barva na epp

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od BOBIKA »

jako to by asi ušetřilo spoustu času a hlavně namáhavého vyhledávání,my máme něco podobného na forum servisáků zemědělských strojů tam zadáš dotaz a to ti vybere nej kolem tvého dotazu a možná by to pomhlo i klukům kteří začínají a hledají v tom našem forum dost obtížně ale jak tady někdo řekl proč bychom "dávaly naše skušenosti na veřejnost" ale většina kluků se snaží pomoct,ale nápad to není špatný
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
Azy
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Azy »

blesk píše:
Azy píše:pokud máš speciální dotaz proč ne ale třeba barvení EPP a všeho možnýho taky za posledních pul roku bylo tak 20x ???? třeba na vw forum takovahle kategorie je a je tam vždycky dotaz kterej funguje jako zaroveň link na vlákno kde se to řeší ...dostáváme se vlastně k tomu že nemusíš zakládat nový vlákno ale stačí napsat do stávajícího to by šlo ne :-)

používám toto:

Obrázek

tydle se mi moc neosvěčily proto
Obrázek
molotow
a nebo
Obrázek
montana oba spreje stojí kolem stovky barva drží snad uplně na všem neroztekají se jsou totiž určený pro grafity takže pokud se už dostanu k tomu použít sprej tak jedině tydle dva a nelaptají poliš
MK Katoda Sokolov :-)
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od BOBIKA »

kouknu po nich,ty samolepky na těch epp nedrží tak to nějak nabarvím :D
Azy
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Azy »

BOBIKA píše:kouknu po nich,ty samolepky na těch epp nedrží tak to nějak nabarvím :D

na epp drží samolepky od 3M - bohužel jinou samolepu než skelnou pásku od 3M neznam :D :D :D
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od BOBIKA »

no právě,mám radiana a mám strach že to v té výšce neuvidím tak to je prevence,koupím něco výrazného ať to má říz a udělám si nějaký vzory :P
Azy
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Azy »

pokud chceč něco výraznější tak na epp se mi zase na druhou stranu osvěčil zančkovací sprej fluo ale s černým víčkem protože z bílím dělá takovou pěnu a ta je na prd ----- je to takovej ten sprej co se používá na stavbách
arda1
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od arda1 »

Nechci nic říkat ale ty od Colorlaku jsou snad největší sraxky- nekryjí. Teda ne oproti třeba obyč Prima Ral kám-400ml za cirka kilčo. :wink:
pepin

Re: barva na epp

#38 Příspěvek od pepin »

BOBIKA píše:ahoj kluci čím nebo jakým typem barvy bych mohl nabarvit éro z epp,tak aby mě nemizelo před očima,mám tady pár barev ještě z plastikových modelů od firmy rewellcolor,skoušel jsem je a vypadá že to éro to neleptá ale vydrží na tom aby se mě neoloupaly :P

Celé jsem to nečetl,tak to už možná bylo zmíněno-pokud mi má na epp držet barva-neloupat se,používám základ na plasty-pruhledný spray-pouze poprášit né utopit-orientačně je na letadle nejhorší modrá barva-naprosto ztrácím orientaci o poloze letadla-pokud ho řídím já-pokud se pouze dívám na modré letadlo které řídí někdo jiný,problém nemám,jinak pokud se létá do slunce-stačí šikmo,tak je stejně vidět jenom obrys-silueta letadla-pouze v určitém náklonu trkne rozdíl v barevném odstínu-nejlépe vnímám žlutou.V zásadě mi ale stejně mozek při řízení vypouští barvu jako odstín a vnímám pouze rozdíl v zásadní grafice modelu-pruhy,kabinu ,imatrikulace na jednom křídle.-Myšleno pokud je letadlo v dálce.U modrého letadla nevím jak jsem i pár metru před sebou.Ztrácí se mi i siluetně.
zdekar

#39 Příspěvek od zdekar »

Tak dobře vidět by měla být žlutá a oranžová. Když tak občas koukám na ptáky točící termiku dost v dálce, tak bych řekl i černá :)

Nevim jestli by to šlo použít i na Elapor, ale na klasické chlupaté EPP mi stačily vodovky. Normální ta sada barviček co se s nima kreslilo na základce a jistě to má skoro každý doma. K tomu molitanová houbička (třeba na mytí nádobí). Houbička se navlhčí, pak se s ní vytře barva co chcete použít a pak se to pomačká nebo rozetře po letadle.
Zkoušel jsem to po zaschnutí umývat i pod vodou a barva na tom držela (tedy spíš se vsákla do toho EPP a pak držela) :)

Dají se pak smíchávat různé odstíny nebo dělat barevné přechody apd. Na hladkém EPP jsem to ale zatím nezkoušel.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
kroxigor

#40 Příspěvek od kroxigor »

BOBIKA píše:kouknu po nich,ty samolepky na těch epp nedrží tak to nějak nabarvím :D

samolepky na EPP drží pokud se přižehlí žehličkou :wink:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od BOBIKA »

jo to jsem skoušel a nedrží ale už jsem koupil foukací fixi tak večer budu tvořit
arda1
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od arda1 »

Pak jedině podstříknout lepidlem ve spreji -nebo potřít třeba chemoprénem nebo nějakou disperzí(ale disperzi u EPP třeba vyzkoušet)- pak by to držet mělo. :wink:
Anonym07
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Anonym07 »

Já sprej Styro a akryl Koh-i-noor nebo Revell-Kohinor je levnej :wink:
milost
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od milost »

2Azy: Kam chodis na ty sprejersky speciality? 8)
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
Anonym07
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Anonym07 »

Jinak Koh-i-noor natírám houbičkou
Odpovědět

Zpět na „Dílna“