Folie z -HC- v praxi ,zpracování ,potahování.

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
JMalik

#31 Příspěvek od JMalik »

Luky Bartak píše:Kdo tu úmí potahovat potahovacím papírem.
Já jsem si koupil tu Mikalentu ale ještě jsem to nikdy nedělal a neumim to takže jen jak to mám udělat kostru nalakuji nitrolakem až to zaschne tak přiložím ten pás Mikalenty a štětcem namočeným v nitroředidle to přihladím :?: prosím o odpověď kdo tomu rozumí

Všechno podstatné už Ti napsal Veka1.
Jenom Tě upozorním na možnost to potáhnout Modelspanem. Je to papír jako Mikelanta, ale nemá orientovanou strukturu po vláknech jako mikelanta, může se na to vodou.........., snazší práce než s mikelantou napoprvé pro začátečníka,
Luky Bartak
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Luky Bartak »

Fakt díky ,hodne ste mi to vysvětlili hlavně veka1ale jistě nevím jestli to je Mikelanta je ten papír skoro průhlednej a bílej
veka1
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od veka1 »

Luky Bartak píše:Fakt díky ,ale jistě nevím jestli to je Mikelanta je ten papír skoro průhlednej a bílej

--- to musíš vědět ty(někdo ti ho prodal, nebo dal), tož by ti tu informaci mohl poskytnout, ne?
Přes internt těžko poznáme co máš doma ve skříni :lol:
Tvůj popis sedí ma Mikelantu, Modelspan, Vlies, Japan, Litespan,Airspan , Viatex , taky kloboukáč , průklepák, případně čajový papír z Jemče.... tož bábo raď , co vlastě máš?

PS. ..tu soukromnu poštu ,co ti visí ve schránce ,od 17.5 číst nebudeš?? :wink:
Naposledy upravil(a) veka1 dne čtv 20.05.2010 23:27, celkem upraveno 1 x.
JMalik

#34 Příspěvek od JMalik »

Luky Bartak píše:Fakt díky ,hodne ste mi to vysvětlili hlavně veka1ale jistě nevím jestli to je Mikelanta je ten papír skoro průhlednej a bílej

Dej sem dvě, tři fotky z různých úhlů.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od arda1 »

Nafoť ho prosvětlený-třeba přez okno nebo lampu . :wink:
JENDA01

#36 Příspěvek od JENDA01 »

Luky Bartak píše:Fakt díky ,hodne ste mi to vysvětlili hlavně veka1ale jistě nevím jestli to je Mikelanta je ten papír skoro průhlednej a bílej

Ahoj,
dej kousek papíru do vody ,když se rozpustí :) ( začne se trhat hlavně po vláknech ) tak je to mikelanta a nesmíš na to vodou. Totiž můžeš ale
chce to trochu praxe. Když se to nerozpustí tak s tím lze pracovat -na mokro. Je to bez zápachu, můžeš to lepit i v obýváku. Lepí se vodou ředitelnými lepidly např. zředěná bílá lepící pasta, lovosa -lepidlo na tapety- atd. a dají se celkem slušně potahovat jedním kusem i sférické plochy. Lze touto technologií dělat i dvouvrstvé potahy. Dospod na lak např.-vlies -a navrch na mokro obarvený -duhou - modelspan. Dělá se to
na větší křídla která nemají torzku. Např zde je tato technologie použita.

Obrázek

Obrázek

Jenda
Luky Bartak
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Luky Bartak »

Když ho dám do vody tak se nerozpustí ale nevím jak jsem mám dát fotky :?: co jsem nafotil
Lukáš
arda1
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od arda1 »

Pošli mi je na mail - máš ho v SZ :wink:
JENDA01

#39 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
jinak co se týká folie z -HC- tak jsem dodělal základní potah na benzíňáka
a jak jsem se toho trochu bál (plné křídlo hlubka cc-360mm) tak to šlo dobře. Ještě nějaké parádičky a je to hotový. :D Ale je to na panelákový byt trochu přerostlé :lol:

Obrázek

Jenda
RafanRek

#40 Příspěvek od RafanRek »

Moc pěkná prácička,doufám že se mi to taky tkhle povede :lol:
Nejlepší zelenina je řízek.
Luky Bartak
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Luky Bartak »

Jendo ty to modelářství ovládáš co
Zajímalo by mně kolik ti je let jestli se můžu zeptat
Lukáš
MaxKin

#42 Příspěvek od MaxKin »

Tak se nechci moc vnucovat do diskuze ale nej problém je v nedostatku zkušeností :( :(
Když jsem začínal s MODELSPLANEM a MIKELANTOU tak jsem byl pernamentne na...n ať jsem dělal co dělal nebylo to OK ,časem se to povedlo k těměř dokonalosti :twisted:

Každý materiál je trochu jiný a tak není moc fér jeden hanit a druhý preferovat.
Až to samé použijete po 10sátý tak je možné o tom dyskutovat :o
Všechny nejsou uplně OK ale je třeba se s nimi naučit pracovat (s některýma je to jednodušší ).

Lepší je se zeptat na postup jak s čím než říkat on je zkurvenej :D :D

U počítaqčů se říká že nej problem je mezi židlí a klavesnicí :P
Rád do toho všeho strkám nos

Frsky Tandem X20S
JENDA01

#43 Příspěvek od JENDA01 »

MaxKin píše:Tak se nechci moc vnucovat do diskuze ale nej problém je v nedostatku zkušeností :( :(
Když jsem začínal s MODELSPLANEM a MIKELANTOU tak jsem byl pernamentne na...n ať jsem dělal co dělal nebylo to OK ,časem se to povedlo k těměř dokonalosti :twisted:

Každý materiál je trochu jiný a tak není moc fér jeden hanit a druhý preferovat.
Všechny nejsou uplně OK ale je třeba se s nimi naučit pracovat (s některýma je to jednodušší ).

Ahoj,
myslí že máš správný náhled. Není špatného materiálu ale nerespektování jeho vlastností a špatné aplikace. (jinak moje leta není co řešit 8) ) Pokud jde o leta modelářská tak jsem začínal v dobách kdy do základního modelářského materiálu patřil bambus a kasein :lol:

Jenda
MaxKin

#44 Příspěvek od MaxKin »

JENDA01 píše:
MaxKin píše:Tak se nechci moc vnucovat do diskuze ale nej problém je v nedostatku zkušeností :( :(

Ahoj,
myslí že máš správný náhled. Není špatného materiálu ale nerespektování jeho vlastností a špatné aplikace. (jinak moje leta není co řešit 8) ) Pokud jde o leta modelářská tak jsem začínal v dobách kdy do základního modelářského materiálu patřil bambus a kasein :lol:

Jenda

Také jsem začínal na balze prolezle červotočem a díky za ní .
a snad prave proto si myslým že není špatných materiálů ale jen je neumíme používat :cry: :cry:
Hojnost Nás naučila lenosti :D
Rád do toho všeho strkám nos

Frsky Tandem X20S
JENDA01

#45 Příspěvek od JENDA01 »

To je generační záležitost a bude fungovat v každé době. Já jsem taky odmítal stavět -ty archaický- :D konstrukce z uzenářských špejlí :lol: Vůbec se mi to nelíbilo když už byly hranatý nosníky.

Jenda
Odpovědět

Zpět na „Dílna“