Isis vs. Fénix

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět

Isis nebo Fénix

Isis
28
76%
Fénix
9
24%

Celkem hlasů: 37

Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od ST »

OK vysvětlil jsi to správně. Já akorát bojuju s tím, že můj katapult je po víkendovým lítání mimo své možnosti. A to mě kurna dost vytáčí. Ale co se dá dělat chce to asi vic kvality než kvantity. Ale kdo má vydržet když je venku tak hezky...
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
komár
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od komár »

Los577 píše:2. kdyz uz se ta termika najde, dokaze ji vytocit kazdej blbec a pokud nema 400g ero a je aspon trosku silna..

Se vším, co jsi napsal, se dá slouhlasil, ale myslím, že v tomhle se pleteš. Viděl a zažil jsem to mockrát - ve stejném vzduchu se to jednomu pilotovi vytočit podaří, druhému nikoli.

Schválně si upřímně odpověz na tuhle otázku: Jestliže jsi třeba na posledních závodech nebyl první, z jakého to bylo důvodu? Kvůli tomu, že jsi házel níž než ti, co tě porazili? Nebo kvůli tomu, že jsi v letu udělal chyby, které oni neudělali? Pamatuješ na loňské MČR v Hradci? Luděk Novotný házel o pořádný kus níž, než ty, Milan a Petr. Přesto zaslouženě vyhrál...

Jenom aby bylo jasno - házet vysoko JE důležité. Ale pokud se sejdou soupeři, jejichž hody se budou lišit o 5 metrů, tak většinou vyhraje ten, který bude uměl lépe číst a využívat vzduch. Pokud se hody budou lišit o 15 metrů, už je to něco jiného.

Jestliže někdo hází do 45 metrů, tak na závodech nebude mít problém s tím, že by házel nízko.
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od GWSka »

Souhlasím s tebou, chce to jen lítat a lítat. Tím se naučí číst ve vzduchu a porozumět jak se v dané situaci zachovat.
onca
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od onca »

Realita je ale taková, že Hulíkovci i Žďáráci to hážou do strašných vejšek a ten vzduch umí taky perfektně číst. Takže trénujte obojí :-)
RCgliders.cz
albisko
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od albisko »

onca píše:Realita je ale taková, že Hulíkovci i Žďáráci to hážou do strašných vejšek a ten vzduch umí taky perfektně číst. Takže trénujte obojí :-)

nejaky zaznam v vyskomera?
celkom som zvedavy :)
su strasne vysky a strasne vysky :)

ps nebrat ako nejake podcenovanie len chcem vidiet zaznam nieco ako toto:
http://www.stoupak.cz/viewtopic.php?f=3&t=146&start=30
onca
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od onca »

albisko píše:
onca píše:Realita je ale taková, že Hulíkovci i Žďáráci to hážou do strašných vejšek a ten vzduch umí taky perfektně číst. Takže trénujte obojí :-)

nejaky zaznam v vyskomera?

ps nebrat ako nejake podcenovanie len chcem vidiet zaznam nieco ako toto:
http://www.stoupak.cz/viewtopic.php?f=3&t=146&start=30

Milánek ten motorek v ruce snad má :-). Jinak to prý háže podle výškoměru do 60 m ZA KLIDU!
RCgliders.cz
albisko
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od albisko »

klobuk dole
60m je dost,
fakt sa nenajde nikde zaznam ?
este by ma potom zaujimala prechodova faza na konci vyhodu do klzu(strata vysky)
onca
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od onca »

Já doufám, že to někde má. Až si to přečte, tak doufám, že dá odkaz a obrázek.
RCgliders.cz
komár
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od komár »

albisko píše:nejaky zaznam v vyskomera?

Samozřejmě mluvíme o změřených výškách, posledních pár týdnů mají kluci k dispozici Lolo5. Předpokládám, že Ivoš sem nějaký graf dá, případně sem večer dám já něco z toho, co mi kluci posílali.

Třeba víc než 65 metrů, co házel Milan se Salonitem :-) Vítr byl okolo 3 m/s.
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
HavM
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od HavM »

Tak abyste se nehádali, umím 65 za bezvětří na sněhu s eisnem za 270 gramů. Grafíky má někde Jenda Pejchar.

