Stejne to nechápaly ostatní když jsem začal dělat křídla z polisterenu a na dotaz čím to potahnout jsem slyšel že nejlépe bude když to hodím do popelnce
Folie z -HC- v praxi ,zpracování ,potahování.
- Luky Bartak
- Kontaktovat uživatele:
Luky Bartak píše:Jendo když asi nemám tu mikalentu protože se ten papír nerozpustí ve vodě,vyfotil jsem ho,ale mám jen 5 megapixelů a neumim to sem dát.
A co je kasein
Ahoj,
kasein= studený klíh, lepidlo. Dříve se tím lepily modely. Byl to prášek
který se rozdělával ve vodě.
Tady máš vzorky potahového materiálu
1. -VLIES -moderní potahový matriál (mikelanta má podobnou stukturu jsou na ní vidět zřetelně vlákna) který lze zpracovávat jenom na lak. Je netečný vůči vodě. Lze ho vypínat kromě kromě laku taky teplem(horkovzdušnou pistolí /fenem ,ALE POZOR! JENOM PŘED POUŽITÍM LAKU NA VYPÍNÁNÍ.
2. MODELSPAN- Nemá výraznou orientaci vláken a víceméně se vypíná rovnoměrně do všech směrů. (na rozdíl od mikelanty/vliesu které jsou po vláknech výrazně pevnější než přes vlákna) Lze ho zpracovávat na všechny způsoby. Na vodu i na lak .Lze potahovat i mokrým papírem kdy se uplatňuje v tomto stavu jeho vláčnost při potahování -sférických ploch-.
3.ČAJOVÝ PAPÍR je to náhrada za modelspan s víceméně podobnými vlastnosmi ale je -řidší.(modelspan má základ v čajovém papíru který má původ v Anglii.)
4. MODELSPAN obarvený -duhou- (barva na látky).
5.JAPAN- tento papír nevlastním a nedělal jsem s ním . Vypadá jako modelspan ale není tak tvárný (dle zkušeností z doslechu.)O tom by ti mohly říct něco ti kdož s ním dělají.
Jenda
- Luky Bartak
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
ta 3 -čajový papír když se podíváš proti světlu má v sobě dírky. Modelspan je homogení má vetší hustotu.Viz .FOTO. Jinak zpracování je stejné . Lze na vodu i lak .
Ten čajový papír jsem koupil myslím -PELIKÁNA- .Je to náhražka za modelspan. Prodává se v šíři 300mmm pruhy. Lze obarvit -DUHOU- viz.- FOTO
Jenda
ta 3 -čajový papír když se podíváš proti světlu má v sobě dírky. Modelspan je homogení má vetší hustotu.Viz .FOTO. Jinak zpracování je stejné . Lze na vodu i lak .
Ten čajový papír jsem koupil myslím -PELIKÁNA- .Je to náhražka za modelspan. Prodává se v šíři 300mmm pruhy. Lze obarvit -DUHOU- viz.- FOTO
Jenda
- Luky Bartak
- Kontaktovat uživatele:
Luky Bartak píše:Ahoj mám ten modelspan (2) aspon že jsem zjistil co vlastně mám.
Teď bych prosil o ten postup,abych neco no víte co ja jsem na to talent.
a díky za pomoc
Ahoj,
aby se to nemuselo sáhodloze popisovat tak tady máš nějaké návody když ti nebude něco jasný tak to sem dej .
http://czernitko.wz.cz/?page=zacatky-potahy-papir
http://lmk-sns.blog.cz/0808/mikalenta-potahovani-modelu
Aby tě nepletlo s tou mikelantou tak technologie přípravy je de fakto stejná, akorát s tím modelspanem se dělá lépe a lze ho po potažení modelu před lakováním napínacím lakem vypnout vodou (-zmizí vrásky -)
to u mikelanty nelze.
Jenda
- Luky Bartak
- Kontaktovat uživatele: