BF-109 Messerschmitt ARF Electric

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
naily

#181 Příspěvek od naily »

pavelnisser píše:jjj..díky. Já , že to českej návod nějak opomíjí, tak jsem si nevšiml. Dnes jdu konečně zalítávat,tak uvidíme.

Dej pak vědět, jak to šlo...
Kovboj

#182 Příspěvek od Kovboj »

Zajímavý článek k situaci kdy prodejce nabízí zboží za "špatnou" cenu jako se to stalo když došlo ke změně ceny BF-109 a někteří prodejci na to nereagovali.

http://mobil.idnes.cz/obchod-kasa-cz-om ... ndy-nb_hro
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od Marek71 »

Kovboj:
V civilizovanom obchodnom prostredí by sa takýmito "blbosťami" nemuselo zaujímať nejaké Združenie ochrany spotrebiteľov, ČOI a podobné organizácie. Malo by byť samozrejmé, že obchodník svoj závezok splní, aj keď je pre neho nevýhodný.

Toto sa mi raz stalo v kamennom obchode, maželka nakupovala nejaké "handry". Predavačka namarkovala, cena nesúhlasila s tým, čo bolo na visačke (fixkou nižšia cea), ale po našom upozornení sa ospravedlnila a bez mihnutia oka sme zaplatili pre nás výhodnejšiu cenu.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
corsair
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od corsair »

No bohužel v Brně ten pán nemihnul okem, ale ignoraval naše objednávky na BF 109, ale přemýšlím, že bych mu poslal odkaz na ten článek.
Ale upřimně mi nestojí ani za mejl.Tenkrát kdyby napsal,že se spletl, změnila se situace apod. tak bych to bral.
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od pavelnisser »

Tak první let dopadl dobře. Letadlo se krásně vzneslo a chovalo se slušně..jen trochu doladit to těžiště.
Akorát se budu muset naučit přistávat na ten úzkej podvozek. Počasí nebylo zrovna ideální na zálet...mírné poryvy kolmo na dráhu. Každopádně jsme vcelku a bez úhony přistáli. I když ne zrovna ideálně... :wink:
corsair
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od corsair »

pavelnisser píše:Tak první let dopadl dobře. Letadlo se krásně vzneslo a chovalo se slušně..jen trochu doladit to těžiště.
Akorát se budu muset naučit přistávat na ten úzkej podvozek. Počasí nebylo zrovna ideální na zálet...mírné poryvy kolmo na dráhu. Každopádně jsme vcelku a bez úhony přistáli. I když ne zrovna ideálně... :wink:

A těžiště těch 6 cm???
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od pavelnisser »

Na těch 6 cm se to ještě lehce vzpínalo....budu to muset doladit. V tomhle počasí ale raději zůstanu doma.
Ale třeba jsem to neměl přesně usazený...
tester1
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od tester1 »

Lítáte to někdo s motorem Turnigy 35-36C ? Musel se přeprogramovat regulátor ? Vrtule zůstala původní 3-listá ? Díky za odpověď.
Mig 15 (Alfamodel), FW 190A (LM model), Fokker Dr.1 (VA models), Twinstar (Multiplex), Supermarine Spitfire (FMS), BF 109G (Parkzone), P-47 Thunderbolt (E-flite)
corsair
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od corsair »

tester1 píše:Lítáte to někdo s motorem Turnigy 35-36C ? Musel se přeprogramovat regulátor ? Vrtule zůstala původní 3-listá ? Díky za odpověď.

Tak s tím třílistem bych řekl ,že ho usmažíš, já to měřil s 3542-1000-38 A a s 3548-900 35A z tříčlánku.
tester1
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od tester1 »

Špatná zpráva, ten třílist je pěkný maketový :cry:
Mig 15 (Alfamodel), FW 190A (LM model), Fokker Dr.1 (VA models), Twinstar (Multiplex), Supermarine Spitfire (FMS), BF 109G (Parkzone), P-47 Thunderbolt (E-flite)
corsair
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od corsair »

Jo lopata je to pěkná, ale žere jak svina, budu zkoušet radši MAS 10x7 a GWS 9-5 obě třílist
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od pavelnisser »

Špatná zpráva....ten motor je fakt šmejd. Při vzletu mi foukloz boku + malá rychlost = decentní pád po křídle asi z 1,5 metru. Nic se nestalo, jen odřenej kužel a vrtule.
A jakej je výsledek?.. V motoru nějak divně chrastí a při bližší prohlídce jsem zjistil, že v čele motoru okolo osy jsou tři praskliny. No mazec. Na to, že byl ve vzduchu cca 4 krát, tak celkem zajímavý skore.:-(
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od pavelnisser »

Jinak jelikož mám náhradní vrtule a jsou pěkně maketový, přemýšlím, co za novej motor. POužívám motory TG 35-36. Koukal jsem, že na těch stránkách http://www.customrcparts.com/contactNEW.htm# krměj origo vrtuli motorem TG 35-36 1100kV. Předpokládám, že to bude chtít i novej regl...nebo to ten 30 A pobere???
Co vy na to...??? 8O
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od pavelnisser »

To Corsair.....Už máš Messra stříklýho??? Jsem zvědavej. Taky jsem o tom přemýšlel. Navíc mám v plánu Avii b 534 a taky bezpečnostní.
:lol:
Kovboj

#195 Příspěvek od Kovboj »

pavelnisser píše:Špatná zpráva....ten motor je fakt šmejd. Při vzletu mi foukloz boku + malá rychlost = decentní pád po křídle asi z 1,5 metru. Nic se nestalo, jen odřenej kužel a vrtule.
A jakej je výsledek?.. V motoru nějak divně chrastí a při bližší prohlídce jsem zjistil, že v čele motoru okolo osy jsou tři praskliny. No mazec. Na to, že byl ve vzduchu cca 4 krát, tak celkem zajímavý skore.:-(

To že je motor špatný se pozná podle toho, že když spadneš na čumák tak se poškodí? Já myslel že špatný motor se pozná podle toho že nefunguje nebo přestane fungovat za letu.
Přece nesejde na tom kolikrát jsi s ním byl ve vzduchu, ale kolikrát dostal na čumák. Je to kilové éro a tak při dopadu motor prostě dostane slušnou ránu kdy může dojít k poškození.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“