Ocelot E, návrh výkonného pohonu na 3s (4s) LiPo
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám už doma náhradu za Ocelota a je to moj prvý 1kW model ! Je to mini Ion s rozpetím 1,70m, Feigao s prevodovkou a ako pohonné aku 6s A123. Ešte premyslím, či ich tam nechám, alebo tam pojdu 4s LiPo, príp. mierne iná vrtuľa... teraz je tam RFM 15x15. To by potom bolo na inú diskusiu.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71 píše:Ja mám už doma náhradu za Ocelota a je to moj prvý 1kW model ! Je to mini Ion s rozpetím 1,70m, Feigao s prevodovkou a ako pohonné aku 6s A123. Ešte premyslím, či ich tam nechám, alebo tam pojdu 4s LiPo, príp. mierne iná vrtuľa... teraz je tam RFM 15x15. To by potom bolo na inú diskusiu.
Tak můj odhad byl správný - tušil jsem, že po něm skočíš.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Dokončil som statické merania na stole, 6s A123 vs. 4s LiPo, oboje s vrtuľou RFM 15x15, Feigao 540L 3511kv, prevod. 6:1. Pre zaujímavosť:
6sA123:
---------
Umin = 14,56V
Imax = 73,18A
Pmax = 1079 W
4sLiPo
-------
Umin = 13,45V
Imax = 73,41A
Pmax = 1018 W
Z tohoto pohľadu sa mi tieto dve alternatívy zdajú rovnocenné, rozdiel cca. 1V podľa mňa nie je nič... asi tam pojde 4s LiPo, ale nejaká nová. To, čo mám doma, je na toto predsa len trochu slabšia.
tks:
Ty si jasnovidec ?
Asi dva mesiace som sa po niečom podobnom pozeral, potom asi 3 týždně zvažoval a napokon som ho vzal.
6sA123:
---------
Umin = 14,56V
Imax = 73,18A
Pmax = 1079 W
4sLiPo
-------
Umin = 13,45V
Imax = 73,41A
Pmax = 1018 W
Z tohoto pohľadu sa mi tieto dve alternatívy zdajú rovnocenné, rozdiel cca. 1V podľa mňa nie je nič... asi tam pojde 4s LiPo, ale nejaká nová. To, čo mám doma, je na toto predsa len trochu slabšia.
tks:
Ty si jasnovidec ?
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Abu:
Počkaj až príde nejaký Ionista
Preto som vzal toho malého, resp. trup je rovnaký, len krídlo je menšie a v celku. A vypadá hodne pevne. Okrem výkonu bol ďalší cieľ skladnosť, takže preto "T" chvost.
A počítam, že ten pohon by potom (až bude lepšie rádio) išiel aj do niečoho 2-metrového, napr. Lynx, Beach a podobne.
Počkaj až príde nejaký Ionista
Preto som vzal toho malého, resp. trup je rovnaký, len krídlo je menšie a v celku. A vypadá hodne pevne. Okrem výkonu bol ďalší cieľ skladnosť, takže preto "T" chvost.
A počítam, že ten pohon by potom (až bude lepšie rádio) išiel aj do niečoho 2-metrového, napr. Lynx, Beach a podobne.
mno jak se pořád "perou" ionisti a optimisti, já pokud bych hodnotil jen neletový vlastnosti tak mi přijde hlavní výhoda možnost IONa
velmi levně v rozumné kvalitě naložit, má prostornej trup
kam se vejde uplně všechno a člověk nemusí na všechno sundavat
křídlo, což je občas pruda, jinak stejně teď už moje optima čeká na "lak"
tak sem an sebe zvědavej trup sem 2-3 krát vylaminoval a narval tam i docela dost uhlíku tak snad přežije moje jemné zacházení
velmi levně v rozumné kvalitě naložit, má prostornej trup
kam se vejde uplně všechno a člověk nemusí na všechno sundavat
křídlo, což je občas pruda, jinak stejně teď už moje optima čeká na "lak"
tak sem an sebe zvědavej trup sem 2-3 krát vylaminoval a narval tam i docela dost uhlíku tak snad přežije moje jemné zacházení
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno