Dx6i-Dx5e a učitel-žák
Bizon píše:To Jetson: Máme doma DX5 i DX6i. Ještě jsem tak nezkoušel opravdu lítat, ale když jsem si s tím hrál na zemi tak jsem je jen propojil káblem jack-jack a při držení ovladače Trainer to ovládal žákovský ovladač hned, bez problémů...
Takže po celou dobu musím držet na učitelské stanici Trainer a tím pouštím signál ze žáka do VF?
Stanice jsi zapínal, nebo jsi obě nechal naskočit zasunutím jacka?
Nastavení stanic jsi nijak neřešil?
Sorry, že se ptám znovu, ale před objednáním bych v tom chtěl mít úplně jasno.
-
garfield
- Kontaktovat uživatele:
Jetson píše:... Takže po celou dobu musím držet na učitelské stanici Trainer a tím pouštím signál ze žáka do VF?
Stanice jsi zapínal, nebo jsi obě nechal naskočit zasunutím jacka?
Nastavení stanic jsi nijak neřešil?
Sorry, že se ptám znovu, ale před objednáním bych v tom chtěl mít úplně jasno.
Ano trainer čudlík určuje který signál učitel vysílá. Do Učitelského módu se vysílač přepne zasunutím jacka do zapnutého vysílače.
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
DX5 and DX6i
Normálně jsem zapl svoji DX5 a Cessnu, zkusil jsem jestli spojení funguje, a pak jsem do vysílače zapojil jacka z vyplé DX6. Ta se aktivovala, a když jsem na DX5 zmáčkl Trainer, tak Cessnu ovládala DX6...
Takže: -trainer musíš držet celou dobu kdy má model ovládat žákovská stanice
-učitelskou stanici a model normálně zapneš, jen žákovskou připojuješ vyplou
-nastavení jsem neřešil protože jsem to chtěl jen tak zkusit. Takže některé výchylky byly naopak, ale to se dá normálně nastavit.
Takže: -trainer musíš držet celou dobu kdy má model ovládat žákovská stanice
-učitelskou stanici a model normálně zapneš, jen žákovskou připojuješ vyplou
-nastavení jsem neřešil protože jsem to chtěl jen tak zkusit. Takže některé výchylky byly naopak, ale to se dá normálně nastavit.
- valentapat
- Kontaktovat uživatele:
Uz to mam
Takze ke spojeni dx5e a dx6i:
1)
origo jack je tvarove uzpusoben tak, aby vesel i do diry v krytu vysilace. V prvni rade je tedy nutno zvetsit tento otvor pro bezne zakoupenny mono jack.
2) dx5 jede pouze na mono jack.
3)
origo jack ma asi tvarove jinej konec a proto po zastrceni klasickeho audio jacku do dx5 je kontakt nestabilny a vypadava. Uprava spociva v oriznuti (skalpelem) asi 3/4mm vstupniho otvoru samotneho konektoru tak aby jack do konektoru zajel o to hloubeji.
Po teto uprave facha vse jak ma.
Muj kabel je stereo audio kabel, na jedne strane koupeny mono jack audio a R-L kanaly jsou spojeny dohromady.
snad to nekomu jeste pomuze. Ja se s tim navztekal hodne
1)
origo jack je tvarove uzpusoben tak, aby vesel i do diry v krytu vysilace. V prvni rade je tedy nutno zvetsit tento otvor pro bezne zakoupenny mono jack.
2) dx5 jede pouze na mono jack.
3)
origo jack ma asi tvarove jinej konec a proto po zastrceni klasickeho audio jacku do dx5 je kontakt nestabilny a vypadava. Uprava spociva v oriznuti (skalpelem) asi 3/4mm vstupniho otvoru samotneho konektoru tak aby jack do konektoru zajel o to hloubeji.
Po teto uprave facha vse jak ma.
Muj kabel je stereo audio kabel, na jedne strane koupeny mono jack audio a R-L kanaly jsou spojeny dohromady.
snad to nekomu jeste pomuze. Ja se s tim navztekal hodne
Zdar všem,
nechci zakládat novej thread tak oživim tenhle...
muj problem: 2x DX5, koupil jsem monojacky (3,5), kabel, přidělal (klasika, tj žíla na špičku a zem na kostru), zapnu DX5, zapnu model, spárování OK, připojim druhou (vypnutou) DX5, jednou si pípne, přitáhnu trainer, ale model pořád ovládá Master, a to ať držim Trainer jak chci....
Tak to zkusim znova, jen napáruju druhou DX5 (otocim vysílačky Master/Slave) ale ani tak nic... Jacka jsem nechal bez izolace, tzn krásně zajede do konektoru... Jacky jsem kontroloval, zkratly nejsou... je to na reklamaci, nebo ještě pořád dělám něco blbě???
Předem díky za odpověd....
BTW, neni tu někdo z ČB nebo okolí s DX5 (6) ??? s kym bych to mohl vyzkoušet...
nechci zakládat novej thread tak oživim tenhle...
muj problem: 2x DX5, koupil jsem monojacky (3,5), kabel, přidělal (klasika, tj žíla na špičku a zem na kostru), zapnu DX5, zapnu model, spárování OK, připojim druhou (vypnutou) DX5, jednou si pípne, přitáhnu trainer, ale model pořád ovládá Master, a to ať držim Trainer jak chci....
Tak to zkusim znova, jen napáruju druhou DX5 (otocim vysílačky Master/Slave) ale ani tak nic... Jacka jsem nechal bez izolace, tzn krásně zajede do konektoru... Jacky jsem kontroloval, zkratly nejsou... je to na reklamaci, nebo ještě pořád dělám něco blbě???
Předem díky za odpověd....
BTW, neni tu někdo z ČB nebo okolí s DX5 (6) ??? s kym bych to mohl vyzkoušet...
Jetson píše:...
dík, tak trochu ještě doufám, že se tu ozve někdo z Budějc nebo okolí, kdo by DX5(6) měl.... nicméně to vidim na pokus najít účet a reklamovat.. dělám vše podle návodu shora popsaný, tak fakt nevim... Když dám jack do vypnutého vysílače, tak pípne, tudíž doufám, že to ještě rozběhám...
F4U (parkzone)
Me 109 G (Parkzone)
DX5, Ar500
Me 109 G (Parkzone)
DX5, Ar500