Isis vs. Fénix

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět

Isis nebo Fénix

Isis
28
76%
Fénix
9
24%

Celkem hlasů: 37

Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od ST »

Flatruje co ? Křidélka, směrovka ? Mě to občas taky zabzuní.... :(
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Karas
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Karas »

Jo to mě občas taky, ale ještě jsem nepřišel co flutteruje. Ale je mi to celkem jedno, těch 45 mi bohatě stačí, člověk alespoň víc hazí a tím bojuje proti komárům. :wink:
milost
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od milost »

Karas píše:člověk alespoň víc hazí a tím bojuje proti komárům. :wink:

Viď, komáre... 8)
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Karas »

milost píše:

Viď, komáre... 8)

Dobře, tak proti hmyzu. :)
Los577
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Los577 »

milost píše:

Viď, komáre... 8)

ajeje :) milost, hele neznas Martina Vlcka taky je z Rican (u Prahy)??? dneska si byl pro Steigeisena ;) tak se k nemu nekdy zajdi podivat, jak lita soutezni stroj.. ;)
ZS

#36 Příspěvek od ZS »

Tedy pánim nedovedu dát hlas někomu, nemám oba. Mám Isise od Ondry. Začínal jsem uplně sám včetně seřízení a házení. Nělaké zkušenosti z větroňů mám (Rcej) a mám i výškoměr. Tedy hážu to cca 30m(někdy i 35m) a časy cca 50s. Při větru je to o něco výše Je to normální? Jak vysoko se dá Isis Vyhodit? Zatím nemám křidélka(klapky) v mínusu, je to potřeba?Ale zatí mě to baví tak, že se mi podařilo vybít přijímačovky a přistát v obilí, chvála bohu bez následků. ZS
onca
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od onca »

Teda, to koukám a děkuju všem za hlasy. Nějaký pořádný výsledek na republice a hned se o mím éru víc mluví. Jasně, že mě to lítá parádně a neflatruje mě to, protože bych to jinak nedělal a nenabízel :-)
Jinak k těm výškám. Myslím, že to na SOUTĚŽI u KOMÁRA Tonda házel kolem 50 m a určitě se mu nic nerozklepalo a ani nezabzučelo.
Hlavně nechápu ty lidi, co se jen z principu nejdou podívat, natož zalítat na soutěži. I kdyby nic neuměl, tak několikrát tu bylo řečeno, že mu s tím každý pomůže a hlavně poradí, co dělá špatně. Na tyhle věci nikdo sám za stodolou nepříde a tím se ochuzuje o lepší pocit z lítání. Příklad na republice byl Trnda. Ten sice poctivě trénoval, ale měl špatnou techniku se kterou to házel slabě přes 30 m. V něděli se už dostával nad 40 m.
Tak trénujte a dávejte tomu VOHEŃ!
Naposledy upravil(a) onca dne stř 23.06.2010 8:11, celkem upraveno 2 x.
RCgliders.cz
onca
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od onca »

ZS píše:Tedy pánim nedovedu dát hlas někomu, nemám oba. Mám Isise od Ondry. Začínal jsem uplně sám včetně seřízení a házení. Nělaké zkušenosti z větroňů mám (Rcej) a mám i výškoměr. Tedy hážu to cca 30m(někdy i 35m) a časy cca 50s. Při větru je to o něco výše Je to normální? Jak vysoko se dá Isis Vyhodit? Zatím nemám křidélka(klapky) v mínusu, je to potřeba?Ale zatí mě to baví tak, že se mi podařilo vybít přijímačovky a přistát v obilí, chvála bohu bez následků. ZS

Těch 30 m je na začátek v poho. Já sám jsem to z počátku taky neházel víc. Čas je taky v poho. Záleží v jakých podmínkách to hážeš. Na letišti v podvečer i ty nejlepší stroje nakloužou bez termiky kolem 90 s. Když někdo píše, že to dává vždy přes 120 s a potom se koukneš na fotky, jak s tím lítá na svahu, tak si spíš říkáš, proč vůbec pokaždý po 2 minutách musel přistávat :-)
RCgliders.cz
komár
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od komár »

ST píše:Flatruje co ? Křidélka, směrovka ? Mě to občas taky zabzuní.... :(

S největší pravděpodobností křidélka. Prostě malá torzní tuhost z výroby. Dá se s tím udělat jediné - přelaminovat takovou tu "náběžnou" hranu křidélka tenkou skelnou tkaninou.
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
geeenie

#40 Příspěvek od geeenie »

Nazdárek, no vy jste se tu do Ikara hezky obuli ! Co se týče konkurence schopnosti Fenixu, tak na začátku sezony, na Slovevensku byl Dyri třetí, i přes to, že lítál s opravovaným křídlem. Sám létám s Fenixem, jako s letadlem na každodení házení a jsem s ním maximálně spokojený. Takové řeči jako ,, kdyby Ikar lítal, tak by věděl" si strčte za klobouk ! Ikar lítá pořád, občas za nim si zajedu zalítat. Nejvíce se mi líbí, že se neustále snaží Fenixe vylepšovat a počítám, že na příští sezonu bude připravený už hodně zajímavý stroj. Nezlobte se pánové, ale tahle diskuze má úroveň jarmarkového povyku, je nás po republice pár a pokud se někdo snaží, pro F3k něco udělat, tak si zaslouží povzbudit a podpořit !
DD
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od DD »

Abych pravdu řekl tak staré křídlo fenixe se mi jeví lepší 8) než to nové... a jestli touto tendencí bude pokračovat tak stroj na příští sezonu nechci vidět. :?
Máš pravdu lidi co se snaží pro F3K něco udělat musíme podporovat a právě i takovou podporou může být tato krytika :!: :idea: ... podnět pro zamyšlení jak to vylepšit aby ke krytice nebyl důvod. osobně jsem přesvedčen že ikarovo křídlo během pár dní ostrého házení zruším a to jsem průměrný vrhač. :!:
onca
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od onca »

geeenie píše: Nezlobte se pánové, ale tahle diskuze má úroveň jarmarkového povyku, je nás po republice pár a pokud se někdo snaží, pro F3k něco udělat, tak si zaslouží povzbudit a podpořit !

No možná to kluci kvůli tomu napsali, aby mě podpořili!
Jinak jediné úpravy, co jsem zatím viděl, je to, že začal zakulacovat konce křídel podle mého doporučení, ale měké to má pořád. Já na tom mám eliptické křídla asi 3 roky a nevidim důvod už to vylepšovat. Možná to tak zaformovat :-)
RCgliders.cz
komár
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od komár »

onca píše:Já na tom mám eliptické křídla asi 3 roky a nevidim důvod už to vylepšovat. Možná to tak zaformovat :-)

Zase to s tou reklamou nepřeháněj, ještě před dvěma roky jsi lítal se skleněným SuperGee :D :D :D
--Komár

onca
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od onca »

komár píše:Zase to s tou reklamou nepřeháněj, ještě před dvěma roky jsi lítal se skleněným SuperGee :D :D :D

Tak dobře, dva a půl:
http://www.klubzdar.wz.cz/denicek/Fotky ... cf1095.jpg
RCgliders.cz
komár
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od komár »

Takže necelé dva, že jo? :D :D :D
--Komár

Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“