Se salonitem to je myslím k 70 to má Ivoš změřeny za 3 m/s větru a váhy okolo 300 gramů.

Ale pak to tam stejně chceš nějak usadit a ztratíš 5 metrů ani nevíš jak.

To jsou ale hody, na které máš čas se pořádně připravit a nadejchnout, něco jiného to je, když to chytáš za kolík a zahazuješ do vteřiny zas do luftu, to je ale potřeba trénovat:) na tom se láme chleba.

Mimochodem, dneska jsem zase truchu vylepšil styl hodu ale neví nevím, pač jsem si u tohu asi hejbnul krkem:(
albisko
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od albisko »

zatial hadzem toto:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=29083

mam 50mAh lipolu na vyskomer chcem to tam prilepit len pre orientacnu vysku
albisko
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od albisko »

ale ako F3K mam z foriem toto (rok 2005,tlsty profil)
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) albisko dne stř 30.06.2010 5:52, celkem upraveno 1 x.
diri
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od diri »

Cafte pani! Dlho som tu na fore nebol a ked tak citam toto vlakno tak som asi dobre urobil. Fakt tazke citanie...
Najskor k porovnaniu Ikarovej a Oncovej roboty: S Isisom som nikdy nelietal ale myslim ze je to lepsie kacko!
Ku Fenixovi: kupil som asi pred rokom v podstate jeden z prvych Martinovych prototypov. Je mi velmi luto ze som urobil asi dost velku antireklamu pretoze na oboch pretekoch na ktorych som bol mi flatrovali kridelka. Dovodov bolo asi viac ako len poddimenzovanie ale to tu spominal uz Martin. Aj ked malo trenujem a s flatrom to nelietalo vysoko, podarilo sa mi na oboch pretekoch velmi pekne umiestnenie - a to boli moje prve zavody! Fenix naozaj lieta velmi dobre a som presvedceny ze keby s terajsim Fenixom lietal napr. Onca, tak by jeho vysledky neboli moc rozdielne(nie vo fucaku)!
Pisali ste tu o par nedostatkoch...
-mam nove Ikarove kridlo ktore nema problem s tuhostou ani flatrom.
-klapkovanie na viac ako 2mm nieje problem, pouzivam od zaciatku 3mm a viac nie len preto lebo u Fenixa netreba
-ikarovu trubku nepouzivam ale v pohode by som ju kupil a zrejme aj kupim na novy trup. Pevnost je podla mna v pohode, ako trubky tak aj kridla! Videl som uz pri hode prdnut zevraj genialne trubky a viem aj to ze par z tych lepsich si proste vo fucaku nedovolia do hodu dat vsetko s niektorimi kackami...
Moj terajsi Fenix lieta super, nechcem lepsie kacko lebo viem ze je este stale lepsie ako moje ruky. Treba mi len novy trup lebo vaha po par opravach stupla :). Vyhrady mam mozno trochu voci prenikavosti ale to je tak vsetko. Vysky a casy su stale lepsie a ak poznate par vzorcov z fyziky tak viete ze tie rozdiely vo vyskach nemozu byt az tak markantne aby to nevedeli vzdy dohnat ruky a stastie... :)
Chlapi nie kazdy je sutazny, resp. sutazivy typ! Je isto dobre ked vyrobca aj sutazi ale nieje to podmienka aby jeho vyrobky boli super. Nechajte kazdeho nech si lieta ako chce a kde chce! Nekritizujte robotu ineho ked niektori viete nalepit len VOP a SOP! Preco nieste happy ze niekto dalsi robi kacka??! Sere ma to...
S Ikarom komunikujem uz dlho, s Ondrom na par pretekoch. Obaja su super typci a hockedy s nimi pojdem na pifko ale po precitani tohto vlakna s niektorimi z Vas isto nie....
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Milan Nes »

mno jen co vim od "profíků" tak Isis lítá líp a je i líp konstrukčně vyřešenej,
proto sem si ho koupil a koupim si ho i v budoucnu ...

teď už jen i z principu ...

jinak jo Ikar to má pěkně - vizuálně - komerčně dotáhlý, já preferuju co líp lítá :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
albisko
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od albisko »

tiez cakam na isisa :)
tesim
dymondy nachystane mam ,este vyriesit acu ,co tak NIMH KAN 350mAh?
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“