AXN Floater-Jet (hobbycity.com)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dareba

#241 Příspěvek od Dareba »

To lamino se ti neodloupne při nárazech? Já to stříkal a ta barva tam moc nedrží. A to jsem brousil jako divý.
K těm uhlíkovým výztuhám: To jsi je zavedl pocelé délce kabiny? Jo a je to zavrtané nebo lepeno na stěnu.
Chtěl jsem takhle nějak vyztužit AXN, ale obávám se že už je pozdě :-). Páska byla v mém případě málo :-).
Dareba

#242 Příspěvek od Dareba »

Po tom ASWčku taky koukám, ale odrazovali mě ty recenze. Teď momentálně stavím svou 3metrovku (svah doplněný o motor a mechanizaci křídel). Doufám, že v létě bude zálet :-)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od RiMr »

On je tím laminem ten čumák "zabalený", takže neodloupne. A ta barva se neošoupe ani neoloupe, protože je pod tím laminátem. Samozřejmě netvrdím že při nějakém kamikadze náletu na beton se to nerozsype :)
Uhlík u Floatera v tomto případě nebyl, když jsem ho dával u jiného kusu, tak jsem to dělal tak, že jsem uříznul čumák barvočko 3cm od začátku trupu, to toho řezu jsem do trupu postupně opatrně "vyvrtal" různě tlustými dráty díry do kterých se vlezly 3mm uhl. trubičky a ty jsem tam zalepil Purexem. Na to čelo jsem pak zalepil "přepážku" z tenké (1mm?) překližky a na to jsem pak nalepil ten uříznutý čumák a pak už jsem postupoval stejně jako v tom návodu. Ale v tomto posledním případě jsem tam ten uhlík nedával, protože "začátečník" byl mnohaletý zkušený plachtařský instruktor a dle mých zkušeností plachtaři se s modely naučí lítat hned (jak se i stalo), což se o "motorářích" zdaleka říct nedá a dopravní piloti co lítají s autobusy, tak to je tragédie :D :D
To ASW má skutečně špatné recenze, ale videa na webu a některé zkušenosti jiných zas praví něco jiného :) Vytýkat ASW že padá do vývrtky a že EGE ne je trošku divné :)
Koukej tady jak "nelítá" a to je v té orig. konfiguraci:
http://www.youtube.com/watch?v=qlz5ycs0 ... P3MfkWjS7c
já tam budu mít lepší motor (i reg.) a bohatší mechanizaci křídla, trochu té váhy navíc přivítám. Pak to nelítá třeba takhle...:) :
http://www.youtube.com/watch?v=1yD-zmwEo7o

Prostě to není model pro úplné začátečníky, chce to svoje, ale to přece každé éro co není ES nebo EGE... :wink:
Dareba

#244 Příspěvek od Dareba »

Tak jsem dostal chuť si jít zalítat :-(. Vypadalo v luftě nádherně. pak pisni jak jsi to upravil a jak to lítá. Já měl z rc modelů jen hodná letadla. Bellanca 480, AXN, ege :-). Teď chystám plnokrevníka s pracovním názvem GOGO :-). Sice jsem na netu našel gogo házedlo ale snad se autor nebude moc zlobit. Gogo se mi líbí :-)
oscar
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od oscar »

Je tu nekdo z okoli Hradce K. kdo ho ma a mohl ho ukazat v akci? Rad bych to videl v realu.
Diky.
Letadla, auta.
Dareba

#246 Příspěvek od Dareba »

ještě jedna drobnost k tomu laminování. Kolik pryskyřice jsi na to použil cca?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od RiMr »

Jestli si dobře pamatuju, navážil jsem 20+8g a dost mi toho zbylo, tipuju že jsem spotřeboval tak 15-20g.
Mimochodem, po předání majiteli, ten to nevydržel a i když zdaleka nebylo ideální počasí (nahoře funělo), tak i tak šel na první sólo bez dohledu. No a rozflákal to prej "na sračky" :?
Pravděpodobně poté co se dostal do krize "ztuhnul" a zdá se že to na plný plyn střemhlav napálil do plechové střechy hangáru (prý hrozilo že trefí věž :) )
Tak to jen k tomu, že ani takové zpevnění nedokáže zabránit totálce, když se to fakt "podaří"... Dneska nebo zítra mi to přiveze, tak pak ukážu nějaké fotky...
Bezprostředně po havárii koupiil nového. Ale já jsem ho přesvědčil ať to přiveze, opravit se dá ledacos a může mlátit o zem nějakým opancéřovaným opraveným Floaterem (a patřičně ztěžklým), než zas rozsekat nového. :)
Dareba

#248 Příspěvek od Dareba »

hihi to je pro každého. Já mlátil o zem s Bellankou. Ale floater už má za sebou taky pár kotrmelců. Nějak se mi zkracuje čumák .-). Proto se mi to tvoje zpevnění líbí. Asi se naučím laminovat.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od RiMr »

Jestli s ním pereš hodně, tak doporučuju tam přidat i ty uhlíkové podélníky, až to budu příště matlat, tak tam ten uhlík budu dávat tak to nafotím. Vydrží to pak podstatně víc.
Dareba

#250 Příspěvek od Dareba »

Tak teď už to není tak strašné. Trénuju přistání do ruky. Člověk by neřekl, že to je takový problém chytit letadlo když se proti tobě řítí. Pořád mám tendenci ho spomalit a najednou je vysoko :-). Uvažoval jsem o překližkových výztuhách v kabině, ale to tvoje řešení mi učarovalo.
sakulajda
Kontaktovat uživatele:

#251 Příspěvek od sakulajda »

Fixování baterie suchým zipem jdu ihned dodělat - měl jsem aku hodně na těsno že se ani nehla, ale v prudkém obratu na záda vyletěla z letadla - no a leží někde na poli - už jsem ji nenašel.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od RiMr »

sakulajda píše:Fixování baterie suchým zipem jdu ihned dodělat - měl jsem aku hodně na těsno že se ani nehla, ale v prudkém obratu na záda vyletěla z letadla - no a leží někde na poli - už jsem ji nenašel.

:D Taky jsem musel pohnojit LiPolkama nějaká pole v okolí, než jsem si znovu potvrdil, že lenoch se vždycky nejvíc nadře... :)
Dareba

#253 Příspěvek od Dareba »

haha já zatím odhazoval akorát kabinu :-). A jednou málem i křídla. Nedal jsem tam tu výztuhu :-). To byla pecka do oraniště :-)
sakulajda
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od sakulajda »

Dareba píše:haha já zatím odhazoval akorát kabinu :-). A jednou málem i křídla. Nedal jsem tam tu výztuhu :-). To byla pecka do oraniště :-)

Kabina praskla v předu jak se zasouvá, baterka vyletěla i s regulátorem, konektor se rozpojil a já utíkal pro padající letadlo. Letadlo je v celku bez prasklin, kabinu jsem slepil páskou, no a baterka je kdesi na poli. Ač byla v trupu fixována, nestačilo to - ten horní pásek suchého zipu prostě k něčemu je - když člověk dělá kraviny.
Teď mám nějaký ten týden pohov, než dorazí z HK nová aku.
centusak
Kontaktovat uživatele:

lidi jsou hrozně nenažraný

#255 Příspěvek od centusak »

Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“