Easy Star - ovládání

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
4ddesign
Kontaktovat uživatele:

Easy Star - ovládání

#1 Příspěvek od 4ddesign »

Ahoj, jsem zelenac a prosim o radu. Dve. :-) 1. mam simulator Phoenix, kde je Easy star. Trosku me zarazilo, ze je ovladani SVP v modu 1 na prave ruce... Model ma ovladani V, S, M.... je to dobre? Je to kvuli tomu, aby se zacatecnikovi nemotali dva smery na jedne ruce? Jaky to ma potom smysl pri uceni, kdyz se ucim jinou rukou? A nebo je to u skutecneho modelu lepe letat na leve ruce? A druha otazka je ohledne akumulatoru. Mam dve 1300mAh LiPo 11.1V - muzu je pouzit do stavebnice Easy Staru od pecky nebo musim koupit nejake dalsi pro motorek co je instalovany? Dekuji za rady. Marty McFly :twisted:
feek

#2 Příspěvek od feek »

Ahoj, pokud vím, tak mod 1 je vlevo výškovka a směrovka. Vpravo pak plyn a křidélka. ES nemá ovládaná křidélka, pokud si to sám nedoděláš, takže to je v pořádku. S motorem ve stavebnici ti bude tvůj akumulátor k ničemu, protože originál motor je stejnosměrný Permax 400 6V. Pokud by jsi použil tříčlánek Li-po, tak spálíš regl. Tudíž si sežeň dvoučlánek.
Kdo jsme? Kam jdeme? A až tam dojdem bude tam RC létání???
Voodoo-cz

#3 Příspěvek od Voodoo-cz »

Ad 1.: Obecne u modelu, kde nejsou kridelka, se smerovka ovlada kanalem/pakou kridelek, jakzto hlavni zataceci funkce.
Live smart, die happy...
4ddesign
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od 4ddesign »

panove diky za info, ale nejak mi stale nejde do kebule, proc se teda mam ucit na necem jednodussim, kdyz chci nasledne letat i s kridelky a pouzivat pri tom ovladac na kridelka k toceni smerovkou? To se pak naucim nejake spatne navyky ne? Add baterka jasny...
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pdp7 »

Normalne litej mod1. Ma to tak vetsina lidi. Vlevo vyskovka a smerovka a pravo plyn a kridylka. Pokud model nema kridylka tak se smerovka presouva na pravy knipl. Na simulatoru si to udelej stejne.
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
diver
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od diver »

nenaučíš se nic špatně, princip je že na pravý ruce ovládáš horizontální změnu směru, na levý ruce je to vertikální změna směru; u modelu s křidélky je změna směru v horizontální rovině pomocí křidélek, směrovka se případně přidává na optimalizaci průletu zatáčky, u modelu bez křidélek k tomu samému použiješ směrovku, protože prostě křidélka nemáš, ale výsledek bude tentýž, zatočíš - samozřejmě tou samou rukou jako v druhém případě; a přechodu na model s křidélky se neboj, to jde samo, zvykneš si velice rychle :wink:
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
4ddesign
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od 4ddesign »

Diky za vysvetleni. Letal jsem na simulatoru normalne s kridelky, nemel jsem problem s pristanim temer s jakymkoliv letadlem, levu pravou jsem si nepletl ani v letu proti sobe, nozak v minimalce s akrobatem, vsechno celkem v poho, tak jsem se jal koupiti si Pipera (od pelikana 1210mm) a po dvou padech je to EPePecko tak slisovany, ze jsem dal na rady zkusenejsich a fakt zacnu s tim Easy Starem... Prijde mi to teda jako krok zpatky, ale asi neni jina cesta. Pak je ale simulator hodne nerealisticka zalezitost... i kdyz trebas odpada faktor stresu, to je mi jasny... ale vazne jsem mel za to, ze to nebude az tak beznadejny... a prave z toho, ze jsem na simu letal i s kridelky mi to zataceni pravackou prijde divny... zvyknu si... Jeste jednou dik
diver
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od diver »

ono dost záleží na tom, jaký sim používáš, ale jak říkají mistři - co nezaletíš v reálu, jako bys nezaletěl
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
4ddesign
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od 4ddesign »

add prvni odstavec - pouzivam Phoenixe - i s akrobatama delam kousky a tak mi tenhle krok zpet v realu prijde skoda...
kroxigor

#10 Příspěvek od kroxigor »

A jak jsi nastavil podmínky pro létání ... zkus si tam dát větřík třeba 2m/s poryvy, termiku. No simulátor s "vypnutým" vzduchem je lehkej.
Mě osobně simulátor vždy připadal těžší na lítání než reál.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od TERAZKY »

Ešte sa vrátim k tým batériám ktoré máš, ono stačí ak tam osadíš motor Mig 480 na 3SLiPo.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
romko1

#12 Příspěvek od romko1 »

Ta smerovka na ES nie je mala na tak velky model?
Vdaka za rady...
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
feek

#13 Příspěvek od feek »

Pro začátek je to spíše výhoda, ale později doporučuji zvětšit. Na netu je spousta tipů jak. Já se nechal inspirovat a výsledek:
http://feek.rajce.idnes.cz/letadla/#Easy_Star_4_.JPG
Kdo jsme? Kam jdeme? A až tam dojdem bude tam RC létání???
kroxigor

#14 Příspěvek od kroxigor »

romko1 píše:Ta smerovka na ES nie je mala na tak velky model?
Vdaka za rady...

Pro začátečníka s origoš motorem stačí až až. Pokročilý začátečník si ji může zvětšit nápadů je hromada. Já ji udělal z balsy 3mm a 2x MPjet pantík
Obrázek
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
romko1

#15 Příspěvek od romko1 »

kroxigor píše:Pro začátečníka s origoš motorem stačí až až. Pokročilý začátečník si ji může zvětšit nápadů je hromada. Já ji udělal z balsy 3mm a 2x MPjet pantík

No ja tam chcem vrazit namiesto povodneho motorceka: Turnigy HXT 2835 (380S) 2700kv... takze preto sa pytam
:wink:
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“