Rozdil mezi "bilymi" a "cernymi" ASSANy
-
Honelix
- Kontaktovat uživatele:
Rozdil mezi "bilymi" a "cernymi" ASSANy
Zdravim panove...
Planuji poridit modul ASSAN do sve Eclipsy a chtel bych vzit rovnou i par prijimacu. Ted jen problem s tim, ze nevim, jaky je rozdil mezi bilymi a cernymi prijimaci. Ty bile jsou lehci, to jsem si vsiml a maji jen jednu antenku, ale je nejaky zasadni rozdil mezi nimi?
Dekuji za odpovedi
Planuji poridit modul ASSAN do sve Eclipsy a chtel bych vzit rovnou i par prijimacu. Ted jen problem s tim, ze nevim, jaky je rozdil mezi bilymi a cernymi prijimaci. Ty bile jsou lehci, to jsem si vsiml a maji jen jednu antenku, ale je nejaky zasadni rozdil mezi nimi?
Dekuji za odpovedi
Hitec Eclipse 7 + ASSANMoje modely: http://www.rcalbum.com/index.php?sum=453&amod
.malo by to mat znizeny dosah.
Ty je máš, určitě ne, to spíš jedna paní povídala.
Ty černé by měly být všechny V2, nový typ a mají pouze tvrdou krabičku. Bílé jsou v pouze v plastové šupce.
Zajímavé je že krátké anténky mají stejný, podle některých pramenů i delší dosah něž ty s dlouhýma. Nevzpomenu si kde, ale někde jsem četl že dosah s jednou anténkou naměřily 500m. Myslím si že velikost ovlivňuje pouze velikost a počet konektorů pro serva.
Apropo vyskoušel už někdo úpravu na jednu anténu popsanou v nové Rcrevue 7/10? Dosah je uváděn 1300m.
Ty je máš, určitě ne, to spíš jedna paní povídala.
Ty černé by měly být všechny V2, nový typ a mají pouze tvrdou krabičku. Bílé jsou v pouze v plastové šupce.
Zajímavé je že krátké anténky mají stejný, podle některých pramenů i delší dosah něž ty s dlouhýma. Nevzpomenu si kde, ale někde jsem četl že dosah s jednou anténkou naměřily 500m. Myslím si že velikost ovlivňuje pouze velikost a počet konektorů pro serva.
Apropo vyskoušel už někdo úpravu na jednu anténu popsanou v nové Rcrevue 7/10? Dosah je uváděn 1300m.
Zdravím.Bereš mi to přímo z úst.Také mne velmi zaujal článek z poslední RC Revue o anténách a čekám, kdo to vyzkouší.Ale ,než jsem přešel na Assan měl jsem velký strach o dosah, některé z Vás jsem otravoval o jejich zkušenosti. Po dvou měsících jsem spokojen. EG Pro už ani nevidím, ale řídím.Přijímač mám černý se dvěmi anténami. Ruda
Re: Rozdil mezi "bilymi" a "cernymi" ASS
Honelix píše:Zdravim panove...
Dekuji za odpovedi
Příjímačů Assan mám momentálně asi osm, mezi mimi tříkanál ve fólii s dlouhou anténkou, čtyřkanály a šestikanály ve fólii s krátkýma anténkama, šestikanály v krabičce s krátkýma i dlouhýma anténkama.
Co se týče dosahu, všechny mají dostatečný, ale obecně platí, že přijímače s dlouhýma anténkama mají při stejném umístění dosah o něco menší (!) než ty s krátkýma. Ona totiž ta anténka je vždy stejně dlouhá (čtvrtvlnová), dlouhá je pouze nastavena koaxiálním kablíkem, na kterém vzniká nějaký útlum (proto ten rozdíl). Dlouhé anténky má tedy smysl použít pouze tam, kde pro zlepšení příjmu výrazně pomůže možnost vyvedení aktivního konce antény z modelu ven. Typicky např kovové konstrukce (vrtulník), uhlíkové trupy apod.
Rozdíl jedna/dvě anténky je u Assana neměřitelný - nepoužívá diverzitní příjem, takže druhá anténka propojená na zem nemá na příjem významný vliv. Z mých osmi přijímačů má nejlepší dosah šestikanál ve fólii s jednou anténkou, nejhorší šestikanál v plastu se dvěma dlouhýma, ale jak už jsem napsal, u všech je víc než dostatečný. Elektricky mezi přijímači ve fólii a v krabičce nepoznám rozdíl. Jediné odlišné jsou ty v krabičce s pendrekovou anténou a nový desetikanál, které jsou taky výrazně dražší a údajně je lze programovat, ale z této série zatím žádný nemám. Oceňuji, že úplně na všech perfektně funguje FailSafe. Zkoušel jsem mockrát po přistání modelu úplně vypnout vysílač, serva poslušně zajedou do neutrálů a tam drží jak přibité, i když je ve vzduchu dalších 5 WiFi signálů z vysílačů různých systémů.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Mně se párkrát podařilo na krátkou chvíli vypadnout z dosahu u 2m větroně.
Neprojevilo se to sice na řízení, ale protože jsem měl na palubě kamerku zjistil jsem při motorovém letu krátký výpadek motoru s tím, že asi na 1-2 s přešel model do FS. Protože mám takový cukání pořídit něco třímetrovýho, zkusím úpravu přímače s tím, že mu napájím jak jsem již psal 2dB anténu ( její vnitřek ) Vliv to asi bude mít, soudě podle toho, že přímač assan s pendrekovou anténou má podstatě větší dosah.
Neprojevilo se to sice na řízení, ale protože jsem měl na palubě kamerku zjistil jsem při motorovém letu krátký výpadek motoru s tím, že asi na 1-2 s přešel model do FS. Protože mám takový cukání pořídit něco třímetrovýho, zkusím úpravu přímače s tím, že mu napájím jak jsem již psal 2dB anténu ( její vnitřek ) Vliv to asi bude mít, soudě podle toho, že přímač assan s pendrekovou anténou má podstatě větší dosah.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz