Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
martinit

#631 Příspěvek od martinit »

Ahoj,tak sem ho koupil taky a hned se stridakem.Musim,ale projevit prvotni zklamani v tom,ze kdyz sem ho vybalil a vyzkousel,tak jedno servo melo kratsi drahu.Nakonec sem zjistil,ze je vadny potenciometr ve vysilaci.Trochu me to otravilo,ale nakonec to bylo k necemu dobre.Vlastnim easycoptery colibri oba dva V4 a V4,5 a jelikoz je vyrabi Nine Eagles,tak sem zkusil sparovat Spiritka s vysilacem z easycoptera V4,5Colibri a vse fungovalo.Pak sem zkusil vzdalenost na zemi a odesel sem myslim 100 metru a Spirit stale reagoval.Tak sem ho dovazil,prepakoval,podlepil kabinu a hura do vzduchu.Lita skvele na ty penize.A nejlepsi je na tom prave ten vysilac,protoze sem na nej zvykli a sedi krasne do ruky,nez nejake velke padlo.Letel sem opravdu,tak,ze vrtas byl sotva videt a neztratil signal.Tak to ani nebudu reklamovat,stejne bych ten vysilac nepouzival.
lordchose

#632 Příspěvek od lordchose »

Zdravím všechny.
Po pročtení celého vlákna o FS sem se rozhodl jakožto úplný začátečník tento vrtulník pořídit. Minulý týden mi přišel a začátky byly jednodužší než sem čekal. První dva dny sem hlavně trimroval a dovažoval a snažil se zvládnout základy létání. Zvládl sem to bez nějakých větších havárek, jen takové ty klasické škody popsané zde na foru(prasklý kryt baterie, uvolnění zadního motorku atd.), na vše stačila pájecí pistole a vteřiňák a je klid.Trochu mě překvapilo že mi přišel FS se starší verzí vodítek táhel ve tvaru H, ale bez šroubu závlačky, měl sem tam imbus což mě přimělo k úpravě na novější verzi která je popsána na rczoně. Poté sem měl ale furt problémy spirita správně nastavit na visení, choval se furt neklidně, chvíli visel a hned další let bylo všechno zase jinak a pak se mi v záchvatu boje s délkou táhel povedlo spirita ve vzduchu otočit na hlavu a prásk o beton :D kabinka se rozlítla asi na 1000 kousků, hlavní listy jen na 100 a ještě zlomené úpony listů. Díly sem už objednal ale všiml jsem si že se spirit tak nějak divně klepe. Nejsem si jistý zda-li to už nedělal i před tím a dokud mi nepřijdou nové díly tak se ani nedozvím zda-li to má nějaký efekt na let, ale přijde mi že háže opravdu dost... Celej sem ho rozebral, zkontroloval zda-li není ohlá hřídel osy ale nic sem nenašel, vím že to může způsobovat milimetřík nepřesnosti kdekoli, ale nejsem tak nobl abych si moch dovolit objednávat díl za dílem a zkoušet co vibrace způsobuje, nemáte někdo nějaký doporučení čim by to mohlo bejt? učitě nejsem první kdo se s tím setkal.
A ještě bych se chtěl zeptat zda-li by bylo možné používat na spirita v základu nějaké levnější listy, pač pro začátečníka jako sem já je to spotřební zboží :D , na zhoršení výkonosti mi prozačátek zase tak moc nezáleží hlavně aby se s tim dalo naučit. Všiml sem si že například na lamu stojí polovinu a sou tam rovnou 4 listy, tak snad alespoň po nějaké úpravě náběhu listů by to jít mohlo né? 8)

omlouvám se za vyčerpávající text a děkuji za odpovědi
off
Kontaktovat uživatele:

#633 Příspěvek od off »

lordchose píše:Trochu mě překvapilo že mi přišel FS se starší verzí vodítek táhel ve tvaru H

Řek bych, že ta "novější verze" byla tak trochu z nouze ctnost a využití nekvalitně vyrobených hlav - bylo takové období, kdy se dodávaly ty jen s jedním caflem. Ale u hlavy kupované v mé "pozdní" spirití kariéře už zase byly klasické s caflíky do H.

lordchose píše:Díly sem už objednal ale všiml jsem si že se spirit tak nějak divně klepe. Nejsem si jistý zda-li to už nedělal i před tím a dokud mi nepřijdou nové díly tak se ani nedozvím zda-li to má nějaký efekt na let, ale přijde mi že háže opravdu dost...

