Moje začátky s heli....

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mikelo

#61 Příspěvek od Mikelo »

Vůbec není o čem diskutovat. Křidélka = náklon a výškovka = klopení. Je to desítky let neměnná letecká terminologie. Místo klopení, kteréžto slovo nevystihne samo o sobě směr změny se používá přitáhnout / potlačit.
radek.domin

#62 Příspěvek od radek.domin »

No jak vidno, tak v tom pořád ještě dost lidí tápe. Já už v tom mám jasno. Věřím že i ostatní :-)
psena
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od psena »

psena píše:Tak jste mi nasadili brouka do hlavy, premyslel jsem, ze brzy pujdu na zada, ale nevim jestli loping nedostane prednost. Protoze at to bude jedno ci druhe, pocitam s ranou a k tomu druhemu uz se nedostanu. :D (ten den) Takze rozhodnou cire sympatie...
Ale je to jedno, ja tu uvazuju do ceho pujdu prvni, ale diky tomu ze ma celej tyden prset, pujdu tak akorat do p... :lol:
P.S. musim se priznat, ze v simu loping myslim moc nedavam, mozna tak 50/50, vetsinou dojde k jakesi divne vyvrtce a skoncim v pude, ale stesti preje odvaznym... nebo pripravenym? Mno uvidime...

Takze jak jsem vcera slibil, dnes jsem udelal... jakmile dnes prestalo prset a foukat sup na pole a po kratkem rozletu jsem si pekne nalitl ze strany smerem asi 45° od sebe do prava, ve vysce cca 10 metru na skoro plnej kotel jsem pritahl k sobe a cekal co se bude dit... nic moc se nedelo, proste to udelalo kruh :) , myslim ze dokonce dost vyrovnanej kruh, neuteklo to ani doleva ani doprava ani to nebylo moc sisaty (trosku posledni faze byla trosku protahla), proste no problem.
Tak jsem potom zkousel asi 10 dalsich lopu s ruznym rizenim, jednou s plnym kolektivem do plusu celej lop(+11) a opet docela peknej kruh, potom i s nulovym kolektivem na vrcholu a take s minusovym na vrcholu.(-2).
Nejhezci kolecko bylo pouze s kolektivem nahore povolenym na cca +2-3°.
Takze pohoda, rozhodne je tezsi zalitnout peknou zatacku , nez loping, ten je mozna nebezpecnej na crash ale rozhodne ne tezkej na pilotaz.
Musim hlavne ale pochvalit 450 Pro protoze myslim, ze s ni to jde samo... je to proste mazel, dobre vyvazenej, vykonej motor. Mel jsem rezervy jak na plynu tak i na cyklice. Zkousel jsem i zaseknout cykliku v posledni casti lopu , tedy v te kriticke casti, kde se jeste da zachranit rana a zaregovala vyborne, doslo k temer k zalomeni na fleku (to prehanim, ale zareagovala pekne.)
Hlavne heli po vyletnuti neletela ani v naklonu ani ocasem sejdrem... proste uplne rovne, takze Real Flight 4,5 aspon me zbytecne strasi.
Naposledy upravil(a) psena dne pon 03.05.2010 21:18, celkem upraveno 1 x.
radek.domin

#64 Příspěvek od radek.domin »

Super. Tak velká gratulace :-)
Georg9

#65 Příspěvek od Georg9 »

Ahooj. Tak to je paráda :). Uplne sem skoro nedychal jak sem cetl, jak to dopadne :D.. Sem zvedavý jak dopadnu já až se k tomu dostanu... :) Takže gratulace :D
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od AdamProg »

Gratuluji, sikula ;)
Promin, ze sem zapochyboval :-D
psena
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od psena »

Diky, ale fakt neni k cemu... ted jsou na rade zada a to budu mit teda vetsi strach, loping se podle me ani neda pokazit, pokud si rovne nalitnu v takove vysce a takovou rychlosti jako jsem pouzil ja.
Georg9: Ne nemusel ses bat, protoze i kdyby to dopadlo spatne, ja jsem tady na foru uz znamej jako crashman a vetsinou litam jeste stejnej den co to rozbiju. Mam doma skoro sklad nahradnich dilu :D
Treba zrovna dnes me doslo 11 paru nahradnich listu (6 velmi slusnych a 5 tech levnych z HK,tak uvidim jestli poznam rozdil) uz se tesim protoze ty dreveny Aligny co ted litam se me zdaji nejaky pomaly.
Tech listu jsem objednal tolik pote, co jsem rozbil 4 pary ve ctyrech dnech :lol: ....od te doby jsem nespadl ani jednou, no vzhledem k tomu, ze chci pomalu zacit s prvkama a couvackama tak se budou jeste moc hodit.
Georg9

#68 Příspěvek od Georg9 »

Psena: tak na nekoho ten cerny petr s tím padáním zbýt musel :-D... Ne sranda, jde videt ze se s tim vubec nemazes a mas k tomu vrtulníku taky nejaký vztah :).. Tvoje zasoby ti mohu jen tise závidet a je fajn ze tu je i nekdo kdo podava zkusenosti z té horsí strany :D.. Já bych ty pády nesl psychicky asi určitě hůř, ale kdo nic nedělá nic nepokazí že jo :)..
psena
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od psena »

