Má někdo zkušenosti s walkerama 4#6 a 4g6 ?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od 00Ja »

Durazne opakuju- nezaponej vrtulnik, pokud nemas zapnutou vysilacku.
Delat o v NORMAL rezimu nebo v HL rezimu nebo v obou? Zapinas vrtas v HL rezimu? Uz sis hral s nastavenim citlivosti?
Servo vrtulky je vhodny pro to gyro? (rozumi si spolu?)
Jestli to ma prepinani mezi digital a analog servem, mrkni, jestli je to prepnuty spravne.
Pokud vrtulku uklidnis pohybem packy vrtulky a po hnuti vrtasem se to objevi znova, mas asi gyro v HL rezimu a ten se na zemi chova jinak nez ve vzduchu.
Pokud otazkam nerozumis a nejses schopnej si na ne ani s pomoci internetu odpovedet, radil bych ti najit nejakyho modelare v okoli, protoze takhle pisemne by to bylo zdlouhavy.
Gartik

#17 Příspěvek od Gartik »

Co je HL režim a jak se liší od normálu? (pokud jde o režim pro helikoptery tak asi jo, protože ta vysílačka je jen pro tento vrtulnik a né pro letadla WK-2402)
Jak nastavím citlivost serva?
Servo je original dodavane k tomuto vrtulniku (koupil jsem RTF)
Kde by to mělo mít přepínání digital a anaolog?
Servo sechova stejně jak ve vzduchu tak nazemi, vrtí se.

Jedná se o toto servo:

http://www.rcking.eu/walkera-4-6/3705-hm-4-6-z-31.html

Díky za pomoc
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od 00Ja »

Tohle je trochu problem RTF setu. Budi dojem, ze muzu poslat do vzduchu vrtulnik i bez tech nejzakladnejsich znalosti- to neber jako navazeni se do tebe ;-)
Heading Lock (HL) rezim je ten rezim gyra, na kterej bys mel litat- drzi ocas tim smerem, kde ty chces. Jestli se to vrti rychle zleva doprava, tak to bude asi navolena velka citlivost. Citlivost gyra, ne citlivost serva.
Tvou helinu neznam, takze nevim, jestli vysilacka umoznuje citlivost menit nebo jestli se meni na gyru. Zkus se podivat do manualu (nebo mozna poradi nekdojinej kdo to zna) a citlivost stahni.
Kdyz zapinas heli, postav ji na zem, preprni gyro do HL rezimu (to uz mas davno zapnutou vysilacku), heli zapni a nez se gyro zinicializuje, nesahej na heli. Pri prenaseni na misto startu prepni gyro do normal rezimu, pac jinak jinak si hnes s orientaci ocasku a gyro se to snazi dorovnat.
Pokud gyro HL rezim nema, tak je to na rizeni heli trochu obtiznejsi. Tak jako tak bych zkusil ubrat citlivost gyra.
Urcite si ale nekde nastuduj aspon zakladni informace o heli, protoze bez tohho se to provozovat neda. Jak sam vidis, tak nejde nejenom litat, ale nebudes ani vedet co a jak seridit az to bude treba.
Proverenym a nejjednodussim zpusobem je najit nejakyho zkusenejsiho kolegu z okoli.
Ver mi, helina neni zas az tak uplne hracka a je treba o tom neco vedet, aby sis to moh uzit.
eco

4G6S

#19 Příspěvek od eco »

Už jste někdo zkoušel novou verzi 4G6S s tříosým gyrem?
Zajímalo by mě jestli se dá měnit zisk případně gyro vypnout.
Díky
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Gattor »

gyro 4#6ky zadne nastaveni headlock a normal nema. stejne tak analog nebo normal serv. zadny prepinani. je to spise hracka (to, co je zde popisovano se tyka pokrocilejsich vrtulniku), ktera je nastavena od zacatku na soucastky uvnitr, ktere nelze menit za jine (jineho vyrobce). proto absence jakehokoli nastaveni.

lze nastavit pouze zisk gyra a citlivost serv. to je vsechno (kdyz pominu zacatecnicky rezim na vysilaci). zisk gyra bych nemenil, je nastaveny dobre. co se tyce citlivosti, malinko se pridat da, pokud to prezenes, obcas se vrtulnik dostane do polohy odkud nelze srovnat a pada.

ujizdeni do stran nebo dopredu/dozadu je normalni. je to presne to, co jsem psal. vrtulnik proste kdyz leti dopredu, leti i mirne do strany, to samy pri couvani. kdyz se to snazis dorovnat, dostanes se lehce do stavu, kdy dela kruhy a hodne spatne se s tim bojuje. da se zvyknout pri doprednem letu davat i kloneni proti, ale je to tvorba zlozvyku.

co se tyce cukani serva vrtulky: ano, je to normalni. je to bezna reakce gyra, ktera se projevuje, i kdyz je vrtulnik na zemi. lze zlepsit zmensenim zisku gyra, ale je to zbytecne. nicemu to nevadi, je to bezne, delaji to vsechny vrtulniky.
Gartik

#21 Příspěvek od Gartik »

No s tím servem bych si nebyl tak jistý. Koupil jsem nové a jede parádně. Je v klidu a bzučí jen když s ním pohnu.. Tak jak to má být.. Jsem přesvědčen, že to byla výrobní vada nebo špatně nastaveno (jak říkáš, dá se nastavovat jen zisk a sens. serv které tomu nepomohly).

S těma kruhama máš pravdu. Ale už jsem se naučil jít páčkama do proti kruhu a zastavit to a visení už mi jde.. ;)

Jelikož to je můj první vrtulník, tak bych tomu ani neříkal hračka.. myslím, že mě dobře učí ;) (a jsem rád, že jsem nešel do dvourotoru, to je opravdu nuda a hračka :P )

Každopádně kdo začíná a chce trénovat na velké heli, tak koupit malý jednorotor a simulator ;)
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Gattor »

ale ne, hracka to uz rozhodne neni, ale popisovane nastavovani se tykalo nesetoveho stroje. pokud problem odstranilo servo, pak tedy super, standartne mi obcas brukne servo vrtulky (i v klidu) i na HK250. ptal jsem se na to a melo by to byt normalni reakce gyra na okolni prostredi.

vis, jak jsem psal v te diskuzi vedle, ono se to naucis ovladat (lze si zvyknout, take jsem musel) a nauci te to ovladani vrtulniku, ale az si poridis neco jineho, bude problem do dopredneho letu nesahat i s klonenim. co se jednou naucis, to budes spatne odvykavat.

spise si zvykej radeji na ten simulator nez na tohohle neposedu. vetsi vrtulnik se oproti tomuhle ovlada sam. takze az zvladnes tenhle, velky ti pujde jedna radost - az na ty zlozvyky:(.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“