Focus od pelikána

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
hlavataci
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od hlavataci »

Zdravím já jsem vystužoval uhlíkovým páskem 1cm širokým po stranách a po dně v celé délce dutiny trupu a je to držák už jsem to dvakrát vyskoušel akorát mám drobek pomamlanou špičku tu ale drží skelná páska :lol:
Pozor na ten MIG 3s LIPO na nimh člány 7-8 má podstatně nižší výkon-otáčky protože má silnější vynutí na ty to chce MIG 480 race nebo potom investovat do 3s lipo už bych jiný zdroj nechtěl je to bomba s kombinací pořádného stříd'áku -raketa :D
Tak at' to lítá

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
feek

#197 Příspěvek od feek »

Pánové potřebuju Vaši radu. Dávám do kupy Focuse známému jako dárek k narozeninám. Po několika dnech a nocích jsem dosáhl toho, že letadlo nepadá po křídle a je vyvážené, takže jsem ho dnes vzal na zálet s motorem. Motor jsem sehnal přes inzerát k nabíječce. Byl i s regulátorem a měl pocházet z AXN Floater Jet z HC. Akumulátory jsem tam dal NiMh 7 čl. 1100 mAh které byli u modelu a jsou prakticky nelétané. Vrtule APC 5x5. Problém byl, že letadlo nebylo schopné točit proti větru (cca 4-5 m/s) a mělo tendence kolébat se. Mám dojem že by to mohla být buď špatná vrtule, nebo nevhodný akumulátor. Zajímá mě Váš názor na věc. Předem děkuji za odpověď.
Kdo jsme? Kam jdeme? A až tam dojdem bude tam RC létání???
vapy

#198 Příspěvek od vapy »

Co se týká vrtule, tak použij největší, která se tam vleze. Myslím, že většinou se používá 6x4. A někdo taky psal, že s 8-mi článkem to létá trochu líp.
MartinSt

#199 Příspěvek od MartinSt »

Teoreticky by s otáčením proti větru neměl být problém protože vzduch je vůči letadlu možno považovat za nehybný (letadlo i masa vduchu jsou unášeny stejnou rychlostí). V praxi se ale stává, že se pilot instinktivně snaží dosáhnout stejné rychlosti vůči zemi když letí po větru i proti větru.

Obvykle ale bývají problémy opačné - při zatáčení po větru se zdá, že model letí příliš rychle, po korekci řízením ztratí rychlost a dojde k pádu.

Zkuste lépe popsat to problémové chování - nevím přesně, co jste myslel tím kolébáním.
feek

#200 Příspěvek od feek »

Už je to vyřešené. Vybral jsem jednu možnost a klaplo to. Model musel k novému páníčkovi:) Bylo to tím, že létal na hranici pádové rychlosti. Pouil jsem Li-pol akumulátor a bylo to v pohodě. Nádherně letí. Teď ještě aby to nový majitel hned nerozsekal na hadry:)))
Kdo jsme? Kam jdeme? A až tam dojdem bude tam RC létání???
zamecek

#201 Příspěvek od zamecek »

Zdravím, kompletuji Focuse z ND dílů pro synovce. Jaké je prosím optimální těžiště? Dočetl jsem se tuším že při těch doporučených 6,5cm je to těžký na čumák.
Díky za odpověď.
Martin
hlavataci
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od hlavataci »

Ahoj Focuse mám sice už drobek vytuněnýho,těžiště vychází přesně pod laminátovou spojkou křídla.

http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=872&amode=
zamecek

#203 Příspěvek od zamecek »

Tak to je supr :-) vychází nám to bez dovažování. S pohonem jsem se taky nemazlil, motorek tady ten http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... s_Inrunner pasuje do toho plastovýho lože úplně perfektně
regl 25A http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... 25-30A_ESC
vrtulka prozatím GWS 5"x3"
baterka ZIPPY 1600 3s
Abych řekl pravdu takovej hukot jsem nečekal 8O. Snad to bublinky vydržej a chlapec uřídí.
hlavataci
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od hlavataci »

Ahoj tak s tím motorem poletí pěkně je to dobrá volba,měl jsem tam stejný akorát od RAY. Jestly mohu ještě poradit tak to chce ještě zainvestovat ještě pár korunek a udělat křidélka ,teda jestly je tam nemáš :?: Předejdeš velkému sklamání :cry: V origo výbavě to stojí za prd-nedá se to moc uřídit!
A s tím motorem to bude rychlík a směrovka nebude dost účiná :!:
Užil jsem si s ním docela peklo-to bylo ran :lol: Po montáži křidélek ůplná paradní změna :P Nevím proč tomu nedávají origo křidélka,asi aby to bylo co nejlevnější :wink: ale ve finále drašší :roll:
Tak at' se daří :idea:

http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=872&amode=
Lazariny
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od Lazariny »

S těma křidélkama je to přesně tak! Já jsem s tím zbytečně praštil několikrát o matičku zem a bylo to jen tím že to z neznámých důvodu chtělo dolů :-) Po upgradu na křidélka to bylo jiné kafe :idea: Fakt rovnou udělat , jinak to bude zbytečné trápení!!
zamecek

#206 Příspěvek od zamecek »

Jasný, ty křidýlka tam dodělám hned, i když byly v plánu později.
Stejně ten pohon je pekelnej :twisted:
Skoky
Kontaktovat uživatele:

Re: Focus od pelikána

#207 Příspěvek od Skoky »

strigy píše:co si o něm myslíte? už fakt neví co udělat, ale z těchto tří se mi focus líbí asi nejvíc

http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=33028

ja jsem koupil focuse a bez uprav mi to prostě něletělo..
dal jsem dopředu stříďák dodělal Ailerony(každé má své servo) a ted je z teho nelétajícího letadla stíhačka:-)
Dnes modelář, zítra letec ...
SPECTRUM DX7i
Mustang P51-D (elektro),Tiger Trainer 40 (8.5ccm),MX2 2,3m(DLE 55)
létáme v:
Bánov(asfalt), Rudice(tráva), Šumice (vlastní let.-tráva) www.rajce.net/f289163003
MartinSt

Letové fotky

#208 Příspěvek od MartinSt »

Ahoj lidi,

v neděli jsem zkoušel s Focusem natočit letové video pomocí minikamery umístěné v pouzdru na zapalovač (http://bit.ly/cfb9qM), kterou jsem přilepil izolepou za kabinu na hřbet trupu.

Z videa jsem vytáhl pár fotek, na kterých možná poznáte okolí Branišova u Českých Budějovic ;-)

Obrázek

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
vapy

#209 Příspěvek od vapy »

Ahojte,
uvažuju o tom, že bych oživil focuse. Mám stejnosměrný regulátor JES12 a li-pol 2s 1300 mAh. Jaký k tomu doporučujete motor?
Díky.
Jenda_84

#210 Příspěvek od Jenda_84 »

"400"
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“