Modelarsky spendliky
Modelarsky spendliky
Doporucite nejaky kvalitni spendliky? Mam doma tyhle http://www.rcm.cz/eshop-vyhledavani/?id ... dl%C3%ADky a ani s jednema nejsem spokojen 
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
- LV
- Kontaktovat uživatele:
martijn píše:Nevím, jestli dnes něco lepšího seženeš, také by mě to zajímalo.
Nejlepší, co já mám, jsou také Modela, ovšem s cenovkou 14,50 Kčs. Ty jsou oranžové a naprosto perfektní.
originál Modela (ČSSR) boli kalené a super ostré, dnes je všetko čína....
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Ale taky se parádně lámali-ještě jich pár mám většinou s ulomenou špičkou.LV píše:martijn píše:Nevím, jestli dnes něco lepšího seženeš, také by mě to zajímalo.
Nejlepší, co já mám, jsou také Modela, ovšem s cenovkou 14,50 Kčs. Ty jsou oranžové a naprosto perfektní.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
arda1 píše:Ale taky se parádně lámali-ještě jich pár mám většinou s ulomenou špičkou.LV píše:martijn píše:Nevím, jestli dnes něco lepšího seženeš, také by mě to zajímalo.
vždy lepšie ako keď sA tie súčasné ohýbajú
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Myslíš tenhle? http://www.hobbyeshop.cz/inshop/prislus ... narex.html Co je na něm špatného? Pravda mám starý ale i tenhle a fungují oba.Vladan píše:Netýká se to jen špendlíků. Mám doma 25 let starý modelářský hoblík Narex.
Když jsem viděl tento hoblík nedávno v modelářské prodejně, tak jsem hned po příjezdu domů utíkal
ten svůj pohladit a pokochat se kvalitou jeho provedení...
Naposledy upravil(a) arda1 dne sob 05.06.2010 9:03, celkem upraveno 1 x.
Je to dnes k smíchu, ale velmi kvalitní špendlíky si je nejlepší vyrobit dle starých návodů z Modeláře. Jehla na šití se ve formě zalila epoxidem, který vždy zbyl po lepení a ztvrdl by bez užitku. Výsledkem byly excelentní špendlíky, které se neohýbaly, nepraskaly a šly zapíchnout. ( nevím však kolik dnes stojí šicí jehla, aby to bylo ekonomicky únosné )
Já také dnes používám to co koupím - bývalá Modela. Jsem moc pohodlný abych si výše uvedeným způsobem špendlíky vyráběl. Ale kvalitní byly.
Já také dnes používám to co koupím - bývalá Modela. Jsem moc pohodlný abych si výše uvedeným způsobem špendlíky vyráběl. Ale kvalitní byly.
No jak se zapichují s těma malejma hlavičkama? http://www.entosphinx.cz/spendliky/ -jinak kde lze v Brně koupit? 
...
Naposledy upravil(a) Vladan dne sob 05.06.2010 9:15, celkem upraveno 1 x.
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
arda1 píše:Myslíš tenhle? http://www.hobbyeshop.cz/inshop/prislus ... narex.html Co je na něm špatného? Pravda mám starý ale i tenhle a fungují oba.
Netvrdím, že nefunguje. Tehdy se na výrobní náklady nehledělo, tak se mi jeví ten starý precizněji udělaný. Nehledě na to, že je o třetinu delší a má možnost hoblování vydutých ploch.
/ Nikdy jsem nepoužil /. Taky ty otřepy po nálitcích na tom starém nenajdeš. Ale neobhajuju staré časy, jen ta snaha udělat to co nejlevněji, jde jednoznačně na úkor kvality.
MX 16S - 35 MHz
Mám doma 25 let starý modelářský hoblík Narex.
Když jsem viděl tento hoblík nedávno v modelářské prodejně, tak jsem hned po příjezdu domů utíkal
ten svůj pohladit a pokochat se kvalitou jeho provedení...
A to jsi určitě ještě nezkoušel něco ohoblovat s tímto hoblíkem s žiletkami Tiger, které jsou k němu dodávány (př. u Pecky), takhle ten hoblík mohl znehodnotit opravdu jen chorý mozek, s těmito tenounkými žiletkami je to opravdu NANIC (slušně řečeno). Naštěstí se dají koupit originální žiletky Narex, třeba v jejich podnikové prodejně v Bystřici, zasílají i poštou. S origo žiletkami mi hobluje skvěle i ten novější hoblík (starý nemám).