Solo pro II. Nine Eagles vs. Blade mSR
Jj, vychylky se prepinaji packou, u mod1 se zamacknutim leve packy prepne mod (poznas to na displeji, plne vychlky=sviti plne kolecko, male vychylky=sviti pul kolecka). Zamacknutim druhe paky (pred zapnutim vysilacky) se paruje vysilacka s vrtulnickem.
U FS Solo (koaxial) jsou vychylky zapnute naplno hned po zapnuti vysilacky, u Solo pro jsou po zapnuti male vychylky.
U FS Solo (koaxial) jsou vychylky zapnute naplno hned po zapnuti vysilacky, u Solo pro jsou po zapnuti male vychylky.
CoperX 450 SEV2 (kopie T-rex), Esky Honey Bee, Esky LamaV4, Free Spirit Solo, Free Spirit Solo Pro, RealFlightSimulator G4.5
(a od E-flite mi nesmí nic do baráku!)
koncem tydne budou k máníTomtom8 píše:Mne zaujala na Pelikanovi http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=40985 poznámka o dvojitých výchylkách. Ví o tom někdo něco? Mám (zřejmě) tu samou vysílačku k Free Spirit Solo (od Nine Eagles) - je to ten malý koax. Vysílačka má sice digitální trimy, ale dvojité výchylky nenaznačuje ani náhodou. Je to trochu jiná verze vysílačky, než má Solo? Má to už někdo opravdu doma? A co na to RCzona? ještě nic? Vlk taky sliboval...
Tomtom8 píše:Mne zaujala na Pelikanovi http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=40985 poznámka o dvojitých výchylkách. Ví o tom někdo něco? Mám (zřejmě) tu samou vysílačku k Free Spirit Solo (od Nine Eagles) - je to ten malý koax. Vysílačka má sice digitální trimy, ale dvojité výchylky nenaznačuje ani náhodou. Je to trochu jiná verze vysílačky, než má Solo? Má to už někdo opravdu doma? A co na to RCzona? ještě nic? Vlk taky sliboval...
Vysílačka je stejná jak pro Solo, tak pro Solo Pro, a dají se přeučit mezi sebou, tj. vysílačka od Sola chodí se Solo Pro a naopak, o víkendu jsem si s tím hrál
CoperX 450 SEV2 (kopie T-rex), Esky Honey Bee, Esky LamaV4, Free Spirit Solo, Free Spirit Solo Pro, RealFlightSimulator G4.5
Tomtom8 píše:Mne zaujala na Pelikanovi http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=40985 poznámka o dvojitých výchylkách. Ví o tom někdo něco? Mám (zřejmě) tu samou vysílačku k Free Spirit Solo (od Nine Eagles) - je to ten malý koax. Vysílačka má sice digitální trimy, ale dvojité výchylky nenaznačuje ani náhodou. Je to trochu jiná verze vysílačky, než má Solo? Má to už někdo opravdu doma? A co na to RCzona? ještě nic? Vlk taky sliboval...
vysílačka to umí, přepíná se to stiskem ovládací páky jako dovnitř.. na displeji je takové kolečko které je buď do poloviny zabarvené (výchylky asi na polovinu) nebo do plna (plný rozsah)
no, vceraj mi dosiel Solo Pro II. tak som ho rozbalil, nabil baterky a ze ho vyskusam... ale zistil som ze servo ktore naklapa vrtulnik do stran je zaseknute a nereaguje dobre tak som ho dnes dal reklamovat
smola jak slak ... chcel som napisat prve dojmy ale zatial to este necham tak .. dufam ze to bola prva a posledna zavada 
Trochu pochybuji, že mi někdo bude umět odpovědět - ale za zkoušku nic nedám
Pro známého jsem objednal N.E. Solo Pro II. Dorazil s úplně "dobitou" lipolkou - napětí 0,1V!
Takže jsem odpájel kontaktní plíšky na podvozku a na drátky připevnil "klasický" mCX/mSR konektor. Ovšem s akumulátory "160mAh/30C" se sotva dohrabe do vzduchu a po 20-30 s visu klesnou otáčky hlavního rotoru natolik, že jde k zemi... Motor hlavního rotoru je horký tak, že na něm nejde udržet prst.
Změřil jsem odběr a s jedním akumulátorem odebírá 1,4A, se dvěma spojenýma paralelně 1,6A (otáčky jsou 2700RPM) a se třemi 2A. Ani v poslední variantě netáhne nějak výrazně (otáčku nemohu dnes změřit - už je tma).
