Úpravy Solo PRO II

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
HLA
Kontaktovat uživatele:

Úpravy Solo PRO II

#1 Příspěvek od HLA »

Protože už mám vhodnou nabíječku, připájel jsem konektor pro baterii Turnigy 160mAh 1S 30C
Obrázek
nasouvám do původního držáku a připojuji konektorem.
Obrázek
Při prudkém zastavení nebo otočce, se vrtulníček rozkomíhal a byl vždy
chvíli hůře ovladatelný, a tak jsem vyztužil uhlíkovou tyčkou flybar, a
pátrám po nějakém solidnějším upgrade.
Obrázek
S vyztužením jde daleko líp Přecházet z jedné ostré zatáčky do druhé

Jelikož neumím palci, vlepil jsem do pák kousek závitovky M3
pětiminuťákem. Předem jsem zvětšil průměr vlepované části drátem d0,6.
Obrázek
Na závit jsem dal stavitelnou páku.
Obrázek
A nakonec na suchý zip posadil do pultu FF7.
powder
Kontaktovat uživatele:

Re: Úpravy Solo PRO II

#2 Příspěvek od powder »

HLA píše:Protože už mám vhodnou nabíječku, připájel jsem konektor pro baterii Turnigy 160mAh 1S 30C

Tuto úpravu jsem provedl u modelu koupeného pro kamaráda... Můj dotaz směřuje přímo na akumulátor TGY 160mAh 30C - jak dlouho a jak "ochotně" ti Solo s ním létá?
Model, který dorazil se s ním sotva odlepí od země a po 30s rotor netočí ani 2000RPM... Přitom odběr je skoro 1,6-2A!
Takže zřejmě nějaká závada - jen bych rád zjistil, zda v elektronice nebo motoru...
HLA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od HLA »

Postavil jsem před sebe budík a se starší Li-Pol (od vánoc) doba letu cca 6:15 - s občas razantnějším poletováním.
Druhé a novější Li-pol (duben) - cca 8 minut při líném létání nad posteli a 7 minut při blbnutí.
Jak mám pocit, že musím přidávat plyn tak nad nad 3/4 tak jdu na zem.
Létám hned po vytažení Li-Pol z nabíječky - 4 kanál z Blade mSR - proud omezený na 110 mA.
Po ukončení letu jsou zahřáté, ale zdá se mi, že méně, než originál - na originální Li-Pol létám 5 až 6 minut - nabíjím na CellPro 4.

Ještě jsem zkusil starší Li-Pol 138mAh 10C - doba letu 1:30 minuty. V Blade mCX dokázala létat, tak před měsícem, 4:30 minuty - celkový projev byl línější prvních tak 15s, pak to bylo lepší, po ukončení letu byla celkem horká.
powder
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od powder »

Díky za informaci.
Kadel

#5 Příspěvek od Kadel »

Predem se omlouvam, ze to davam sem, ale nechci zakladat nove vlakno. Mam par otazek na majitele solo pro (nebo colibri 4.5). Vrtulnik jsem koupil na vystave v Litomericich 15.5., ale zacal jsem s nim letat az dneska. Jsou nasledujici veci normalni?
1) Vrtulnik visi krive - je naklonen mirne do boku, ale pritom nikam markantne netahne. Je krive i vrtule, takze to neni jen kriva kabina.
2) Pri kloneni na obe strany neleti idealne do boku, ale vzdycky leti bud sikmo dopredu nebo i sikmo dozade, myslim, ze to ma neco spolecneho s bodem 1)
3) V rezimu pro pokrocile (letani venku) s vetsimi vychylkami, pri posunuti packy pro let vpred sjede uplne dolu servo kloneni, kdyz dam packu pro let vzad uplne dolu, tak servo kloneni nic nedela.

Snazim se dovolat na rczonu, kde jsem to koupil, ale nikdo mi to tam zatim nebere, tak se jen chci zeptat, jak jste na tom vy, abych neplasil zbytecne. Diky
HLA
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od HLA »

ad1) to je konstrukční vlastnost těchto miniatur, nezbývá, nž si na to zvyknout, taky má na levé lyžině zarážku, aby se při startu nepřevrátil - je lepší startovat a přistávat do ruky.
ad2) to nespíš souvisí s bodem 3, mě chodí do boků bez uhýbání
ad3) asi špatné servo, mě se pohybuje v plném rozsahu i na velké výchylky
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“