Ahoj, jaký používáte? Barva bílá, růžová, zelená, modrá a já nevím ještě jaká. Mám bílý, zdá se měkký a zelený, ten je dost těžký. Jaké máte zkušenosti?
Styrodur je jedna konkrétní značka XPS, bývá zelený. Ty další budou od jiných výrobců. Navíc každý výrobce nabízí několik tvrdostí. Osobně si myslím, že ten styrodur vydrží nejvíc.
Vždyť jsi ani nenapsal k jekému účelu to chceš... to se pak těžko radí. Zapoj logiku... ten co má větší hustotu je houževnatější, tvrdší ale více váží a naopak.. podle toho si snad vybereš ne? Na dlabané trupy používám buď zelený nebo modrý. Fialový a žlutý je moc měkký....
Běžně koupíš zelený, a i růžový, medový, bílý. Zalezí od prodejce . Mám zalený, s ním nejsem schopen nějakého rorumného řezu a bílý ten je lepší. Značky doplním. Zkoušel jsem i medový z Baumaxu, na nějaký pomalo let případně potažený papírem dobrý. Je lehčí ale pružnější. Ale jsem začátečník,amatér.
Nějaké info. na.: http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1213575 Za další rady budu vděčen. Díky ZS
Víte někdo kde v Praze sehnat "ooranžový" XPS (či jak tomu kdo v jakém řetězci zrovna říká)?
Používal jsem takový ten medový z Hornbachu na Čerňáku, mě vyhovoval, ale už ho nevedou a prodávají místo toho světle modrý a ten je naprd...