Letadýlko na elektro podle plánu...

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MagorJoe

Letadýlko na elektro podle plánu...

#1 Příspěvek od MagorJoe »

Čaute lidi, jsem totální začátečník, chtěl bych poradit při stavbě malého balsového letounku podle plánku. Na netu jsem si našel tohle letadýlko :arrow:
Obrázek
Chci se zeptat, jestli na začátek není moc těžký, popřípadě poradit, jaký model by se hodil. Je to opravdu do začátku, takže nic extra nechci ;-). Díky, zatim čau
Opít šneka, že netrefí domů. Tomu řikám vrchol alkoholismu.
feek

#2 Příspěvek od feek »

Doporučuji stáhnout manuál.

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=16184

Výborné počtení. Dále si myslím, že je lepší mít plány i se stavebním postupem. Obzvlášť pokud jsi laik. Držím palce ať se daří. Možná přijdeš na to že stavět je lepší nežli létat:)
Kdo jsme? Kam jdeme? A až tam dojdem bude tam RC létání???
DAF
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od DAF »

Je to krásné, ale jestli jsi opravdu ještě nikdy nic nestavěl, a navíc ani nelétal, tak tenhle model na začátek určitě nebudeš nejjednodušší. Tyhle malé potvůrky, co jsou samá žbrdlinka nejsou na první stavbu. Jestli, tak si sežen nějakou stavebnici, nejlépe bublinkovou - pěny PS, EPS, EPP apod. Pelikán teď přišel s řadou docela dost rozpracovaných stavebnic - http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... h.x&search , které je možno vypbavit elmotorem a RC. I tak budou na začátek těžké. Nebo si sežeň plánek na něco jednoduššího, já jsem si pro zábavu postavil např. tohle http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=1139 . Trup "bednička" křídlo je možné udělat obdelníkové a i to celkem létá. Dá se s tím startovat z ruky, nebo z rovné plochy. Stavebně to není nijak složité.

Jo a dej si do poznámky odkud jsi, může se ti pak někdo nabídnout s pomocí.
Hitec Aurora 9X
MagorJoe

#4 Příspěvek od MagorJoe »

Díkes, kouknu se na to
arda1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od arda1 »

Jestli opravdu začínáš a doposud jsi nelítal tak celkem ideální je tahle poletucha - http://vlkmodel.wz.cz/ -Ticholet - sám jsem na něm"znovuzačínal" a můžu (nejen) za sebe říci že fakt super na naučení a navíc poměrně odolný proti poškození. Balzový éra jsou sice krásný ale první ťukaneček a většinou "totálka"- tedy poměrně složitá oprava nebo rovnou ohýnek na poli. :wink: :lol: :lol: :lol:
JENDA01

#6 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
víš von ten -ťukes- ti dá v tom pokroku více než mlácení nějaké pěny které -nebolí. Alespoň u toho bude vice myslet. A představa že každé tvdší přistání s -dřevem- je totálka je blbost. A učit se opravovat a udržovat modely k tomu patří.(pokud do toho nebudu počítat flikování pěny vteřinovkou) Filozofie rozbiju koupím si nový tě ničemu nenaučí. Tím myslím už jenom správným výběrem letadla. A to si myslím že jde správným směrem že nechce nějaký brus aby mohl co nedříve -zavěsit na vrtuli- jak je to móda. Mám jeden model(stavebně velmi jednoduchý) který zažil mnoho přestaveb
od motorizace 400-stovkou, palička ,2,5ccm spalovák k součastnému střídáku. Se všemi to létá a létalo super a přežilo to i pád ze 150m nucenou vývtkou do země.(zalétl jem si do sluníčka a ztratil vizuální kontakt a tak jsem dal na slepo plnou směrovku abych to dostal dolu.) Mám ho už asi 6-7let a i když už je pný šrámů tak ho mám stále rád ,protože jsme spolu zažily i to dobré i to zlé a o to jde o ten růst.

Obrázek

Obrázek

Jenda
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne ned 23.05.2010 18:46, celkem upraveno 2 x.
MagorJoe

#7 Příspěvek od MagorJoe »

Díky všem, od každého si vezmu něco, každopádně vim zas o trochu víc. Zdar
arda1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od arda1 »

Jestli máš ICQ můžeš poslat SZ(soukromou zprávou) o ticholetovi a jeho modifikacích toho si myslím vím dost. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Dílna“