Surprise S16

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

#31 Příspěvek od graup15 »

JMalik píše:
graup15 píše:...........Mně sere jiná věc..S16 stojí 20kkč !!!! a idioti při výrobě asi neznají pojem..(když už musí být to servo zalepené do křídel ve formě, tak páka má čumět zkrz potah , na neutrál (tzn 1.5ms) kolmo..nebo alespoň všechny stejně) .Jaké je překvapení, když pustíš středový signál do křídla a jen valíš oči, jak je každá páka jinak. Kdyby to bylo o dva stupně...na to se nehraje, ale ono je to tak moc šejdrem, že to člověka nasere. Kdyby to byl Linx nebo podobné haraburdí..neřeknu, ale závodní mašina za naprosto děsivé prachy....hanba velebnosti. Další skvělý poznatek...Rudi asi nikdy neslyšel o zavětrování křidélek a klapek...sice tam má jakoby vybrání na lepící pásku (technikus ala valenta), ale v reálu se tam stejně nedá dát... A poslední perla...náhony klapek i křidélek, nemají naprosto žádné aerodynamické krytí. Prostě to celé čumí nad povrch křídla. Možná to nevadí, ale u závodní novinky na rok 2010 bych čekla určitý posun v konstrukci .
PS..starší Surprise to mají dělané stejně.
S16 je hotová, naprogramovaná do T8 a připravená na zálet....ale můj pocit, je ten, že je to fatálně předražený kus kompozitu. Sice nejspíš poletí hodně dobře..o tom pochyb nemám, ale naštěstí vím o dalších dvou připravovaných (v čechách) F5B mašinkách...a ty rozhodně budou stát míň, při stejném, ale spíš technicky čistějším provedení.
Na druhou stranu chápu, že jde o sportovní náčiní, ale už se nedivím proč F5B pomalu ale jistě umírá ...ty prachy za ready to fly S16 jsou neúměrné.

Křidélková serva jsem měl lehce nesymetricky, klapková správně.
Křídlo a výškovka byly zpracované super, trup už je trochu mírně jinde. Nejvíc je vidět elipsa místo kružnice na profilu trupu vepředu pro osazení kuželu.
Laminátové kryty náhonů pák k tomu jsou (i v barvě) - p. Paláček.

Nejvíc by mě asi skutečně vyzuřilo to přesazení pák, protože s tím kromě subtrimu nejde absolutně nic dělat. Jenom na to smutně čumět a napsat Rudimu, ať se pod každý kus podepíše chytrák, který to nastavoval.

Jo..sub trim jednoho křidélka + 56 , druhého - 30...fakt super. Jediné štěstí je, že se používají tak malé výchylky, že to zamaskují.
Mně na tom sere to,...když to umí požádně udělat..Sodomka, Vágner, Vojtíšek, Pazderka...atd..tak proč né Rudi (vím, že to nedělá přímo on a S16 a i ostatní Sxx se dělají v čechách, ale inkasuje za to on)
graup15

#32 Příspěvek od graup15 »

Jen pro info..(ono se to nikde moc nepíše)..rozpočet na S16
S-16..model včetně serv...20000 kč (přijde mi, že v křídlech jsou ty 8mm Hyperiony)
Motor S-Neu 1509/1Y/6.7S.....6800 kč
Regl Ice Lite 200...................5000 kč
Baterka 5S-3600...................700 kč
Přijímačovka.........................200 kč
Přijímač Futaba R6008...........3000 kč
Ostatní maličkosti..................600 kč

Celkem................................36300 kč !!!!
A to jsem ještě nepřipočetl mojí práci na dokončení na klíč...
Proto se nasírám, když najdu na modelu odfláknutiny, které by tam prostě být neměly.
m2
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:Jo..sub trim jednoho křidélka + 56 , druhého - 30...fakt super.

:roll: :roll:

keďže tu riešite 1-2mm roztečenie hrany linky kamufláže u lokálnych výrobcov a kompozitov za najnižšiu cenu, tak som si myslel, že sa bavíme, že sa to nevlezie do 20% ... ale 86% rozdielu mi ani vo sne nezišlo na um, že by mohol niekto osadiť. skôr by som možno položil Rudimu otázku, či na to nie je nejaký konkrétny technický dôvod, nakoľko inak je to iba šlendriánstvo a nič iné.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od PepaK »

To mně to tu pěkně pomlouváte :( .
Co si má člověk koupit , když enigma se mi nelíbí a avionik b08 se nedá nikde sehnat a ke všemu je ještě o dost dražší. :?:
graup15

