Nové Spektrum DX10

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Kraliczech

#46 Příspěvek od Kraliczech »

nostromo píše:Mne se teda libi

Ty joooo, StarTrek hadr :)
Je to hezky hnusný a hnusně hezký - tak trochu schizofrenní. Za mě pulťáka mají plus :twisted:
ROYAL EVO 9 M-LINK
FW-190,Transall
HDX300 Aristo mod,Trex450PRO, HDX450SEV3, Trex500FBL, GAUI250FBL
Kovboj

#47 Příspěvek od Kovboj »

gamer007 píše:Prosim vas, co to je ta telemetrie?

Něco jako foťák v mobilu - každý to chce, protože je to "super věc" a navíc to má i konkurence. Takže každý nový vysílač to prostě MUSÍ mít. Ale v reálu se to používá jen když je to nové a pak už jen občas :-) Reálný smysl to podle mě má třeba při "soutěžním" létání pokud se model používá na doraz, při hobby létání stačí stopky na odhad stavu baterie, ucho na sledování stavu motoru a oko na kontrolu dosahu...

Jinak telemetrie je přenos dat jako třeba napětí baterie nebo teplota motoru z modelu zpátky do vysílače.
Míra 66

#48 Příspěvek od Míra 66 »

No ta 10ka ma opravdu takoví futuristický vzhled,ale neříkam,někoho určitě osloví.Koukal sem na tu 8ku,nevím jestli jen špatně nevidím ale zdá se mi že přestali používat duální anténu,ten RX má jen jednu?A ani žádný satelit?Že by zázračná anténa jako u Hitec?
naily

telemetrie a vzhled

#49 Příspěvek od naily »

No ja myslim, ze telemetrie je super vec. Nerikam, ze to bez ni nejde, ale rekl bych, ze se to muze dost hodit. Zejmena (ale nejen) na sledovani stavu baterie. Letani podle casu je vetsinou samozrejmost, ale jednak muze dojit k necemu neocekavanemu a jednak zivotnost baterie obvykle klesa. Navic se to muze hodit i pro prvni nastaveni stopek. A navic hodne vysilacu ma jen "obycejne" stopky - ubihaji stejne rychle bez ohledu na to, jak je nastaven plyn. Takze telemetrie v kombinaci s upozornenim (akusticky nebo vibrace, coz by ta nova Spektra mela mit) mi prijde super.
Navic u spalovaku je mereni doby provozu Rx aku temer nemozne, avsak potreba zaruceni toho, aby "nedosla stava", je jeste dulezitejsi nez u elektriky.

A jinak co se tyce diskusi o vzhledu. Vazne jde u vysilacky tolika lidem o vzhled nebo jsou to jen "boje podle toho, kdo co ma"?. Ze chci mit pekny ero - jasne, to chapu. Ale na co vysilacku? Mne tedy u vysilacky jde o funkce a co se tyce designu, tak jen o ergonomii. Kdyz se nekoho zeptam, jakou ma vysilacku, tak ocekavam ze odpovi znackou a typem a pripadne frekvenci, rozhodne neocekavam, ze by rekl "no vis, takovou tu krasnou stribrnou"... ;)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od AR1 »

Aby ses neplet, já třeba nikdy nechtěl Multiplex právě pro vzhled. A tím jsem se o něj nikdy nezajímal.
naily

#51 Příspěvek od naily »

Pucmeloud píše:
lada píše:Podle fotek bych řekl, že ta vzdálenost je celkem normální, ale rádio je širší, takže to vypadá jako by byly blízko sebe. :)

Taky si myslím, rádio supluje vlastně pult, takže má tu skříň širší o boční opěrné plochy s šuplíčkama. Jo, není to špatné...

Hmm, nevim, jestli se to zda kvuli sirce toho "pultu". Kdyz se podivas na ty kniply, tak se zda, ze by se pri plne vychylce mohly dotknout...
Na druhou stranu je mi divny, ze by designeri udelali takto zasadni chybu...
demolátor

#52 Příspěvek od demolátor »

Mohl bych se zeptat na jednu takovou otázečku??
Kčemu je u spektrumu s modem vrtulníky používán 5 kanál???
Vím k čemu jsou 1,2,3,4,6 ale ten pátý nedělá nic ani u phoenixu.(mám dx6i)
Jinak ta dx10 se mi docela líbí ale vzhledem k ceně bych šel stejně do dx8.(kromě kanálů má prakticky totožné funkce).
Jen mě štve že když budu létat motorové vrtulníky tak už můžu vypínat jen jednu další funkci např. blikající osvětlení. :(
Voodoo-cz

#53 Příspěvek od Voodoo-cz »

5. kanal - je myslim popsan "gear" na prijimaci - tam DX6i posila zisk gyra. DX7 to myslim umoznuje posilat i jinam (AUX2 - nepletu se? - panove se Spektrem, opravte me prosim).
Live smart, die happy...
Sali

#54 Příspěvek od Sali »

JJ-Tak to je. 8)
Sali
demolátor

#55 Příspěvek od demolátor »

Prominte za otazečku laika, ale jaký má vlastně význam zisk gyra???
Vždyt zadní vrtulka je ovládána jiným kanálem. :roll:
Voodoo-cz

#56 Příspěvek od Voodoo-cz »

demolátor píše:Prominte za otazečku laika, ale jaký má vlastně význam zisk gyra???
Vždyt zadní vrtulka je ovládána jiným kanálem. :roll:

No, ale taky jednim kanalem gyru musis rict, jak moc ma "gyrovat".

Pokud se tu projde moderator, asi by bylo fajn premistit tyhle prispevky do samostatneho fora, at to tu neza...spinujem vecma mimo puvodni tema.
Live smart, die happy...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“