schopnosti Super Decathlon

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
madman
Kontaktovat uživatele:

schopnosti Super Decathlon

#1 Příspěvek od madman »

Zdravím vespolek, rád bych se zeptal, jaké jsou vlastnosti Bellancy od Phoenix model (nebo jí podobné - rozpětí 1,6, motor 6,5-8 - dělá se jich spousta skoro stejných)? Dá se s ní zalétat i jednodušší akrobacie? Je její kosntrukce dost tuhá? Nechtěl bych s ní nijak blbnout, ale třeba trochu zparchantělou kubánskou osmu by při troše dobré vůle zvládnou mohla, ne? Chtěl bych si zalétat trochu jinak než rovně, ale nechci zase provozovat žádné kraviny - poklidné létání s jednoduchou akrobacií. Pokud je ovšem Bellanca na to příliš měká, musel bych se pak poohlédnout po nějakém F3A. Předem děkuji za odpovědi a rady!
pilotvresina

#2 Příspěvek od pilotvresina »

jaju mam s 8,5ccm motorem a je to strela je to takovy cvičny akrobat zvlada toho hodně a konstrukce je pevna kdyz nepicitam ze neumis pristavat tad .... v letu supr muzu jen doporucit :)
madman
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od madman »

Díky za info. Myslíš že by to bylo dostatečně pohyblivé i s 6,5ccm, nebo 7,5 ccm? A ještě bych měl dotaz - ty křídla - jsou v půlce natvrdo slepená, nebo se dají rozložit na dvě poloviny?
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od TomasTR »

Já mám Bellancu od Thunger Tigeru, info zde http://rctomas.webnode.cz/modely/super-decathlon-40/ , jsou velmi podobné, s 6,5 bych do toho nešel, ten motor na 3kg hmotnosti je už na hraně. Základní akrobacii zvládá v pohodě.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
madman
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od madman »

Dobře, s tím motorem to vezmu na vědomí - notabene, kdybych s tím chtěl přeci jen trochu akrobatit měl by motor být spíš víc než míň. Mám rád, když je letadlo lehce přemotoravané, protože když je pak potřeba, může si člověk v krizových situacích pomoci motorem. Také bych pak měl uvažovat jestli 4 takt - na té tvé vypadá a hlavně zní celkem hazky. Děkuji za informace, jsem zase o krok blíže k finálnímu výběru dalšího modelu do mého letectva.
pilotvresina

#6 Příspěvek od pilotvresina »

madman píše:Díky za info. Myslíš že by to bylo dostatečně pohyblivé i s 6,5ccm, nebo 7,5 ccm? A ještě bych měl dotaz - ty křídla - jsou v půlce natvrdo slepená, nebo se dají rozložit na dvě poloviny?
Ano kridlo de rozlozit na dve pulky ale ja ho mam slepene nepotrebuju tootiz nijak prepravovat :) jinak 7,5ccm jo ale s 6,5ccm to bude pomalolet ideal je fakt tech 8,5ccm a zvlada to vsecko :D :D
madman
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od madman »

Dík - a má to slepení nějakej vliv na pevnost? Já bych je možná nechal na půl - Často se přepravuju malým autem, takže 1,6 m by pak mohlo dopadnout metoda řidič v zubech a zadním okénkem ven... Ale kdyby to mělo mít vliv na letové vlastnosti, nebo spolehlivost, určitě bych to slepil nějak by se to muselo zkousnout.
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TomasTR »

U mé verze je pouze dělené, jinak to ani nejde. Jinak ten 4takt mám kvůli maketovosti, 2takt bude určitě živější, jinak 7,5 a 8,5 se liší vrtáním, hmotnost je stejná, uchycení také, akorát výfuk je delší. Pokud netoužíš po 4taktu, jdi do 8,5 na HC tě vyjde asi na 1000,- takže sranda.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
madman
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od madman »

To jo, 2T jede lépe, ale ten zvuk 4t při nízkých průletech, ... Ještě se nad tím zamyslím. Děukuju za info ke křídlům - u té od Phoenixe bych asi akorát musel trochu překopat uchycení vzpěř křídla - podle obrázků je to tam nějak obskurně a chatrně zalepný plastový držák či co. Tomu do rukou pevnost křídel určitě nesvěřím =).
mnov

#10 Příspěvek od mnov »

Já mám tu Bellancu od Phoenix a vzpěry křídel vůbec nepoužívám. Měl jsem je tam snad jen jednou. Jinak mám motor 2T ASP 8,5 ccm. Na základní akrobacii určitě stačí, docela dobře to létá na zádech.
Pišta
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Pišta »

Ahoj, kdysi před 13-ti léty jsem vedl model. kroužek v Sous Vodochody a měli jsme tam Pipera od Goldberga. Rozpětí dva metry, 3,5 kila, potah Solartex a motor brno6,5ccm. Vrtule 280/120 od JAS. Na plný plyn se motor s touto vrtulí téměř přetáčel(podle zvuku za letu) a základní akro absolutně
hravě. Když si chtěl lítat jen tak kolem hlavy, stačilo stáhnout plyn, natáhnout trim plynu na max a byla to paráda. Motor v nižších otáčkách lahodil uchu, k tomu hodný éro, to byla nostalgie jak čapa a na jednu nádrž sis poletoval i čtvrt hodiny. Podle mýho éro s rozpětím 1,6m a 6apůlou motorem musí dělat psí kusy, i když bude vážit přes tři kila. Bude sice kapku rychlejší, ale to není na závadu. Záleží jen na volbě dobré vrtule, kvalitním palivu a nejvíc ze všeho hlavně na rukách. Toť vše. :wink:
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od iwojima1 »

lieta super mam ju na predaj ak chces s motorom asp 8,5ccm+ nejake prislusenstvo cena 150 eur
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
AR1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od AR1 »

Pišta píše: Podle mýho éro s rozpětím 1,6m a 6apůlou motorem musí dělat psí kusy, i když bude vážit přes tři kila. Bude sice kapku rychlejší, ale to není na závadu. Záleží jen na volbě dobré vrtule, kvalitním palivu a nejvíc ze všeho hlavně na rukách. Toť vše. :wink:

No jo, a nedávno tu někdo tvrdil jak Trenér 40 se 6,5ccm lítá jako stíhačka.

Ps Znal jsem kdysi ve Vodochdech na učilišti jednoho vedoucího RC kroužku, jmenoval se tuším že Máslo, měl nějakou SSM funkci, takže ho po revoluci oblíkli do modráků, moc mu to potom slušelo a přáli jsme mu praktické zařazení k dělnické třídě.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
madman
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od madman »

Tak ještě jednou díky všem za informace, teď už je to na tom, co se nakonec ukáže jako vhodnější.
S.G.
Kontaktovat uživatele:

Re: schopnosti Super Decathlon

#15 Příspěvek od S.G. »

Mám k Decathlonovi od Phoenixu jeden dotaz - jakou doporučujete vrtuli k OS MAX 46 LA? Zatím mám 11x6, ale ještě nebyl ve vzduchu :) .
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“