#35 Příspěvek od graup15 »

PepaK píše:To mně to tu pěkně pomlouváte :( .
Co si má člověk koupit , když enigma se mi nelíbí a avionik b08 se nedá nikde sehnat a ke všemu je ještě o dost dražší. :?:

Nepomlouváme...ty za to nemůžeš. Prostě Rudi těží z toho, že Avionik stojí 1100 euro a Surprise je jediná podobná mašina. Navíc když se na to podíváš jeho očima...(je to spotřebák na závody) a tak to asi i bere.
Že to stojí děsivé prachy..to se mu samo zamlouvá.. :D
Že to poletí hodně dobře..o tom pochyb není, ale to už jsem psal. V tom problém není. Problém je, že Avionik a Surprise nemají konkurenci...a kde není konkurence..je vždy dřív nebo později problémek.
JMalik

#36 Příspěvek od JMalik »

m2 píše:
graup15 píše:Jo..sub trim jednoho křidélka + 56 , druhého - 30...fakt super.

:roll: :roll:

keďže tu riešite 1-2mm roztečenie hrany linky kamufláže u lokálnych výrobcov a kompozitov za najnižšiu cenu, tak som si myslel, že sa bavíme, že sa to nevlezie do 20% ... ale 86% rozdielu mi ani vo sne nezišlo na um, že by mohol niekto osadiť. skôr by som možno položil Rudimu otázku, či na to nie je nejaký konkrétny technický dôvod, nakoľko inak je to iba šlendriánstvo a nič iné.

To není v procentech (naštěstí).
Graup15 určitě měl na mysli počet zobrazovaných kroků subtrimu té Futaby.
(myslím, že skutečný rozdíl bude do 10%)
graup15

#37 Příspěvek od graup15 »

Jo..počet kroků Futaby.
Uhlově je to rozjete tak 15 až 20 st.
JJ02

#38 Příspěvek od JJ02 »

PepaK píše:Co si má člověk koupit , když enigma se mi nelíbí a avionik b08 se nedá nikde sehnat a ke všemu je ještě o dost dražší. :?:

Počkat až se někde něco nového narodí. :D
JMalik

#39 Příspěvek od JMalik »

JJ02 píše:
PepaK píše:Co si má člověk koupit , když enigma se mi nelíbí a avionik b08 se nedá nikde sehnat a ke všemu je ještě o dost dražší. :?:

Počkat až se někde něco nového narodí. :D

Máš něco konkrétního na mysli (v blízkém časovém horizontu) ? :wink:
JJ02

#40 Příspěvek od JJ02 »

JMalik píše:Máš něco konkrétního na mysli (v blízkém časovém horizontu) ? :wink:

Jo, a mám i to denně na očích.
Je to jiná parketa a tak doufám že to poletí čumákem dopředu. :D
J.
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od PepaK »

TAK POŠLI NĚJAKEJ OBRÁZEK S DATY
JJ02

#42 Příspěvek od JJ02 »

PepaK píše:TAK POŠLI NĚJAKEJ OBRÁZEK S DATY

To je tajné :D Ale čistokrevné F5B to nebude

Tato kategorie je mi moc vzdálená, potřeboval bych navštívit několik soutěží a podívat se v jakých režimech a jak letadla lítají. Jenže v CZ není jediná soutěž. :cry: Nasimulovat celé éro do PC není problém, i když propočet jednoho seřízení a letového režimu trvá přes 6hodin. Propočty jsou pouze základ a zbytek je moc neznámých.

Něco vám pustím :) , 2200mm 36,4dm2 do T a možná dělený křídla.

J.
JMalik

#43 Příspěvek od JMalik »

Tak čekám :wink:
tocamac

#44 Příspěvek od tocamac »

graup15 píše:...když už musí být to servo zalepené do křídel ve formě...

Mozna hloupy dotaz - ty serva jsou zabudovany tak, ze neni mozne je vymenit? Jak se resi situace, kdyz treba nejake odejde? Koupi se nove kridlo? ;)
JMalik

#45 Příspěvek od JMalik »

tocamac píše:
graup15 píše:...když už musí být to servo zalepené do křídel ve formě...

Mozna hloupy dotaz - ty serva jsou zabudovany tak, ze neni mozne je vymenit? Jak se resi situace, kdyz treba nejake odejde? Koupi se nove kridlo? ;)

Je to soutěžní éro a aby šly serva vyměnit, musel by jsi dát krytku. Neřeší se to.
Stejným způsobem je zabudované servo výškovky ve směrovce. To ven nedostaneš vůbec :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“