motorXvrtuleXreg

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kratod

motorXvrtuleXreg

#1 Příspěvek od kratod »

Zdravim všechny, měl bych dotaz..

Přemýšlím o něčem svižnějším do Corsaira (parkzone) a chtěl bych tam dát motor Turnigy 35-48 1100Kv.

S ohledem na vizáž se mi nechce měnit vrtule (proste nejake me presvedceni), ted je tam 3lista 8,7x6, vše jsem si zadal do DC a ETA mi vyšla líp s menší vrtulí, než se kterou je doporučení výrobce, špičky nejsou tak vysoko (cca 320w nominal limit, baterie je 3S 11,1V). Jenže DC mi automaticky přahazuje regulator na 60A.. Dotaz zní: pokud použiju onu 3listou 8,7x6 tak podle DC budou proudový špičky cca 38,5A při poklesu na 9,6V.. Co když tam dám jen 40A regulátor?? pomůžu si tim (vyměna motoru pokud nevyměnim vrtuli)???

stávající motor je origo Parkzone, neznám parametry, ale žádná sláva, mohlo by to být lepší :twisted:

Samozřejmě se bavíme o špičkách, nelítám 3D akrobacii, plný plyn dávám jen při stoupání...

Ještě doplním: pod pojmem "ETA mi vyšla líp" myslím, že pole mezi opt. a limitem je mnohem širší... (jinak pokud jsem ten graf blbě pochopil, rád se nechám poučit)
F4U (parkzone)
Me 109 G (Parkzone)
DX5, Ar500
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#2 Příspěvek od Bizon »

Podle toho co píšeš vypadá že DC chápeš dobře, nebál bych se zkusit to udělat tak jak navrhuješ. Jestli je regl aspoň nějak chlazený tak by měl stačit ten 40A. A jestli si pomůžeš se stávající vrtulí záleží od otáček motoru, jestli bude mít nový motor vyšší kV než origo tak si podle mně pomůžeš určitě.
arij
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od arij »

ten istý motor mám v spitfire od ripmaxu, vrtulá 11/7E, reg. 60A, bat. lipo 3S 4000 a lieta to fakt ako raketa a ešte aj super zvuk... kamarát ma toho corsaira o origo. motorom a lieta mu to tak 4-5 krát pomalšie..určite daj aj vačšsiu vrtulu a budeš spokojný...reg. nehreje a motor na uržanie prsta v pohode....
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“