to nebyly ruce ... jinak bych to nesl statecne ...

Hlava vzhuru - vsem dobrym pilotum kteri maji smuluuuuu

Na RX bych dal mooc bacha po rane. V mym je celkem 5 krystalu (kanal, PCM, 3x mf filtry a u nich nikdo nevi, co jim to udelalo. To bych do letadla, a uz vubec ne obrika nedal... Mohlo by se to zase vse zopakovat a nemuselo by to skoncit jen v obili...

Jo a mam podezreni, ze se neco upeklo. Nevim, jaky kladny rozsah teploty maji vysilace, ale vcera jsem ho dal na zkousku do trouby s teplotou 60 stupnu a hajzlik nesel!! Po schladnuti jo. No celkem by me zajimalo, kolik v nem vcera bylo stupnu, kdyz jsem letel. Vzduch mel pres 30, cerna skatule, chvili stal pri startovani na cernym asfaltu, slunce pralo o sto sest... Kolik bylo v modelu, taky netusim, ale folie v kabine uz delala sem tam varhanky.

Dosti otraveny Jirka
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“