BF-109 Messerschmitt ARF Electric

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
corsair
Kontaktovat uživatele:

#241 Příspěvek od corsair »

A ta "nervozita" modelu je proti Corsairovi dáno pravděpodobně tvarem křídla, je na konci úzké-proto tam origoše měly vysuvné sloty, na rcgroup, už jsem viděl foto jak je někdo ke křídlu udělat-sice pevné,ale prý dost pomohli. Stejně na tom bývají Lavočky a Jaky- u trupu široké křídlo a na konci dost špičaté-ale já už to tady jednou psal myslím.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od corsair »

A ještě se zeptám, co ta třílistá lopata při přistání bez podvozku??????
já tam kvůli "bezopodvozku" dal dvoujlist.Ale třílist by se mi líbil víc.
Uhne ta třílistá ,neláme se??????????????,,
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od pavelnisser »

Spousta mezků sice měla pěkné kamo, ale nějak je nemůžu najít.
A jelikož jsem kitař a chtěl bych být důsledný...tohle je verze G6, ale s oblou kapotou, tak toho moc nenajdu...i když už mám něco staženýho....holt asi budu muset udělat kompromis... :wink:
corsair
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od corsair »

No já taky kompromis udělal, u té Avie-Mezka se mi nechtělo odřezávat boule kulometů, a předělávat křídlo na G-10-ale stejně klidně spím.

Jestli neznáš koukni sem:

http://wp.scn.ru/en/ww2/f/33/2/5
kratod

#245 Příspěvek od kratod »

3 listou mam na obojim, jak na F4 tak na Me.. vrtuli jsem zatim olamal jen 2x a pokazdy na Corsairovi.. Jednou jsem pristaval do travy vedle silnice, fouklo mi z boku a ac ladne, tak jsem to polozil na asfalt.. 2 listy sly kazdy jinym smerem.. podruhy zrovna predevcirem, chtel jsem si zalitat (hlavne pristavat) v silnym vetru... na drahu jsem sel kolmo (drzel jsem protivitr a siroka je zhruba 10m).. jednou mi odskocil a kdyz se dotknul podruhy, asi o neco skobrtlo kolecko a slo to na cumak.. zase 2 listy..

U mesouna to drzi jak pribity, tam ani jednou a ze mezek uz par ran dostal...

jinak na Corsaira jsem si pripravil 4listou (2x puvodni dvoulista, jen jsem je upravil aby do sebe zapadly), na zemi zatim tahne velice slusne, jsem zvedavej jak si s tim poradi origo motor a 30A reg.. mam pripravene up-grade (motor turnigy tady z ty diskuze a 40A reg), tak uvidime kolik vydrzi..
Naposledy upravil(a) kratod dne pát 18.06.2010 15:44, celkem upraveno 1 x.
F4U (parkzone)
Me 109 G (Parkzone)
DX5, Ar500
kratod

#246 Příspěvek od kratod »

jinak golfovy green neni na pristavani bez podvozku zrovna to echt.. ale staci trochu vyssi trava a kdyz to tam neposlu po cumaku v plny rychlosti, tak v pohode...
zkousel jsem lehce po kridle, ale to mam strach o drak, docela to pak haze, jendou jsem tak malem ztratil kameru.. nejlepsi je proste pomalu na bricho..
F4U (parkzone)
Me 109 G (Parkzone)
DX5, Ar500
corsair
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od corsair »

Na tom našem "greenu" zatím u mezka trpí hlavně chladič pod trupem, s kámošem jsem to olepil červenou tesapáskou a zatím dobrý
Karel Mojžíš
Kontaktovat uživatele:

#248 Příspěvek od Karel Mojžíš »

No já ho u svýho výtvoru BF 109F2 udělal ze smrkovýho prkýnka....
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=3063
kratod

#249 Příspěvek od kratod »

Karel Mojžíš píše:No já ho u svýho výtvoru BF 109F2 udělal ze smrkovýho prkýnka....

nice :wink: :wink:
F4U (parkzone)
Me 109 G (Parkzone)
DX5, Ar500
tester1
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od tester1 »

Karel Mojžíš píše:No já ho u svýho výtvoru BF 109F2 udělal ze smrkovýho prkýnka....

Tak ten je fakt parádní :D
Mig 15 (Alfamodel), FW 190A (LM model), Fokker Dr.1 (VA models), Twinstar (Multiplex), Supermarine Spitfire (FMS), BF 109G (Parkzone), P-47 Thunderbolt (E-flite)
John_cz

Motor replacement

#251 Příspěvek od John_cz »

Zdravím,

mám taky Mezka alá parkzone http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=4037 , ale před časem jsme se s kamarádem nechtěně srazili http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=4069. Opravil jsem drak a díry v křídlech, nabarvil spoje. Na cvičném záletu se ale ukázalo, že motor vydává podivný zvuk. Let jako takový byl ale bez problémů.

Rozebral jsem motorové lože, vyndal motor a ukazuje se, že osička je mírně vyosená. Třese se jen ve vysokých otáčkách. Jenže to nějak netáhne :-/. Nový motor do toho stojí cca 1500,- tak jsem se chtěl zeptat, jestli nevíte někdo o ekvivalentní náhradě, která by do trupu pasovala. Chvíli jsem hledal na hobbycity.com, ale těch motorů je tam až moc...

Máte někdo zkušenosti s jiným motorem, který pasuje do toho čumáku a na který jde nasadit ta 3 listá vrtule s kuželem ?
kratod

Re: Motor replacement

#252 Příspěvek od kratod »

John_cz píše:Zdravím, ......?

když si projdes tech 17 (nebo kolik jich je) stran topicu,tak tam nejaky tipy jsou nahozeny...ja jsem cerpal inspiraci taky z tohodle topicu...

nemate nejaky videa, z tech souboju?? zkousel jsem to s Corsairem vs. easystar, ale easystar je tak vedle toho tak pomalej, ze moc neslo se za nej povesit.. ale kdyz se povedlo, tak videa byly moc pekny.. a kdyz litate se dvemi relativne stejne vykonyma a obratnyma letadly, tak to muselo byt super.. skoda jen ty srazky..

btw dneska jsem zkusil tu 4 listou vrtuli.. nevydrzela... ulomily se listy- vsechny.. aspon jsem si zkusil s vetronem :lol:
F4U (parkzone)
Me 109 G (Parkzone)
DX5, Ar500
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od pavelnisser »

TGY 35-42 1000
corsair
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od corsair »

pavelnisser píše:TGY 35-42 1000
A pokud by jsi chtěl mít accu v místě pro ně určené, tak 35-48-900 oboje z HC.
kratod

#255 Příspěvek od kratod »

corsair píše:
pavelnisser píše:TGY 35-42 1000
A pokud by jsi chtěl mít accu v místě pro ně určené, tak 35-48-900 oboje z HC.

...
F4U (parkzone)
Me 109 G (Parkzone)
DX5, Ar500
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“