Stavebnice

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
RafanRek

Stavebnice

#1 Příspěvek od RafanRek »

Čauky nadšenci. Mám prozbičku,nevíte někdo o dobrým prodejci kde je možné koupit slušné éro kolem metru rozpětí na spalovák? Mám zájem o stavebnici v rozsipu. Prosím poraďte. Díky :lol:
Nejlepší zelenina je řízek.
RafanRek

#2 Příspěvek od RafanRek »

Zkoušel jsem stavi z balzy,ale moje snažení se minulo učinkem.Hodně zmařené balzy a vísledek nestál za moc.Proto bych rád začal spíše nějakou stavebnicí s předem vyřezaných dílu.Snad se něčemu přiučím časem.
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Gormen »

jaký typ ? na jaký motor ? Hornoploch ..... akrobat ..... kombat ..... trochu to blíže specifikuj a půjde to líp ;)
->MX 16s<-Piper J-3 CUB , Kawasaki Ki-61, motorový větroň Primera, AXN Floater-Jet, Mitschubischi A6M2 1:12 ve výstavbě
RafanRek

#4 Příspěvek od RafanRek »

Jde mi o dolnoplocha. na motor ,2,5. Na tipu mi moc nesejde,jen chci abi to vypadalo jako letadlo a ne ty samohybi co jsem tu na netu vyděl.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od arda1 »

S čím jsi lítal doposud?
RafanRek

#6 Příspěvek od RafanRek »

z jedno rotorovím heli.a z hornoplochem pluto 99 jedíný s čím jsem lítal. Jsem začátečník.Ale rád bych si něco postavil sám. Vrťasa jsem zvládl celkem slušně a na pluto jsem si také zvikl.Ale heli mně moc nebaví a do letadel jsem se zcvokl.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od arda1 »

Na metr rozpětí a s 2.5kou to bude raketa. :wink: :wink:
RafanRek

#8 Příspěvek od RafanRek »

Mám eště motory JUNIOR 2 a Nějekej žhavík 1 nebo MK 17 to už je celkem jedno. Kdyžtak se koupí jinej vrčák,dnes už to tak drahý neni. :P
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pajax007 »

arda1 píše:Na metr rozpětí a s 2.5kou to bude raketa. :wink: :wink:

Musím tě opravit, s 2,5 kou to bude přiměřeně omotorovaný letadlo, Hoblíkův Jak 3 o rozpětí necelý metr s motorem 4,6ccm - to je opravdová raketa :D Pajax 007
arda1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od arda1 »

Slušně omotorovaný -ale pro zkušenýho pilota. Na metr rozpětí tak jedenapůlka. :wink:
RafanRek

#11 Příspěvek od RafanRek »

Tak teď tomu nechápu :? Musíte se nějak domluvit.Ty motory co mám jsou slabé? nebo moc? A máte někdo odkaz na nějakého prodejce stavebnice?Jak jsem už psal ,motor se kdyžtak koupí podle daného modelu.U stavebnic se přeci udává jaký motor je vhodný.
RafanRek

#12 Příspěvek od RafanRek »

Mužete prosím poradit? :?
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Gormen »

jestli něčemu chceteříkat raketa tak Rampově Nakajime B5N2 ....;)no metrovka s 2,5 (nevím jestli laďák či standart) s laďákem dobráp profilem toho dokáža 2,5 na metr rozpětí (AIRCOMBAT) docela dost, záleží jaký bude na tom éru profil atd, ale podle mě do začátku docela moc svižné éra , (mluvím z vlastní zkušenosti);-)
->MX 16s<-Piper J-3 CUB , Kawasaki Ki-61, motorový větroň Primera, AXN Floater-Jet, Mitschubischi A6M2 1:12 ve výstavbě
RafanRek

#14 Příspěvek od RafanRek »

Rád si nechám poradit,Jaký motor tedy zvolit na metrové rozpětí u dolnoplocha pro začátečníka? A máte někdo tip kde takové éro sehnat v rozsipu?
baxiik
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od baxiik »

Ahoj :) Ja ti létá to Pluto? Jsi spokojený? Jinak jak jsi teď naposled psal, chceš už dolnoplocha jo? Můj názor je takový, že by jsi s ním měl ještě chvíli počkat... Teda aspoň já jsem na něj přešel z hornoplocha typu "trenér" s 6,5ccm. Před ním jsem měl (a pořád ještě mám) Mentora - hornoploch na 2ccm, ke kterému mi tehdy zkušenější modelář postavil křídlo s křidélky, takže nějaký vrťuchy ve vzduchu taky svedl... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“