Špatné začátky

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Sali

#31 Příspěvek od Sali »

Davide,opravdu nejsme kamaradi,takze jeste jednou,pokud mas pocit,ze nemam pravdu,tak to tak napis,Tvuj zpusob vyjadrovani se k me osobe mi vadi.Dekuju Ti za pochopeni. Jinak k te DX7,pouzivam ji vic jak dva roky a osobni zkusenost s ni mam. Kdyz jsem asi pred rokem shanel nekoho,kdo by mi predelal druhou DX7 z modu 1 do modu 2,tak sem to nakonec vzdal po rozhovoru se Stepanem Skorpilem Krtkem,ktery mi rekl,ze je to takovy problem,ze to nestoji za to zkouset. Ale jak vidim,musis byt na tyhle veci fakt dobrej,kdyz jsi to zvladnul.Ti chlapy co se v tom pohybuji roky musi byt amateri.
Sali
xtreo

#32 Příspěvek od xtreo »

Nechci se do toho radsi moc plest, ale rekl bych, ze byla rec o DX6i... :wink:
- Phoenix RC Simulátor, DX6i (MOD 2)
- ALIGN T-REX 450 Pro Super Combo (ve výstavbě)
- Do budoucna hledám někoho ochotného z HK a okolí na pomoc
psena
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od psena »

BLC EgrO píše:Zase kecáš..! Pokud s tim nemáš osobní zkušenost tak radši pomlč a nemluv tady o něčem o čem nic nevíš!!! Mam tu vysílačku doma, koupil jsem jí v mod 1 a přehodil jí. Díky lidem, který věčně píšou o věcech, který neví je tohle fórum plný takovejch žvástů a nedorozumění, že se tu nikdo nic nedoví...

Predevsim od zacatku Sali psal, ze nemusi mit nutne pravdu, spis mu slo o to, jakym zpusobem s nim jednas. Pro me osobne jsi reagoval uplne zbytecne a neaktualne, protoze ctyri dny pred tim nez jsi reagoval vyse uvedenym textem napsal Sali tohle:
Sali píše:Tak to se omlouvam,ma zkusenost je s DX7 a nejak jsem automaticky predpokladal,ze je to u vsech Spekter stejne. :? Sorry. :(
Penax

#34 Příspěvek od Penax »

Hlavne se prosim nehadejte. Tohle tema se jmenuje spatne zacatky. A to ja spatny zacatek mel. Dnes mi Psena seridil T-Rex 450 Pro a hned jsme sli do parku ,ze si vyzkousim viseni.Ani ne za pet minut jsme sli zpatky.
Jasne,ze jsem stim skrabnul o zem, ale na stesti kriz to zachranil a odnesl to pouze on a odrene listy.Zkratka T-Rex neni Blade MSR na ktery jsem byl dopusud zvykly. Takze zpatky k simu.
No ,ale abych to zkratil. Zkratka mod 1 mi osobne u T-Rexe ani v simu nejde. Rozhodl jsem se predelat DX6i na mod 3 abych zachoval alespon plyn z modu 1.
Za 10 minut jsem mel hotovo. Samozrejme jsem prehodil (prekrizil) pouze odvody z potenciometru.Trimy jsem neprehazoval protoze jejich uchyceni je soucasti zakladni desky.Taky by to nebyl zadnej velkej problem spoje proskrabnout a prekrizit pomoci dratku.
Ovsem displej je orisek. To uz podle me normalni smrtelnik nemuze zvladnout. To chce vylozene zasah do softweru. Upravit program - firmware a znovu nahrat. Bavime se o DX6i, ktera stoji zhruba 3600,- takze primitivni prehozeni dratku splni svuj ucel.
Neznam ty drahe Futaby atd., ale vubec bych se nedivil, kdyby k tomu davaly program ve kterem by si mohl clovek pouze softwerove zmenit mody.
BLC EgrO

#35 Příspěvek od BLC EgrO »

Sali píše:Davide,opravdu nejsme kamaradi,takze jeste jednou,pokud mas pocit,ze nemam pravdu,tak to tak napis,Tvuj zpusob vyjadrovani se k me osobe mi vadi.Dekuju Ti za pochopeni. Jinak k te DX7,pouzivam ji vic jak dva roky a osobni zkusenost s ni mam. Kdyz jsem asi pred rokem shanel nekoho,kdo by mi predelal druhou DX7 z modu 1 do modu 2,tak sem to nakonec vzdal po rozhovoru se Stepanem Skorpilem Krtkem,ktery mi rekl,ze je to takovy problem,ze to nestoji za to zkouset. Ale jak vidim,musis byt na tyhle veci fakt dobrej,kdyz jsi to zvladnul.Ti chlapy co se v tom pohybuji roky musi byt amateri.

