Yak 55 Rc-Factory
Zdravím chlapi,
nemohl jsem odolat a pořídil jsem si taky yačíka. Samozřejmě (bo sem docela smolař) tak jsem vyfasoval výškovku bez výřezu. To p. Honza Sedláček (RC factory) promptně vyřešil a druhý den dorazila ta s výřezem.
Chtěl bych se vás chlapi zeptat, jak jste umístili baterku. Podle návodu je na sucháči z boku na trupu. Já jí chtěl dát do výřez v trupu, ale tam bych kvůli tomu odřízl jeden ze zámků, který drží vrchní díl trupu. Tak mám strach, aby se nezeslabila kontrukce. Pokud jí máte ve výřezu v trupu, máte jí tam jen nasunutou a nebo navíc pojištěnou sucháčem. Dík za odpověď a případné foto s pozdravem ***winter***
nemohl jsem odolat a pořídil jsem si taky yačíka. Samozřejmě (bo sem docela smolař) tak jsem vyfasoval výškovku bez výřezu. To p. Honza Sedláček (RC factory) promptně vyřešil a druhý den dorazila ta s výřezem.
Chtěl bych se vás chlapi zeptat, jak jste umístili baterku. Podle návodu je na sucháči z boku na trupu. Já jí chtěl dát do výřez v trupu, ale tam bych kvůli tomu odřízl jeden ze zámků, který drží vrchní díl trupu. Tak mám strach, aby se nezeslabila kontrukce. Pokud jí máte ve výřezu v trupu, máte jí tam jen nasunutou a nebo navíc pojištěnou sucháčem. Dík za odpověď a případné foto s pozdravem ***winter***
winter,
toho odříznutí zámku se nemusíš obávat.
U těchhle letadel to dělám tak, že položím baterku na křídlo k trupu a najdu si přibližně těžiště. V tom místě vyříznu otvor pro baterku umístěnou NAPŘÍČ!
Při zalétávání popořezávám tu díru dopředu, nebo dozadu, podle toho, kam to potřebuje posunovat těžiště. Až je těžiště správně, vyměřím tu baterku v poloze podél, popoříznu díru a hotovo.
Takhle to vyjde přesně, bez zbytečně většího výřezu.
(Ty kousky jak to popořezávám nevyhazuji, kdyby byly potřeba, ale ještě jsem se o tolik nikdy neseknul. Výřez musí být těsnější, baterka tam drží jen nasunutím, ale dokonale. S baterkou napříč nelétej kopané obraty, mohlo by to vypadnout)
toho odříznutí zámku se nemusíš obávat.
U těchhle letadel to dělám tak, že položím baterku na křídlo k trupu a najdu si přibližně těžiště. V tom místě vyříznu otvor pro baterku umístěnou NAPŘÍČ!
Při zalétávání popořezávám tu díru dopředu, nebo dozadu, podle toho, kam to potřebuje posunovat těžiště. Až je těžiště správně, vyměřím tu baterku v poloze podél, popoříznu díru a hotovo.
Takhle to vyjde přesně, bez zbytečně většího výřezu.
(Ty kousky jak to popořezávám nevyhazuji, kdyby byly potřeba, ale ještě jsem se o tolik nikdy neseknul. Výřez musí být těsnější, baterka tam drží jen nasunutím, ale dokonale. S baterkou napříč nelétej kopané obraty, mohlo by to vypadnout)
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše:Jsem si to myslel... Proto jsem psal, že "Milan ví kde létáme". A tak mě překvapila odpověď, že Milana neznáš.
YAK se případně v autě.
éro u něj kupovala přítelkyně, takže v té době jsem ho ještě neznal..
Já jsem s ním řešil až tu reklamačku výškovky...
Jinak éro je hotový! Ale asi jsem nějakej pomalej
Ted čekám na počasí celej nažhavenej na zálet
Dám sem nějaký fotky- doufám že mě nerozcupujete...
Ps: jak se dočítám, tak další co nemá výřez ve výškovce... nějak nefunguje výstupní kontrola....
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Já ho byl zalétnout v sobotu.. sluníčko svítilo a nefoukalo...ideální počasí na zálet.
Po vložení do vzduchu a to doslova
bez jakéhokoli uhýbání pomalu stoupal.
Při vertikále nahoru nikam neuhýbá (vyosení opravdu sedí)
Na zádeh jsem musel lehce tlačit, takže po přistání šla baterka lehce dozadu s těžištěm jsem na 100mm a pohoda..
Jelikož jsem měl baterku na zálet přilepenou z boku trupu, tak při visu a minimálce mi trochu přepadával na stranu baterie (logicky)
Výchylky mám všude max, ale na křidélkách vlivem stand.pák jsou výchylky nedostatečné( při visu na udržení éra v klidu mám křidélka na plno a Yak má tendeci se stále lehce pootáčet po levém křídle.
Takže delší páky jsem udělal z držáků pro botičky, protože ty stejně upadly při prvním dosednutí do trávy
Při nožáku má tendenci lehce utíkat za kabinou.
Jinak lítá parádně i když mi vyšla větší hmotnost 500g. (baterku mám 1300mA).
Tak držím palce at se vyvede počasí i zálet

Po vložení do vzduchu a to doslova
Při vertikále nahoru nikam neuhýbá (vyosení opravdu sedí)
Na zádeh jsem musel lehce tlačit, takže po přistání šla baterka lehce dozadu s těžištěm jsem na 100mm a pohoda..
Jelikož jsem měl baterku na zálet přilepenou z boku trupu, tak při visu a minimálce mi trochu přepadával na stranu baterie (logicky)
Výchylky mám všude max, ale na křidélkách vlivem stand.pák jsou výchylky nedostatečné( při visu na udržení éra v klidu mám křidélka na plno a Yak má tendeci se stále lehce pootáčet po levém křídle.
Takže delší páky jsem udělal z držáků pro botičky, protože ty stejně upadly při prvním dosednutí do trávy
Při nožáku má tendenci lehce utíkat za kabinou.
Jinak lítá parádně i když mi vyšla větší hmotnost 500g. (baterku mám 1300mA).
Tak držím palce at se vyvede počasí i zálet

Naposledy upravil(a) pikus 1 dne pon 31.05.2010 0:26, celkem upraveno 2 x.
pikus 1 píše:Kormidla mám všechny v nule a těžiště mám myslím v pohodě (nemusím na zádech v podstatě vůbec tlačit) a vyosení je taky v poho fakt nikam neuhýbá takže asi dám ten mix, ale raději mám všechno v rukách.
Dík za radu
Ja to riesim subtrimom na kridelkach, staci ked ich trochu potlacis ( obidve rovanko ) a nozak bude peken rovny.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
http://adamweinzettl.webnode.sk/
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Peppy píše:pikus 1 píše:Kormidla mám všechny v nule a těžiště mám myslím v pohodě (nemusím na zádech v podstatě vůbec tlačit) a vyosení je taky v poho fakt nikam neuhýbá takže asi dám ten mix, ale raději mám všechno v rukách.
Dík za radu
Ja to riesim subtrimom na kridelkach, staci ked ich trochu potlacis ( obidve rovanko ) a nozak bude peken rovny.
Já pořád říkám, že se mám moc co učit