Mohl by některý z majitelů V4.5 COLIBRI PRO nebo Solo PRO odměřit proudový odběr (optimálně s odkazovaným akumulátorem)?
Nechce se mi moc věřit, že tento aku je zkrátka příliš měkký zdroj - v komentářích majitelé uvádí, že s Blade mSR a těmito aku létají i více jak 8 minut...?
Napadá mě jen, že motor má komutátor v pr. nebo některá ze spínaných součástek výkonové části se nedovírá nebo má jinak posunutý pracovní bod... (a nevím jak hypotézy ověřit).
Tak nevím - reklamace (Čína) / laborování s výměnou motoru / výměnou PCB / zakoupení kvalití "tvrdé" lipol?
Pro známého jsem objednal N.E. Solo Pro II. Dorazil s úplně "dobitou" lipolkou - napětí 0,1V!
Takže jsem odpájel kontaktní plíšky na podvozku a na drátky připevnil "klasický" mCX/mSR konektor. Ovšem s akumulátory "160mAh/30C" se sotva dohrabe do vzduchu a po 20-30 s visu klesnou otáčky hlavního rotoru natolik, že jde k zemi... Motor hlavního rotoru je horký tak, že na něm nejde udržet prst.
Změřil jsem odběr a s jedním akumulátorem odebírá 1,4A, se dvěma spojenýma paralelně 1,6A (otáčky jsou 2700RPM) a se třemi 2A. Ani v poslední variantě netáhne nějak výrazně (otáčku nemohu dnes změřit - už je tma).
Mohl by některý z majitelů V4.5 COLIBRI PRO nebo Solo PRO odměřit proudový odběr (optimálně s odkazovaným akumulátorem)?
Nechce se mi moc věřit, že tento aku je zkrátka příliš měkký zdroj - v komentářích majitelé uvádí, že s Blade mSR a těmito aku létají i více jak 8 minut...?
Napadá mě jen, že motor má komutátor v pr. nebo některá ze spínaných součástek výkonové části se nedovírá nebo má jinak posunutý pracovní bod... (a nevím jak hypotézy ověřit).
Tak nevím - reklamace (Čína) / laborování s výměnou motoru / výměnou PCB / zakoupení kvalití "tvrdé" lipol?
Použil jsem klasický DMM. Hall není pro tak malý proud vhodný (ne ten co mám). Ano, měřák jsem zapojil mezi (+) akumulátoru a konektor co už je pájený na PCB. Na plný knedlík
Netuším jak ověřit kondici toho pidimotorku, když je zalitý do plastu a ke komutátoru se bez Dremelu nedostanu... Zkrátka pořádně nevím jak ověřit, zda je co reklamovat. (Kromě testování jednotlivých dílů postupnou výměnou za jiné...)
Netuším jak ověřit kondici toho pidimotorku, když je zalitý do plastu a ke komutátoru se bez Dremelu nedostanu... Zkrátka pořádně nevím jak ověřit, zda je co reklamovat. (Kromě testování jednotlivých dílů postupnou výměnou za jiné...)
Upřesňuji předchozí příspěvek:
Akumulátor jsem vybíjel konstantním proudem 1,7A; prvních 120s bylo napětí vyšší jak 3,5V Po šesti minutách napětí kleslo až k 3,23V (pod zátěží), celkový předaný náboj byl 170mAh...
IMHO akumulátory jsou dost "tvrdé".
Solo PRO má ustálený odběr s tímto aku 1,65A s otáčkami cca 2100RPM
Pro srovnání jsem změřil Blade mCX - proud 1,0A při otáčkách horního rotoru 2900RPM...
Tedy problém bude IMO v motoru (komutátoru) nebo přímo řídicí elektronice...
Dík za váš případný názor.
powder píše:Solo PRO se s akumulátory "160mAh/30C" sotva dohrabe do vzduchu a po 20-30 s visu klesnou otáčky hlavního rotoru natolik, že jde k zemi... Motor hlavního rotoru je horký tak, že na něm nejde udržet prst.
Akumulátor jsem vybíjel konstantním proudem 1,7A; prvních 120s bylo napětí vyšší jak 3,5V Po šesti minutách napětí kleslo až k 3,23V (pod zátěží), celkový předaný náboj byl 170mAh...
IMHO akumulátory jsou dost "tvrdé".
Solo PRO má ustálený odběr s tímto aku 1,65A s otáčkami cca 2100RPM
Pro srovnání jsem změřil Blade mCX - proud 1,0A při otáčkách horního rotoru 2900RPM...
Tedy problém bude IMO v motoru (komutátoru) nebo přímo řídicí elektronice...
Dík za váš případný názor.