DHC-2 Beaver 25e ARF - motor?
> Doktor
Super! Nějak podobně jsem uvažoval.
Měl jsem dvě varianty:
1) Dualskyho + regl. Turnigy 60A + přijímačovky
2) na modelbazaru byl regl. CC ICE 75 který má garantovaný BEC 5A.
Takže Dualsky + ICE 75 bez přijímačovek.
Volím variantu bez přijímačovek. Jen nevím jestli mám z reglu nějak "posichrovat/zdvojit" napájení přijímače? Nebo udělat samotné napájení serv? Je tam sice 6 serv, ale k aktivnímu řízení stačí 4. Serva budou Hitecy HS-255BB, na klapky dám možná jen HS-81. Ještě uvidím...
Měl jsem dvě varianty:
Volím variantu bez přijímačovek. Jen nevím jestli mám z reglu nějak "posichrovat/zdvojit" napájení přijímače? Nebo udělat samotné napájení serv? Je tam sice 6 serv, ale k aktivnímu řízení stačí 4. Serva budou Hitecy HS-255BB, na klapky dám možná jen HS-81. Ještě uvidím...
Naposledy upravil(a) paf dne úte 20.04.2010 14:09, celkem upraveno 1 x.
Doktor píše:Ok Abu. Já na tu galerii samozřejmě koukal. Jenom sem bral v potaz, že s tim chce Honza P. vlekat i menší větroně. A tam už ty čtyři LiFe budou asi málo. Lipola by byla určitě lehčí, ale z příspěvku sem tak nějak pochopil že by Honza raději LiFe. A ještě jedna věc. Ušetřenejch 150-160g je sice hezký, ale vybere si to určitě svou daň v době letu. Při použití aku 6S nemusí být odběr tak "extrémní" a na půl plynu to bude brát určitě míň jak na aku 4S.
Apropo. Pořád se množí problémy s utrženejma magnetama u motorů TGY. Máte někdo zkušenosti s motorama Emax power?
Ahoj,
pokud chceš používat 6x Li-Fe tak dobrý a mou odskoušený motor je turnigy SK- 4240/750ot. mám vyzkoušený max výkon cc-3kg tahu .
Žádné povolování magnetů a pod se nekoná. A to má za sbou 2x výměna hřídele a rány na čumák s utrženým ložem motoru. Mám ho vyzkušený ve dvouch letadlech jeden sportovní akrobat váha -cc-2200g s vrtulí 11/5,5 schopen plné akrobacie průměrný odběr z baterii cc-16A
cc-1550mm váha cc-2,6kg vrtule 14/4 a je více než živý stoupá velice svižně.
http://jenda01.rajce.idnes.cz/AKROBAT_N ... ot_035.jpg
http://jenda01.rajce.idnes.cz/APOLO/#APOLO_004.jpg
model před změnou motorizace
(původní osazení s motorem Turnigy 3548/900 zlatá řada na 3 čl Li-pol)
Testování motoru při odběru cc-38A
http://jenda01.rajce.idnes.cz/TURNIGY_S ... _4_001.jpg
Jenda
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
paf píše:> Doktor
Měl jsem dvě varianty:
U takhle relativně malého modelu bych tahal všechna serva a regl klasicky rovnou do Rx.
Na těch 6 serv by si myslim bohatě stačil i ten 3A spínanej Plush 60A. Ale pokud chceš CC, tak žádnej problém.
Jinak kdyby se Ti nezdál výkon pohonu, tak tam bude asi pořád rezerva (aku, motor, regl) pro vrtuli 14/8,5. S tou už bude dost tahu i v širokém rozsahu rychlosti.
HS 81 na klapky by snad použitelná byla. Nebo potom něco většího např. GWS MINI. Cena stejná jako HS 81. GWS jsou pomalejší a silnější. Na klapky celkem výhoda.
Tak bych rád poděkoval všem za rady ohledně pohonu Beavera.
Beaver byl v neděli úspěšně zalétán s konfigurací popsanou výše.
Aku 2x 3S1P Rhino (HC) 2250mAh v konfiguraci 3S2P. Vrtule MA 3blade 13x8. Odběr na zemi s touto vrtulí je 60A. Na létání více než dostatečné. Běžně jsem lítal na 1/3 až 1/2 plynu. Průběžná hmotnost 2480g. Měření za letu bude následovat.
Pro úplnost doplním měření i s jinými vrtulemi:
APC E 13x6,5 - 41A
APC E 14x7 - 46A
MA 3blade 12x8 - 51A
MA 3blade 13x8 - 60A
Na pohodový let by stačila i 12x8, ale už jsem ji bohužel zlikvidoval
Beaver byl v neděli úspěšně zalétán s konfigurací popsanou výše.
Aku 2x 3S1P Rhino (HC) 2250mAh v konfiguraci 3S2P. Vrtule MA 3blade 13x8. Odběr na zemi s touto vrtulí je 60A. Na létání více než dostatečné. Běžně jsem lítal na 1/3 až 1/2 plynu. Průběžná hmotnost 2480g. Měření za letu bude následovat.
Pro úplnost doplním měření i s jinými vrtulemi:
APC E 13x6,5 - 41A
APC E 14x7 - 46A
MA 3blade 12x8 - 51A
MA 3blade 13x8 - 60A
Na pohodový let by stačila i 12x8, ale už jsem ji bohužel zlikvidoval
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Abu píše:vzduchoplavcuv (viz odkaz na galerii v druhem prispevku odzhora) Bobrik ......
Tak Bývřík už plaval
https://picasaweb.google.com/1180322649 ... 5809875474
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Re: DHC-2 Beaver 25e ARF - motor?
Nadhera prevelika !!
Mel jsi pripraveny plavky a rucnik?
Mel jsi pripraveny plavky a rucnik?
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Díky, první pokus proběhl neúspěšně 720 mm plováky byly málo.. Takže druhý pokus už vyšel... plavky ne, ale ručník byl v autě se přiznám..
http://www.youtube.com/watch?v=VbamjroqlkU
http://www.youtube.com/watch?v=VbamjroqlkU
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
No tyhle plovaky jsou na nej akorat, vypada krasne maketove.
A video dobry. Sice prvni start a pristani trosku divocejsi ale to druhy uz uplne ukazkovy. A mate v Jablonci peknou prehradu.

A video dobry. Sice prvni start a pristani trosku divocejsi ale to druhy uz uplne ukazkovy. A mate v Jablonci peknou prehradu.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
>atlanta
Fakt pěkný!
Jaká že tam je v současnosti aku?
Fakt pěkný!
Jaká že tam je v současnosti aku?