PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
misko

#2986 Příspěvek od misko »

sigi123: no riesim, pretoze mi uz 2 krat(1x pad, 2x prevoz aute, pred prevozom vsetko ok, na mieste len cukanie) odisiel krystal, bol som v predajni, tam sme odskusali vsetky co maju a nic nefungovalo. 1. raz som ho zohnal cez inzerat.

ubosek: no v podstate ma zaujimaju len tie krystali, ak navrhnes rozumnu cenu ;)

all: skusim zohnat tie 'lacne hradecke'.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#2987 Příspěvek od cassiopeus »

sigi123

rc

#2988 Příspěvek od sigi123 »

Chce to koupit obojí-rx i tx,těžko říct jestli v setovce budou fungovat.Jistota je objednat ty samé u pelikána.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#2989 Příspěvek od cassiopeus »

co toto http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=27705

Ještě jsem zapomněl dodat, že jsou kompatibilní s krystaly UNI (JETI) dvojí směšování
sigi123

rc

#2990 Příspěvek od sigi123 »

S dvojím směšováním nebudou fungovat se setovou vysílačkou.
coro

#2991 Příspěvek od coro »

Poznáte tie momenty, kedy človek bez rozmýšlania poslúchne somarinu ktorú mu narýchlo niekto povie? Ja patrím k tým čo už párkrát poslúchli.. Aj dnes..

"To letí pomaly, to by sa dalo pristáť aj do ruky!" ...Dalo sa. A v pohodičke,
, bez problému.. ale aj tak to je blbosť
http://www.topgun.sk/downloads/Jozo/Cessna/Doruk.avi

Inak robil som motorové lože, a po prvom lete sa mi rozpadlo. Ten tenký hliníkový plech, to nebol dobrý nápad, motor ho roztrhal.. Tak použijem dural, alebo preglejku, alebo laminát.. No a niečo som navyše pokašlal a letí mi to zjavne nestabilne, a neviem ešte prečo.

Ale motor ma prekvapuje veľmi príjemne, Turnigy TR2632-1500, na 3s A123/2300 pri 18A s APC 8/6, a po relatívne nešetrnom lete, po pristátí nameraných len 38 stupňov..
strahlung

#2992 Příspěvek od strahlung »

coro:
Pěkné. Koukám, nebo spíš slyším, že máš stejně jako já problémy s přebuzením audiokanálu už při malé rychlosti. Já jsem zkusil přelepit otvor před mikrofonem tenkou páskou, aby tam nevířil vzduch, a žádný úspěch. Použil jsem tedy tlustou izolačku a zaoblil jsem hrany kamerky, ještě jsem to neotestoval. Přímo upravovat citlivost v elektronice se mi moc nechce, ona je už tak velice nízká. Ty to budeš nějak řešit?

PS: Možná by pomohlo potlačit basy změnou nějakého blokovacího kondenzátoru.
Naposledy upravil(a) strahlung dne pon 03.05.2010 1:06, celkem upraveno 1 x.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
strahlung

#2993 Příspěvek od strahlung »

cassiopeus píše:co toto http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=27705

Ještě jsem zapomněl dodat, že jsou kompatibilní s krystaly UNI (JETI) dvojí směšování

Víš o jistě? Z jakého zdroje tuto informaci máš? Třeba to je správně, jen se chci ujistit. Já jsem v sadě 10ks krystalů u Corony 35MHz s dvojím směšováním taky nenašel, co jsem chtěl, a protože píšou, že se to samo jemně dolaďuje, riskl jsem Hitech a OK. Ale třeba by ten UNI byl opravdu vhodnější...
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#2994 Příspěvek od cassiopeus »

Zdroj je jednoduchý. Vysílačka a přijímač v prodejně a zkoušet a zkoušet :)

Bohužel jsem vyhodil obal ještě před zaznamenáním údajů, ale bylo to se značkou pelikána a bylo na tom JETI.

Ještě mě napadá, pokud si vzpomínám dobře, že prodejce mluvil o krystalu pro HiTec, ale to už přesně nevím.

