EPP Extra 330 od Hackera

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
rudix999
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od rudix999 »

Úhel náběhu je vidět okem, prostě křídlo je náběžkou nahoru (sym. profil.Jinak přesné. Otázka je jak budu měnit úhel náběhu u stavebnice, kde je křídlo už zalepené vteřinovkou do výřezu v trupu. Další věc, že to vůbec neklouže, při ubrání plynu se jakoby zastaví a plácá se ve vzduchu, pak propadne po čumáku, jak by bylo lehké na čumák. Takže přistává se špatně, musí se spíš tlačit, nevyklesává plynule jako jiné letadla,nedá se podrovnávat a hned to přetáhnu. Zkusím ještě mix plyn+potlačení VOP, ale to řeší jen stoupavost pod plynem.Jinak díky za rady.
Extra MX PA, Jak55 1,8 SU29
patty111

#17 Příspěvek od patty111 »

tak to nevim covece, tak mas asi nejakeho speciala s uhlem nabehu. :wink:
Ja to letadlo neznam, nemam zkusenost..ale pochybuju, ze by nejakej akrobat by mel uhel nabehu, to je proste proti prirode :D Co na zadech?
Dale co pises...je treba si uvedomi s ceho je letadlo vyrobeno, pomer vykon vaha atd..setrvacnost u takoveho letadla neni, jako u modelu z jineho materialu (balsa/ komposit a pod.) ale i tak by to letet melo...

pokud mas uhel nabehu, tak pak nema cenu se s tim ladit, udelej si na zemi jakz takz teziste a litej s tim jako s vlastovkou.Jinak k tomu nemam co dodat..vsechny priciny co tu popisujes tomu nasvedcujou.

Ale poradim ti jednu vec, uplne nejlepsi bude, pokud chodis letat nekam na letiste, tak hned prvniho cloveka, ktereho tam uvidis, ktery ti prijde ze umi letat s acrobatem, tak ho popros, aby ti letadlo zaletal, vyladil, pripadne poradil co mas delat. Je to ten nejlepsi zpusob co muzes udelat. Psat tady litanie a hledat odbornou literaturu je k nicemu. :wink: ztrata casu, uz si mohl litat v pohodicce nekde :D ted je zrovna pekne pocasi. :wink:

hlavne zadne mixy...nesmysl. Namixuj si radsi doma jahody s cukrem a mlikem..to bude lepsi mix :D
rudix999
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od rudix999 »

Tak jsem si dal ty jahody, vyřezal křídlo, srovna náběh a vlaštovka to není. Lítá super. Ale chtělo to hodně, tak 3-4mm na konci křídla nahoru. Výrobce mě ujistil, že to mají správně a fakt, díval jsem se v krámě na jinou stavebnici a bylo to stejné. Na letišti akropiloti kroutili hlavou, nad tím náběhem, sranda. No hlavně, že už jsem to vyřešil, letí moc pěkně a je to i hezký model. Tak díky za rady.
Extra MX PA, Jak55 1,8 SU29
patty111

#19 Příspěvek od patty111 »

no tak...tak letu zdar. :wink:
Osky

#20 Příspěvek od Osky »

Extru mám a létá super. Na zádech tlačím jen nepatrně.
Křídlo je v nule. Důkladně přeměřeno. Díky designu to možná klame.
Jinak parádní polétání.
Osky
happy_cz
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od happy_cz »

Hi,
nemate nekdo v dosahu zaver recenze z RCM 7/2010? Ma smysl tento model kupovat jako 3D trenera?
Dik
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
JMalik

#22 Příspěvek od JMalik »

happy_cz píše:Hi,
nemate nekdo v dosahu zaver recenze z RCM 7/2010? Ma smysl tento model kupovat jako 3D trenera?
Dik

Pokud to chceš na trénink 3D akrobacie, tak si pořiď cca 1m EPP s plochým trupem.
Dost se tady o tom napsalo, co je vhodné, motory, serva......
happy_cz
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od happy_cz »

