Easy Glider Electric PRO

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
jarous

#571 Příspěvek od jarous »

mohu mit dotaz mam skoro sestavenyho eg a v navodu pisi ze se daji namixovat kridelka aby fungovaly jako brzdy maji chodit nahoru nebo dolu ja kuli nastaveni paky na servu v kridlu pisou 20 stupnu dopredu dikyy
Surgical

#572 Příspěvek od Surgical »

Samozřejme, že nahoru. Proto taky ty páky mají být 20 st. dopředu, aby při pohybu páky dozadu(tedy křidélko vzhůru) měly možnost delšího chodu.
P.S. kdysi s prvním EGE jsem zkoušel brzdit křidélkama dolů, naštěstí ne při přistání, ale dost vysoko, abych následný pád po křídle ještě stihl při vypnutí mixu zkorigovat.....Přitom teoreticky je to tak naprosto jasné, proč nebrzdit křidélkama dolů, že....
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#573 Příspěvek od jackboy »

XXX píše:Otazka pre majitelov EGPro. Vosiel by sa do EGeho tento akumulator?
http://www.iminitra.sk/index.php?action ... az=Skladom

..samozrejme bez uprav,bez vyrezavania..
Tento tyzden ho budem objednavat a porad uz aj nejaku lipol k nemu objednam tak preto sa pytam..
dakujem :wink:

na HC mas za to 2ks...alebo 3
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#574 Příspěvek od jackboy »

XXX píše:
powder píše:Tak mě je trochu buřt (jako safaládka :lol:) jak bude létat. Ale osobně bych motor neobtěžoval jinou vrtulí jak 12x9, pokud ji tedy máš k dispozici :wink:
A nezapomeň poreferovat jak to létá - ideálně změřit stoupavost - na té se pohon nejlépe projeví...

haha :D no ved o to mi predsa ide :twisted:
ale nie vsetko v norme :wink:
no k dizpozici mam hned niekolko variant, a to 12x6,5..12x8..12x9 ,vsetko su AE..
Tu mensiu vrtulu som chcel dat koli setreniu akumulatora,s tymto pohonom by to pekne papalo energiu a takisto by sa aj regl. dost zatazoval,s tu 12x9 to je tak na hrane,regulator ma iba 40A..

co som pozeral akurat v motorteste na tohoto axika,tak podla mna by bola najlepsia a najucinejsia vrtula 12x7:
tah 1340g, 7860ot/min , prud 22A , let. rychlost 85km/h , cisty vykon 245W.. a to iba pri napäti 11,1V.. cerstvo nabita sada ma nieco cez 12,6V Co ty nato??? 8)

edit: sakra ale v nasich esopoch taku vrtulu od AE ani nemaju :?
to uz mozem rovno pouzit tu 12x6,5... to bude celkom podobne ako ta 12x7

pohladaj niekde su tu dve velke vlakna o EG EF s mnozstvom odskusanych pohonov a baterii ,nastaveni vylepseni atd.

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... t=easy+fly
Naposledy upravil(a) jackboy dne pát 14.05.2010 9:17, celkem upraveno 1 x.
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#575 Příspěvek od jackboy »

napis Doctorovi a pomoze ti zostavit lacny dobry pohon pripadne ti ten tvoj axik prerata a da konfiguraciu na egho...odskusane
Tom4

#576 Příspěvek od Tom4 »

taka technicka otazka pre tych co by mi vedeli poradit. Mam spraveny tlacny pohon na easy gliderovi, mam tam vrtulu 9x6 ale chcel by som dat mensiu, napriklad 8x6 ale nechcem stratit vykon, dala by sa mi povodna 9x6 nahradit nejakou trojlistou?

Dakujem.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#577 Příspěvek od BOSS8 »

8X7 Ale takovou budeš těžko schánět.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Tom4

#578 Příspěvek od Tom4 »

BOSS8 píše:8X7 Ale takovou budeš těžko schánět.

Pozeral som na ebayi, nieje problem ju odtial objednat. A este otazocka, pozeral som aj 8x8 tie tam maju tiez ale to uz by bolo privela?