Nebylo by nejjednodušší doplnit burzu krystalů a postupně každý vystavit, jaké krystaly má a jaké potřebuje a prostě vyměňovat a vyměňovat? Mám kámoše, který má taky 35 MHz Coronu a taky by měnil :)
strahlung

#2995 Příspěvek od strahlung »

Právě jsem o tom uvažoval. Zatím mám objednané další dva tytéž přijímače a čekám, co u nich bude. Chtěl bych dát dohromady 3 stejné krystaly v pásmu 35MHz-B a k nim v Hradci koupit krystal do vysílače. Pak bych zbytek nabídl, ale nevím, jestli tím někomu pomůžu - většina krystalů je v 35MHz-B a pro to se u nás dají koupit krystaly do vysílače snad jen přímo v Hradci. Takže to tu asi nikdo moc nepoužívá, což je na jednu stranu fajn kvůli pravděpodobnosti vzájemného rušení, ale na druhou stranu kupovat to až v Hradci za cenu vyšší než přes distribuční síť, a to navíc bez DPH a poštovného... A teď je zrovna v módě pásmo 2,4GHz, na HC jsem sady pro 35MHz propásl a už nejsou. I já jsem si už koupil k novému vrtulníku set za $38, protože tady uprostřed města mám i na zahradě trochu rušení - jen ještě nevím, v jakém pásmu je nejmenší :oops: .
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#2996 Příspěvek od cassiopeus »

strahlung píše:Právě jsem o tom uvažoval. Zatím mám objednané další dva tytéž přijímače a čekám, co u nich bude. Chtěl bych dát dohromady 3 stejné krystaly v pásmu 35MHz-B a k nim v Hradci koupit krystal do vysílače. Pak bych zbytek nabídl, ale nevím, jestli tím někomu pomůžu - většina krystalů je v 35MHz-B a pro to se u nás dají koupit krystaly do vysílače snad jen přímo v Hradci. Takže to tu asi nikdo moc nepoužívá, což je na jednu stranu fajn kvůli pravděpodobnosti vzájemného rušení, ale na druhou stranu kupovat to až v Hradci za cenu vyšší než přes distribuční síť, a to navíc bez DPH a poštovného... A teď je zrovna v módě pásmo 2,4GHz, na HC jsem sady pro 35MHz propásl a už nejsou. I já jsem si už koupil k novému vrtulníku set za $38, protože tady uprostřed města mám i na zahradě trochu rušení - jen ještě nevím, v jakém pásmu je nejmenší :oops: .

Udělal jsem to s první várkou stejně. Složil jsem na hromadu krystaly a vyměnil krystal ve vysílači (objednali mi jej v prodejně a za týden byl doma).
strahlung

#2997 Příspěvek od strahlung »

V místním prodejně se napřed tvářili, že na 35MHz kanály jako 185 a podobné nejsou u nás povolené. Pak jsme si ujasnili, že povolené jsou, Hradec má i příslušné krystaly v nabídce, ale Pelikán je u nás nedistribuuje a oni se nebudou zabývat objednávkou jednoho kousku přímo u výrobce. Výrobce je ochotný, ale jeho cenová strategie k rozšíření 35MHz-B asi moc neprospěje. Pelikán je pro ně asi důležitý zákazník a tomu odpovídají jeho nákupní slevy, což by bylo OK, kdyby se obtěžoval distribuovat i 35MHz-B. Bez toho má toto pásmo komparativní nevýhodu.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#2998 Příspěvek od cassiopeus »

V takovém případě bych přešel na "normální" pásmo (i za cenu zvýšených nákladů za více krystalů), jinak budeš mít problémy pořád. Ona se dá koupit ta Corona i bez krystalů a krystal dokoupit u nás a pořád člověk dost ušetří.
strahlung

#2999 Příspěvek od strahlung »

To né. Problémy mít snad nebudu, pokud v Coronách budu používat krystaly z originálních sad a v Hradci si koupím jeden či více krystalů TX pro příslušné kanály.
strahlung

#3000 Příspěvek od strahlung »

To, že v Coroně Hitech funguje, ještě neznamená, že funguje úplně nejlépe, jak to jde. Ten opradvu správný krystal do Corony bohužel seženeš jen v rámci sady s neurčitým souborem kanálů. A ta sada je za cca 150Kč, což je u nás +- cena jediného krystalu.
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“