Osky: byl jsem se na to v tydnu podivat a designem letadla to nebude, schvalne to zkus vyfotit a hodit sem :idea:
Naposledy upravil(a) happy_cz dne sob 23.04.2011 1:36, celkem upraveno 1 x.
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
goges
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od goges »

Akurat zacinam stavat toto ero. Poradte prosim s par vecami. Je to s tym uhlom nabehu kridla fakt take zle? Ako to presne zmerat na takomto type lietadla popripade ako odstranit nepresnost? Mam nejake tenke uhlikove gulatiny navyse, daju sa nejak vyuzit? Nieco vystuzit? Cital som tu nieco o vystuzeni trupu. Motor som objednal tento: http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=5690 Je to ok? Mate napad na nejake dalsie vylepsenia? Ako sa to chova vo vzduchu? Celkom dost otazok :D vdaka za akukolvek reakciu...
Earl
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Earl »

goges - snažil jsem se získat nějaké informace, ale nepochodil jsem. Zřejmě toto letadlo moc lidí co sem chodí nemá. V RC Modely 7/2010 vyšla recenze, docela by mě zajímala, ale nenašel se nikdo ochotný kdo by ji oskenoval.
goges
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od goges »

Aj tak dakujem za snahu. Mozno sa niekto casom najde, kto sa bude chcet podelit o nejake skusenosti s tymto erom. Ja som ho uz postavil a teraz cakam na elektriku. Uhol nabehu kridla som namenil, ale pri lepeni mi vznikli male odchylky do 0.5 cm. Je to skoda, ale vadit by to nemalo.
matOrix

#27 Příspěvek od matOrix »

drzim palce - v pondelok som tu svoju definitivne dorazil (odlomeny koniec anteny na prijimaci optima 7)... smutne, ze taky isty motor ako Ty som do neho objednal - ale prisiel neskoro...predtym som tam mal emax - a ten bol slaby - skoro vobec to nelietalo... vrtule som skusal od 9x6 cez 10x6 az po 11x4,7 - najlepsie mi to lietalo s 10x6. baterku som mal g3 1100 3s ale lietalo to aj z tazsou 2200 3s nanotech (skusil som aj 2200 3s obycajne turnigy - ale tie boli moc tazke...)
urcite si zosilni podvozok - ten sa mi vylamoval - vyriesil som to tak, ze som vlepil pred aj za "domcekom" na podvozok z vnutornej strany balzove obdlziky cca 5cm na celu sirku trupu...
Earl
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Earl »

matOrix - neni ten motor slabý? Mám nějaký podobný a nelétalo to moc dobře. Je sice pravda, že stále nemám vrtuli 10x6 ale jen 8x6. Jakou jsi měl letovou váhu? Přemýšlím, že bych šel do silnějšího a tím pádem těžšího motoru.
matOrix

#29 Příspěvek od matOrix »

ja som tam mal emax gt 2215/12 - a ten mal doporucene vrtule 11x3,8 a 10x4,7... a tu 10x7 som kupil len preto, lebo ani jednu z uvedenych nemali v shope... ked som postavil tu extru mala cca 550g, po opravach a na konci zivotnosti mala skoro 800g aj s bat 3s 2200... s vecsim motorom je problem ked nechces menit loze - zmestis tam max priemer 28mm :-(
matOrix

#30 Příspěvek od matOrix »

ja som tam mal emax gt 2215/12 - a ten mal doporucene vrtule 11x3,8 a 10x4,7... a tu 10x7 som kupil len preto, lebo ani jednu z uvedenych nemali v shope... ked som postavil tu extru mala cca 550g, po opravach a na konci zivotnosti mala skoro 800g aj s bat 3s 2200... s vecsim motorom je problem ked nechces menit loze - zmestis tam max priemer 28mm :-(
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“