Vdaka
selinak

#579 Příspěvek od selinak »

Nazdar bazar,
právě dávám dohromady noýho EGpro, dlouho jsem nevěděl, jak vymyslet uzavítání kabinky...nakonec jsem koupil dva magnety (válce, průměr 3mm, délka 6mm)

jeden magnet udrží prázný letadlo=> kabina je jak přibitá, magnet ani není vidět (nalepil jsem ho na jednu z dvou ploch v přední části kabiny)

potom bych se vás ještě chtěl zeptat na postřehy, triky, tipy....na lepení půlek trupu(hustým CA).....se sekunďákem jsem teď trošku pracoval, ale stejně si nejsem moc jistej (bojím se, že než to zapiplám do konce, tak mi začátek zatuhne/ netrefím díly přesně na sebe/ nevím, jestli mám dát aktivátor na druhou půlku trupu/ postříkat to aktivátorem až potom ze strany...)

prostě strašně moc obav......kdybych něco pokazil, tak je okazmžitě celej trup v prd..i
...jestli má cenu to riskovat a nevzít radši ro ruky purex, a nic neřešit....
Tom4

#580 Příspěvek od Tom4 »

selinak píše:Nazdar bazar,
právě dávám dohromady noýho EGpro, dlouho jsem nevěděl, jak vymyslet uzavítání kabinky...nakonec jsem koupil dva magnety (válce, průměr 3mm, délka 6mm)

jeden magnet udrží prázný letadlo=> kabina je jak přibitá, magnet ani není vidět (nalepil jsem ho na jednu z dvou ploch v přední části kabiny)

potom bych se vás ještě chtěl zeptat na postřehy, triky, tipy....na lepení půlek trupu(hustým CA).....se sekunďákem jsem teď trošku pracoval, ale stejně si nejsem moc jistej (bojím se, že než to zapiplám do konce, tak mi začátek zatuhne/ netrefím díly přesně na sebe/ nevím, jestli mám dát aktivátor na druhou půlku trupu/ postříkat to aktivátorem až potom ze strany...)

prostě strašně moc obav......kdybych něco pokazil, tak je okazmžitě celej trup v prd..i
...jestli má cenu to riskovat a nevzít radši ro ruky purex, a nic neřešit....

No neviem trup moc nelep sekundakom, aspon teda ja som to nerobil. Samozrejme vsetky ostatne casty sekundakom na to je najlepsi. Ale trup som lepil 5minutovym epoxidom z Baumaxu. :) a drzi...
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#581 Příspěvek od Genagen »

selinak píše:potom bych se vás ještě chtěl zeptat na postřehy, triky, tipy....na lepení půlek trupu(hustým CA).....se sekunďákem jsem teď trošku pracoval, ale stejně si nejsem moc jistej (bojím se, že než to zapiplám do konce, tak mi začátek zatuhne/ netrefím díly přesně na sebe/ nevím, jestli mám dát aktivátor na druhou půlku trupu/ postříkat to aktivátorem až potom ze strany...)

Ja to delal tak, ze jsem si trup co nejpresneji na sucho sestavil a z maskovaci pasky si udelal "panty". Pak jednu stranu lepidlo a druhou aktivator a zaklapnout.

Dnes si mkyslim (a taky to tak delam) ze na akovehle zalezitosti je lepsi uhu por - neb lepi pevne ale pruzne. To potom delam tak, ze slepim pulky k sobe uhuporem a sparu pak obleju ridkym ca (takovy kompozitovy spoj). Zda se mi, ze to funguje dobre.
sigi123

rc

#582 Příspěvek od sigi123 »

Já to dělal styrolepem,10minut se s tím může hýbat.Pak jsem to naheftoval vteřinákem a po zaschnutí jím zalil i spáry.Když jsem na bokách lepil trubičky na táhla tak taky jen krátký hefty a tím jsem trup vyrovnal aby nebyl prohnutej a překroucenej.
selinak

#583 Příspěvek od selinak »

už se v tom trošku ztrácím :D
uhu por je totéž, co purex nebo je mezitím rozdíl??

...jinak: kdybych chtěl použít ten epoxid nebo sekunďák...kolik toho zhube bude potřeba?...vůbec to neodhadnu
Surgical

#584 Příspěvek od Surgical »

UHU Por je kontaktní lepidlo na bázi organických rozpouštědel, Purex je jednosložková pryskyřice, vytvrzující se (polymerizující) vzdušnou (či jinou) vlhkostí, podle formule při tom více či méně vypěňuje....
selinak

#585 Příspěvek od selinak »

Poraďte prosím:

mám velkej problém s upevněním motoru:
koupil jsem si tento motor:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5691

...problém je ten, že motor má přímo na sobě díry vyvrtané nepravidelně (do kosočtverce)
...do plastového motorového lože, které patří k letadlu vyvrtám libovolné díry, ALE:
nevím, jestli musí být z druhé strany lože umístěn ten kříž??(v případě, že to, budu ho muset nahradit nějakým jiným materiálem, protože k motoru nepasuje! - díry jsou pravidelně do čtverce)

další věc je to, že jsou tam moc krátký šroubky( (plastová přepážka je moc tlustá a bojím se, že by se ty moc krátký šroubky za letu povolily....dáváte tam klasický šroubky s velkou hlavou? nebo kde mám sehnat odpovídající??

Díky moc!
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“