Surprise S16

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od TomasC »

tocamac píše:ty serva jsou zabudovany tak, ze neni mozne je vymenit?

Je to vpodstatě tak. Již jednou jsem serva vložená při laminování páral ven. Jde to , ale práce je to hrozná. Serva jsem vlastní chybou odkouřil. :oops:
Ale jinak je přístup takový, že pokud se zničí serva v modelu, tak obecně nemá cenu řešit jejich výměnu. Model je většinou na hadry.
Zde se bavíme o závodním nářadí. Nic víc to není.
graup15

#47 Příspěvek od graup15 »

Zálet S16 dopadl neslavně...de fakto se žádný nekonal. Den předem jsem vše vyzkoušel, udělal tři logované běhy motoru o předpokládané době jednotlivých stoupání a model zabalil na nedělní zálet.
V neděli jsme model naložili baterkou, vše zapojili a šli na plochu...na start.
Ušli jsme tak 100m a najednou toto.....
Obrázek
Obrázek
Prostě to blaflo samo od sebe a bez běhu motoru....co se stalo už se nedá zjistit, ale je zajímavé, že v baterce chybělo jen 300mAh, takže to nebyl šlusanec o obrovském proudu, ale postupné vyhoření. Trup smrdí jako hnuj, a já i Pepa taky..umejt se to nedá, už to zkouším druhý den a pořád děsný smrad.
Nejhorší na tom je, že regl nebyl nikdy..ani ty tři 5s běhy přetížený. Běžel na 230A...(5s), přitom softwerová limitace je nastavitelná až do 350A...
Tak teď doufám, že to Steve vyreklamuje...
JMalik

#48 Příspěvek od JMalik »

Doufám, že se Ti to podaří vyreklamovat.
Nejvíc líto je mi pak toho trupu, protože to bude vidět, pokud to nestříkneš.
(Že to nemohlo blafnout zkratem, protože se vysálo jen 300mAh, na to zas tak moc nespoléhej. Je to sice velký proud, ale zlomek sekundy. Pak to už jenom tiše hoří bez spotřeby.)
O reglech Ti teď radši ani nic psát nebudu :wink:
graup15

#49 Příspěvek od graup15 »

JMalik píše:Doufám, že se Ti to podaří vyreklamovat.
Nejvíc líto je mi pak toho trupu, protože to bude vidět, pokud to nestříkneš.
(Že to nemohlo blafnout zkratem, protože se vysálo jen 300mAh, na to zas tak moc nespoléhej. Je to sice velký proud, ale zlomek sekundy. Pak to už jenom tiše hoří bez spotřeby.)
O reglech Ti teď radši ani nic psát nebudu :wink:

Klidně napiš...už jsem zažil asi vše co jde. A to se týká i těch nejznačkovějších věcí...bohužel i ty občas mají velmi krátký život.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od vitousek »

graup15 píše:...už jsem zažil asi vše co jde. A to se týká i těch nejznačkovějších věcí...bohužel i ty občas mají velmi krátký život.

Cítím s Tebou....... :(
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Lindbergh »

graup15: Prosim tě, až přijdete na to čím to umejt, tak dejte vědět. Měl jsem to sice v pazourách snad jen dvě vteřiny, ale smrdí to jako ku.va pořád... Já se myl už snad 100x. Teď už to smrdí jako nějaká dezinfekce.Dík.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
JMalik

#52 Příspěvek od JMalik »

Lindbergh píše:graup15: Prosim tě, až přijdete na to čím to umejt, tak dejte vědět. Měl jsem to sice v pazourách snad jen dvě vteřiny, ale smrdí to jako ku.va pořád... Já se myl už snad 100x. Teď už to smrdí jako nějaká dezinfekce.Dík.

Umejt to nejde ničím, vůbec ničím :lol:
Buď to vyřezat, nebo počkat až se to vysmrdí na nějakou přijatelnou míru a pustí Tě s tím zpátky domů.
m2
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od m2 »

JMalik píše:
Lindbergh píše:graup15: Prosim tě, až přijdete na to čím to umejt, tak dejte vědět. Měl jsem to sice v pazourách snad jen dvě vteřiny, ale smrdí to jako ku.va pořád... Já se myl už snad 100x. Teď už to smrdí jako nějaká dezinfekce.Dík.

Umejt to nejde ničím, vůbec ničím :lol:
Buď to vyřezat, nebo počkat až se to vysmrdí na nějakou přijatelnou míru a pustí Tě s tím zpátky domů.

Samo nevysmrdí. Resp. budeš čakať najmenej do ďalšej sezóny. Lynx smrdí už vyše pol roka, a to aj lieta a prúdi tam vzduch. Otrasné niečo.

PS. Uisti sa, že motor je OK. Aby nebolo vinutie do skratu. Ktovie, čo ten regler pustil do motora, riadenie FETov asi išlo do hája aj pri stiahnutom plyne.