:lol:
Radši lítám než šroubkuju...
BLC EgrO

#36 Příspěvek od BLC EgrO »

Penax píše:Hlavne se prosim nehadejte. Tohle tema se jmenuje spatne zacatky. A to ja spatny zacatek mel. Dnes mi Psena seridil T-Rex 450 Pro a hned jsme sli do parku ,ze si vyzkousim viseni.Ani ne za pet minut jsme sli zpatky.
Jasne,ze jsem stim skrabnul o zem, ale na stesti kriz to zachranil a odnesl to pouze on a odrene listy.Zkratka T-Rex neni Blade MSR na ktery jsem byl dopusud zvykly. Takze zpatky k simu.
No ,ale abych to zkratil. Zkratka mod 1 mi osobne u T-Rexe ani v simu nejde. Rozhodl jsem se predelat DX6i na mod 3 abych zachoval alespon plyn z modu 1.
Za 10 minut jsem mel hotovo. Samozrejme jsem prehodil (prekrizil) pouze odvody z potenciometru.Trimy jsem neprehazoval protoze jejich uchyceni je soucasti zakladni desky.Taky by to nebyl zadnej velkej problem spoje proskrabnout a prekrizit pomoci dratku.
Ovsem displej je orisek. To uz podle me normalni smrtelnik nemuze zvladnout. To chce vylozene zasah do softweru. Upravit program - firmware a znovu nahrat. Bavime se o DX6i, ktera stoji zhruba 3600,- takze primitivni prehozeni dratku splni svuj ucel.
Neznam ty drahe Futaby atd., ale vubec bych se nedivil, kdyby k tomu davaly program ve kterem by si mohl clovek pouze softwerove zmenit mody.

Škoda, že jsi to už přehodil... Už je asi pozdě ale lítat na MOD 3 je docela komplikace ve chvíli kdy budeš potřebovat aby ti někdo z kamarádů helinu vyzkoušel... Lítám MOD2 co už je samo o sobě trochu nestandartní a několikrát už jsem litoval.

MOD3 DX6i navolit neumí ale kdybys chtěl MOD2 tak to přehodíš podle postupu co jsem popsal výše a pak jen přehodíš ty kolíčky uvnitř. Trimy a všechno bys měl správně a pohoda...
Penax

#37 Příspěvek od Penax »

No neni problem, klidne to hodim do modu 2. Ale nevim , nevim jak mi pujde plyn v leve ruce.
Vyzkousim a uvidim.
Jsem tezkej zacatecnik, takze muzu s temi mody zatim experimentovat.
BLC EgrO

#38 Příspěvek od BLC EgrO »

Penax píše:No neni problem, klidne to hodim do modu 2. Ale nevim , nevim jak mi pujde plyn v leve ruce.
Vyzkousim a uvidim. Jsem tezkej zacatecnik, takze muzu s temi mody zatim
experimentovat.

Mě se na MODu2 líbí to, že to důležitější mam v pravý ruce. Jasně, že plyn taky potřebuješ ovládat přesně ale tam si pomůžeš tak, že víc přitáhneš plíšek aby plyn šel víz ztuha. Hlavně ty trimy a problémy kolem MOD3 by mě nebavili! Zkus si to třeba na tom SIMu ať se v tom nemusíš vrtat a pohoda
Penax

#39 Příspěvek od Penax »

Dik, ze jsi me nakopnul asi tim spravnym smerem.
Zitra jdu do toho.
psena
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od psena »

Ja treba necitim potrebu helinu nekomu pujcovat a doufam, ze to ani v budoucnu nebude nutny. Vzdycky jsem rikal, svy auto si rozbiju sam, tak pridavam jeste helinu :)
Ja jsem taky s dvojkou spokojenej, ale nekteri lidi jsou pravolevaci nebo levopravaci a muz byt pro ne prijemnejsi mit cykliku na levacce.
Rozhodne je to pro me prijatelnejsi mod nez 1.
Nejlepsi opravdu zkusit na simu a pevne se rozhodnout.
BLC EgrO

#41 Příspěvek od BLC EgrO »

Já už bych to dneska asi taky nikomu nepůjčil ale v dobách mejch začátků by se to hodilo...
Mě na MOD2 baví, že je celá cyklika na jedný páce. Navíc je to i praktický, můžeš pravou rukou viset a levou si třeba aspoň posunout sluneční brýle :-D
zablabla

#42 Příspěvek od zablabla »

psena píše:.........Nejlepsi opravdu zkusit na simu a pevne se rozhodnout.

Jo, jo, svatá pravda..... Patřím k přeučeným levákům a když jsem byl úplně na začátku, trochu jsem se trochu poptal, a koupil si sim s modem 1. Po týdnu marného boje jsem to předtrátoval na mod 2 a už mi to zůstalo.
mikyno12

#43 Příspěvek od mikyno12 »

BLC EgrO píše:Navíc je to i praktický, můžeš pravou rukou viset a levou si třeba aspoň posunout sluneční brýle :-D

ja mam zasa potrebu sa vsade skriabat, ked nieco musim drzat a nesmiem pustit, preto chvilkove pustenie plynu je fajn

a najlepsi bol sused s lietadlom ked ma provokoval......vyrovnal let, polozil vysielacku na zem a lahol si vedla nej, ale 20-30 sekund takto lezal kym lietadlo rovno letelo, potom zobral radio a poleziacky ovladal...
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“