Folie z -HC- v praxi ,zpracování ,potahování.

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
veka1
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od veka1 »

Luky Bartak píše:.
... mi v knížce píšou že mám nalakovat napínákem kostru pak mám počkat a pak tam dát ten papír přihladit ho a pak dát zase ten naředěný napínákasi 5 vrstev takže píšou jen o napínacím laku.Teď jestli k tomu nepotřebuju eště nějakej lak :?: :?

.. poslechni, na začátku tohoto vlákna ( 2 stránka) jsem ti podrobně popsal postup jak nasledují jednotlivé vrstvy laku za sebou , včetně určení, jaký druh laku v které vrstvě a proč použít.

Ty jsi to nečetl , nebo si to už nepamatuješ? :lol:

V jiném vlákně jsem ti dával tento odkaz:

http://www.vekamodel.cz/soubory/dilna/potahy.html

...myslím, že autoři článků technologii potahování popsali celkem dobře. Zbývá vybrat takový postup , který ti nejvíc vyhovuje.

PS. čteš někdy svou soukromnu poštu, zde na foru?

Mám pocit ,že od 17 5. 2010 si se do pošty nepodíval. Pokud ano , pak bude problémek někde jinde... :)

veka1
Luky Bartak
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od Luky Bartak »

Mám dotaz jak se posílá soukromá pošta a když si mi jí poslal tak kde jí mám hledat.
Lukáš
siki
Kontaktovat uživatele:

-

#78 Příspěvek od siki »

V horní části stránky mezi "rcmania.cz RC model hobby web" a nadpisem tématu, v tomto případě: "Folie z -HC- v praxi ,zpracování ,potahování." Jsou klikací odkazy, jeden z nich je "Žádné nové soukromé zprávy", v tvém případě asi spíš "1 (2,3...) nová soukromá zpráva". Když na to klikneš, tak už jsi doma :) . Napsat zprávu můžeš pomocí "Nový vzkaz" nebo jako "Zaslat odpověď" po rozkliknutí doručené zprávy. Nejrychlejší a nejpohodlnější způsob, jak napsat vzkaz je však kliknout v diskuzi, pod příspěvkem konkrétního diskutéra na SZ (obrázek dvou hlav a SZ ) :)
JENDA01

#79 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
ještě trochu k té folii z -HC-. Nezmínil jsem se o technologii ozdob ,folie-na folii. Vyzkoušel jsem to usazovat žehličkou s návlekem a moc se mi to neosvědčilo. Nevím jak bych to pojmenoval -tupej-? přechod tepla na materiál a snahu dělat bublinky. Když jsem to vyzkoušel na -ostro - bez návleku tak se mi to dělalo lépe. Chce to jenom uhlídat teplotu žehličky
aby dobře přižehlovala ,ale aby se ten materiál neztahoval(moc velká teplota.) Jinak jsem s tím potáhl skoro 2m :) (benzíňák) a nebyl žádný problém.

Obrázek

Jenda
StanleyP
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od StanleyP »

JA som potahoval s touto foliou 1,7m zhavika a nevidim ziadny problem. Myslel som ze sa to bude odchlipovat casom pôsobenim paliva, ale nic sa nedeje. Ja som spokojny.
pp
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od pp »

Nádherný fototutorial na tom rajčeti.
Potahování čumáku a oblouků konců krídel - jednoduchý jak facka a já se s tím před rokem sám doma tak sráááááál !!!!! :( ku*vááá !!!!!
žádný skalpel a pravítkem šachovat kolem křídla ale jednoduchý udělátko s nožíkem a objet hrany... ku*vááá !!!!

(sorry musel jsem si ulevit, křídlo mi dodnes stojí ve skříni páč mi bylo líto ty oblouky uříznout a potahovat rovné; sem ty oblouky dělal asi 3x a porád to nebylo ono)
Odpovědět

Zpět na „Dílna“