Beru ty pady taky docela spatne, proto jsem si dom poridil prodejnu dilu, abych to mel hned opraveny....nejhur me je, kdyz je heli v rozbitym stavu. :?
Kenny McCormick

#70 Příspěvek od Kenny McCormick »

No ja mam rozbiteho coptera /nemam nahradne servo/ a sice Tarot letuschopny ale viem o com hovoris.
CopterX je pre mna treningovy stroj na ucenie...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
psena
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od psena »

Tak dnes i kdyz nebylo uplne idealni pocasi jsem schvalne pri ceste do Tesca s rodinkou zastavil a ten loping pro vas natocil.
Docela foukal vitr (zmeril jsem asi 3m/s), takze dnes to bylo o hodne tezsi nez vcera, proto se priznam, ze je to asi 6tej pokus... tech 5 nebylo na prezentaci.
Moje kamera stoji za starou backoru, nema nastaveni pevnyho focusu...takze ostri a ostri a hlavne na vse jine nez helinu.
zato manzelku musim za praci kamermanky pochvalit :D
http://www.youtube.com/watch?v=skf6BgQkw98
P.S. nechci slyset nic o tom ze litram bez kabinky, jsem tak proste zvyklej a basta...hlavne jsem teda linej ji nasazovat :)
EDIT: aby to nevypadalo ze se jen predvadim tim nejlepsim, tak pro ukazku i jeden z tech nepodenych, nastasti je i rozmazanej, jinak byste jasne videli jak moc jde sejdrem.
http://www.youtube.com/watch?v=Mvc89zvLkEQ
Naposledy upravil(a) psena dne úte 04.05.2010 22:47, celkem upraveno 1 x.
bigsam72

#72 Příspěvek od bigsam72 »

psena píše:Tak dnes i kdyz nebylo uplne idealni pocasi jsem schvalne pri ceste do Tesca s rodinkou zastavil a ten loping pro vas natocil.
Docela foukal vitr (zmeril jsem asi 3m/s), takze dnes to bylo o hodne tezsi nez vcera, proto se priznam, ze je to asi 6tej pokus... tech 5 nebylo na prezentaci.
Moje kamera stoji za starou backoru, nema nastaveni pevnyho focusu...takze ostri a ostri a hlavne na vse jine nez helinu.
zato manzelku musim za praci kamermanky pochvalit :D
http://www.youtube.com/watch?v=skf6BgQkw98
P.S. nechci slyset nic o tom ze litram bez kabinky, jsem tak proste zvyklej a basta...hlavne jsem teda linej ji nasazovat :)
EDIT: aby to nevypadalo ze se jen predvadim tim nejlepsim, tak pro ukazku i jeden z tech nepodenych, nastasti je i rozmazanej, jinak byste jasne videli jak jde sejdrem.
http://www.youtube.com/watch?v=Mvc89zvLkEQ

Zdravim, taky jsem zacatecnik. Zacinal jsem 2Q/2009. A heliny se mi zazrali pod nechty. Takze pres Blade CX3/Blade 400 jsem sel na TREX450PRO, slepa cesta HK500GT, TREX500 a vcera jsem dosroubkoval TREX600 ESP jeste to neletelo. Chtel bych rict ze sim ( mam Phoenix RC ) je zaklad i kdyz najdou se i lidi co se naucili i bez mnoha ran litat nazivo. Zrovna u nas na letisti zacina jeden s 50kovou nitro heli s krizem :-). Jinak ja jsem ted ve stavu po necelem roce letani ( zasr. zima ) ze zalitnu osmicky, trenuju couvany osmicky, loping, zakladni viseni na zadech, zacinam tic-toc a bocni tic-toc. v planu je toho spousta ... Je to super konicek ... http://styx.physter.com/gallery2/main.p ... emId=40616
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
psena
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od psena »

Prave plan je snad nekonecnej to je na tom to super...vlastne asi nikdo nemuze rict, ze umi litat vsechno.
Videjko pekny, pristy tyden uz take chci jit na zada, ale s tim, ze mam natrenovano i ocasem k sobe :D Stejne i tak to bude dost napinavy...
Georg9

#74 Příspěvek od Georg9 »

Pěkná videjka na koukání.. :).

Psena: Aha tak tyhle dřevěné listy si měl na mysli.. Jinak za tu omlácenou kabinku se určo stydět nemusíš a klído ji nekdy taky natoč.. :-D..

Ať se zdaří..
psena
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od psena »

:D Jenze ja jsem na tom mel kabinku jen dvakrat co litam a to ani nebyla origo Align, ale nahradni z HK, origos je schovana na predvadecky az bude co predvadet, :lol: proste jsem si tak blbe zvykl bez kabiny a ted jsem linej ji tam davat, ale schvale jsem to pred 14 dnama zkusil a nemel jsem problem ani s kabinkou, tak snad nebude v budoucnu problem.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“