Inak úprimnú sústrasť, toto fakt nepoteší.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Nakadah »

Po roce to vysmradne. Svistik uz skoro neni citit, ale trvalo to rok. Jak vubec dopadl trup? Nak
graup15

#55 Příspěvek od graup15 »

Nakadah píše:Po roce to vysmradne. Svistik uz skoro neni citit, ale trvalo to rok. Jak vubec dopadl trup? Nak

Trup je OK...vylaminovaná vrstva uhlíku , kterou jsem zpevňoval celý čumák navíc , teplo odchytla a rozvedla do plochy...takže trupu není nic.
ciki62
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od ciki62 »

graup15 píše:Prostě to blaflo samo od sebe a bez běhu motoru....co se stalo už se nedá zjistit, ale je zajímavé, že v baterce chybělo jen 300mAh, takže to nebyl šlusanec o obrovském proudu, ale postupné vyhoření. Trup smrdí jako hnuj, a já i Pepa taky..umejt se to nedá, už to zkouším druhý den a pořád děsný smrad.

Ahoj graup15, mne zhorel vlani v RW2 za podobných záhadných okolností cc125 :(. Skúška motoru na zemi, a potom celkom bez plynu cestou na štart sa s toho stala naozaj dymiaca raketa :D
Umýval som to acetónom a musím povedať že celkom úspešne. Ale zadymené to bolo poriadne.
Ja som regulátor vyhodil lebo s neho nezostalo nič, ale urobil som chybu, lebo podľa informácie od dodávateľa sa to vraj dalo reklamovať :(
graup15

#57 Příspěvek od graup15 »

ciki62 píše:
graup15 píše:Prostě to blaflo samo od sebe a bez běhu motoru....co se stalo už se nedá zjistit, ale je zajímavé, že v baterce chybělo jen 300mAh, takže to nebyl šlusanec o obrovském proudu, ale postupné vyhoření. Trup smrdí jako hnuj, a já i Pepa taky..umejt se to nedá, už to zkouším druhý den a pořád děsný smrad.

Ahoj graup15, mne zhorel vlani v RW2 za podobných záhadných okolností cc125 :(. Skúška motoru na zemi, a potom celkom bez plynu cestou na štart sa s toho stala naozaj dymiaca raketa :D
Umýval som to acetónom a musím povedať že celkom úspešne. Ale zadymené to bolo poriadne.
Ja som regulátor vyhodil lebo s neho nezostalo nič, ale urobil som chybu, lebo podľa informácie od dodávateľa sa to vraj dalo reklamovať :(

CC 200 včera už odletěl směr SanDiego...Kdyby to byl Ice100..jde do koše a na reklamaci kašleme, ale tohle byl regl za 300 dolarů..
JMalik

#58 Příspěvek od JMalik »

graup15 píše:CC 200 včera už odletěl směr SanDiego...Kdyby to byl Ice100..jde do koše a na reklamaci kašleme, ale tohle byl regl za 300 dolarů..

Ty MGM mi ještě nevyhulily.
(Ale nechci Tě dráždit :wink: )
graup15

#59 Příspěvek od graup15 »

JMalik píše:
graup15 píše:CC 200 včera už odletěl směr SanDiego...Kdyby to byl Ice100..jde do koše a na reklamaci kašleme, ale tohle byl regl za 300 dolarů..

Ty MGM mi ještě nevyhulily.
(Ale nechci Tě dráždit :wink: )

Ono to může vypadat, že jsem (only CC), ale tak to není. Líbí se mi, hlavně díky logování. A pak rozumné ceně (teda to už možná brzo bude minulost, jak poroste kurz dolaru)...Ale když se ukáže,že např MGM bude spolehlivější a dostane podobné (features)...klidně budu létat MGM, nebo i číňana..když bude dobý. Stejné je to s motory....
Používám to, co dokážu finančně utáhnout..resp když to dokážu já, dokáže to každý (ps jsem normálně pracující..resp momentálně hledající práci). A v tom to je obsažené. Proto nelétám Schulze plus Pletti ..to už je nad moje finanční možnosti.
graup15

#60 Příspěvek od graup15 »

Tak...S16 je již zase letuschopná a čeká na zálet.
Castle Ice 200 v uhelnatém provedení je již u Neu a uvidíme co se bude dít.
Prozatím je osazen Castle Ice (zelený) 100 a vrtule RF 16/17. Baterka ta samá co prošla žehem. Motor jsem musel celý rozebrat a perfektně vyčistit. Ten sajrajt ze spáleniny je fantasticky korozivní. A navíc to smrdí ještě 14 dní po požáru. V každém případě..lehká ruka na plynu....a jde se létat.
Log z Ice....bude to dobrý brutál :-)))
Obrázek
Tak si říkám, jestli jsme se radši neměli na Ice 200 vysr....a použít třikrát levnější Ice 100...funguje to taky.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“