PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
Nechci kecat, ale myslim, ze to loze je pro motor Ray C2836, odpovidalo by to i cenou. Link je tady http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=30557
Na jeden kriz prijde namontovat motor a tim druhym krizem to mam prichyceny k hlinikovymu plechu 1,5 mm, kterej si vystrihnes tak, aby se ti vesel pod kryt motoru. Nejdriv jsem to mel k plechu prichyceny za ty 4 diry, co maji mensi roztec, ale bylo to takovy na nic, tak ted jsem provrtal plech presne v mistech, kde jsou ty 4 diry na konci krize, koupil jsem 4 M3 srouby, protoze ty, co jsou u loze jsou kratky, srouby jsem urizl a zezadu jsem prosrouboval plech a kriz do "trubek". Snad to chapete.
Az prijdu domu, tak to nafotim a fotky hodim sem. Jediny, co je nanic je to, ze nesedi roztece der v lozi s roztecema der v krizi, takze se to musi pilovat. Teda, ja to nepilovl, upnul jsem si vrtacku a bokem vrtaku jsem z te diry udelal elipsu, takze stejny efekt jako propilovani.
Jeste nevim, co to bude delat s chlazenim, protoze takhle pruchodu vzuduchu do trupu brani ten plech, ale nebude problem navrtat do plechu par der. Zatim me to nezlobilo, tak to nechavam byt.
Mel jsem udelany loze cely z plechu, myslim, ze mi to poradil sigi, ale jsem houby klempir, takze loze plnilo ucel, ale nemel jsem to pekny jako sigi.
Na jeden kriz prijde namontovat motor a tim druhym krizem to mam prichyceny k hlinikovymu plechu 1,5 mm, kterej si vystrihnes tak, aby se ti vesel pod kryt motoru. Nejdriv jsem to mel k plechu prichyceny za ty 4 diry, co maji mensi roztec, ale bylo to takovy na nic, tak ted jsem provrtal plech presne v mistech, kde jsou ty 4 diry na konci krize, koupil jsem 4 M3 srouby, protoze ty, co jsou u loze jsou kratky, srouby jsem urizl a zezadu jsem prosrouboval plech a kriz do "trubek". Snad to chapete.
Jeste nevim, co to bude delat s chlazenim, protoze takhle pruchodu vzuduchu do trupu brani ten plech, ale nebude problem navrtat do plechu par der. Zatim me to nezlobilo, tak to nechavam byt.
Mel jsem udelany loze cely z plechu, myslim, ze mi to poradil sigi, ale jsem houby klempir, takze loze plnilo ucel, ale nemel jsem to pekny jako sigi.
rc
http://sigi123.rajce.idnes.cz/foto_cess ... G_1141.JPG
Tohle je jednodušší a hlavně lehčí.Stačil kousek hliníkového plechu tl. 1.5mm a 20 minut práce.Lítá tak už přes rok.Hlavní výhoda je že při nějaké havárce se to dá srovnat rukama a kleštěma přímo na letišti a lítá se dál.
Tohle je jednodušší a hlavně lehčí.Stačil kousek hliníkového plechu tl. 1.5mm a 20 minut práce.Lítá tak už přes rok.Hlavní výhoda je že při nějaké havárce se to dá srovnat rukama a kleštěma přímo na letišti a lítá se dál.
Použil som tenučký hliníkový (nie dural) plech (z bauxx na nejaké strechy..)
a pri prvom lete ho motor roztrhal, pritom to vyzeralo pevne a rukou sa tým nedalo ani pohnúť. Takže treba fakt použiť hrubší kus a ohýbať opatrne.
Ale myslím že sa mi potvrdila teória že motor sa chladí vedením tepla cez duralové čelo do prepážky aj viac ako vzduchom, preto si myslím že je plech lepší ako preglejka či laminát.
a pri prvom lete ho motor roztrhal, pritom to vyzeralo pevne a rukou sa tým nedalo ani pohnúť. Takže treba fakt použiť hrubší kus a ohýbať opatrne.
Ale myslím že sa mi potvrdila teória že motor sa chladí vedením tepla cez duralové čelo do prepážky aj viac ako vzduchom, preto si myslím že je plech lepší ako preglejka či laminát.
lože
Kadel: vyriešil som to tak že som skočil do predajne a zobral novy trup nejak sa mi s tym nechcelo piplat... ale nabudúce keď sa mi niečo podobné stane, čo dúfam že nie tak už trochu pokumštujem
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
Hm. Nemyslím že by si bol jediný komu ten držiak praskol, a teda preto mi to vychádza na potrebu urobiť to trošku inak - nebudeš asi každých 20 letov kupovať nový trup len kvoli držiaku... Aj keď je pravda že zrejme praskne až pri nejakom páde alebo zavadení vrtuľou o zem.. Mne sa hlavne nepáči, že je plastový..
Sorry ale obidve strany červené, to nie je ok..
vľavo červená, vpravo zelená - podľa dvoch červených v nooci fakt nezaletíš.
A musia byť vidieť aj zozadu, a navyše zdola aj zhora... takže aj na smerovku hore aj niekam zdola.
A cessna má reflektor v nábežke krídla cca 1/3 od konca, len na ľavej strane..
vľavo červená, vpravo zelená - podľa dvoch červených v nooci fakt nezaletíš.
A musia byť vidieť aj zozadu, a navyše zdola aj zhora... takže aj na smerovku hore aj niekam zdola.
A cessna má reflektor v nábežke krídla cca 1/3 od konca, len na ľavej strane..
O maketovosť nešlo ani mne, ale biely reflektor mi na trup nejak rozumne umiestniť nešiel tak som to strčil do nábežky kam to aj patrí - podvečer je to pekne vidno.
S dvoma led v hadičkách na rozptyl svetla aby boli viditeľné zo všetkých smerov na koncoch krídel (červená/zelená), a dvomi na trupe (smerovka+zospodu pri podvozku, žlté) a touto prednou, som v noci už lietal a dá sa v pohode - je to celkom zaujímavé.
S dvoma led v hadičkách na rozptyl svetla aby boli viditeľné zo všetkých smerov na koncoch krídel (červená/zelená), a dvomi na trupe (smerovka+zospodu pri podvozku, žlté) a touto prednou, som v noci už lietal a dá sa v pohode - je to celkom zaujímavé.
Takze moje loze:
http://img695.imageshack.us/gal.php?g=p5070067.jpg
Jestli to vidi nejakej opravdovej modelar, tak at to prosim nekomentuje.
Ja vim, provedeni je hrozny, ale myslim, ze by to mohlo fungovat.
http://img695.imageshack.us/gal.php?g=p5070067.jpg
Jestli to vidi nejakej opravdovej modelar, tak at to prosim nekomentuje.
mrsairus píše:to mas z HC ? daj link, a je to uz vyosene ? ci tam treba podlozky ?
Je to od Pelikana. http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=30557
Vyosene to neni, ale kdyz to k trupu uchytis jako ja, tak si vyoseni pomoci matek na sroubech udelas jaky chces.