Možností není moc - zčesané hlavní kolo, křivá hřídel, uvolněná ložiska hl. hřídele, ohnutá tyčka stabilizátoru (předpokládám tedy, že točíš Spirita bez listů)

lordchose píše:A ještě bych se chtěl zeptat zda-li by bylo možné používat na spirita v základu nějaké levnější listy, pač pro začátečníka jako sem já je to spotřební zboží :D , na zhoršení výkonosti mi prozačátek zase tak moc nezáleží hlavně aby se s tim dalo naučit. Všiml sem si že například na lamu stojí polovinu a sou tam rovnou 4 listy,

Jasně jde použít třeba ty na Lamu, ale bacha, pokud myslíš 4 listy v nějaké sadě, tak tam bývají 2 listy A a 2 listy B (opačné). V RCZ vědí, které tam jde dát. I když originál jsou nejlepší a další se celkem v pohodě lepit vteřiňákem s aktivátorem :-)
kiny

#634 Příspěvek od kiny »

Nazdárek .....

našel jsem doma ještě nějaké nově zabalené náhradní díly na Free Spirit :

Kompletní ocasní sada ..tyčinka,motor,vrtulka ..cena 200 kč
2X sada lyžin originál ..cena 40 kč/1ks
2x kabina na Lamu .. používá se jako upgrade na Free Spirit ..cena 50 kč/1ks
Minititan E325,DX6i,Phoenix,Blade MCPX,Gaui 200V2
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#635 Příspěvek od Jetson »

Prosím majitele FS o jejich poznatky. Po dobrém dojmu z Kestrela (a nebýt krátkého dosahu Tx koupím novou kabinu a lítám dál s ním - vlastně bych ani novou kabinu nepotřeboval) jsem se rozhodl pořídit FS. Objednal jsem včera a dnes dorazil. Ale nejdřív mi padlo do oka vteřinové lepidlo na ocase okolo křidélek. Potom chybějící dvířka baterky a nakonec vysílačka kde nesvítí několik LED a také jsou všude bílé flekance od vteřinového lepidla. Myslíte, že mi prodejce podstrčil nějaký jetý kus, nebo je ta kvalita NE tak hrozná? Kestrela jsem měl z druhé ruky a tak jsem toho byl možná ušetřen.

P.S. Kupováno na http://www.hruby-m.cz/obchodm/index.php?idvyrbmx=22578
off
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od off »

Jetson píše:Prosím majitele FS o jejich poznatky. Po dobrém dojmu z Kestrela (a nebýt krátkého dosahu Tx koupím novou kabinu a lítám dál s ním - vlastně bych ani novou kabinu nepotřeboval) jsem se rozhodl pořídit FS. Objednal jsem včera a dnes dorazil. Ale nejdřív mi padlo do oka vteřinové lepidlo na ocase okolo křidélek. Potom chybějící dvířka baterky a nakonec vysílačka kde nesvítí několik LED a také jsou všude bílé flekance od vteřinového lepidla. Myslíte, že mi prodejce podstrčil nějaký jetý kus, nebo je ta kvalita NE tak hrozná? Kestrela jsem měl z druhé ruky a tak jsem toho byl možná ušetřen.

Vrátit, reklamovat. To rozhodně není nový kus.
Tomnick

#637 Příspěvek od Tomnick »

Naprostý souhlas!!!
raging

#638 Příspěvek od raging »

off píše:
Jetson píše:Prosím majitele FS o jejich poznatky. Po dobrém dojmu z Kestrela (a nebýt krátkého dosahu Tx koupím novou kabinu a lítám dál s ním - vlastně bych ani novou kabinu nepotřeboval) jsem se rozhodl pořídit FS. Objednal jsem včera a dnes dorazil. Ale nejdřív mi padlo do oka vteřinové lepidlo na ocase okolo křidélek. Potom chybějící dvířka baterky a nakonec vysílačka kde nesvítí několik LED a také jsou všude bílé flekance od vteřinového lepidla. Myslíte, že mi prodejce podstrčil nějaký jetý kus, nebo je ta kvalita NE tak hrozná? Kestrela jsem měl z druhé ruky a tak jsem toho byl možná ušetřen.

Okamžitě mu to vrat,prodal ti nejspíše ojetinu :evil:
lordchose

#639 Příspěvek od lordchose »

nejdříve chci poděkovat za předchozí odpovědi na mé otázky a ted bych měl na zkušené další otázku :D dneska mi spirit začal nějak blbnout, občas se z ničeho nic vypínal a po kontrole sem zjistil že je vypadlý uhlík ze zadního motorku který se mi následně podařilo ztratit. A to sem ani žádnou větší nehodou neměl. Reklamace si myslim je zbytečná to mi ani na RCzone nevemou, ale přijde mi že se jedná o klasickej motorek za padesátku, kterej se dá najít skoro ve všem, tak mě napadlo zda-li by nešlo pouze vyměnit tu zadní část toho motorku s těma uhlíkama a kontaktama za jinou co seženu z něčeho jinýho za pár kaček než kupovat úplně novej vietnamskejn krám za 252,- kterej zase za měsíc odejde.
off
Kontaktovat uživatele:

#640 Příspěvek od off »

lordchose píše:než kupovat úplně novej vietnamskejn krám za 252,- kterej zase za měsíc odejde.
Obávám se, že jinej než china na celym širym světě neseženeš... záleží na tom, kolik máš času a jak je ten čas drahý a tak, no... Naž na to pak spadnout a rozflákat věcí za pětikilo, tak se to snad i vyplatí. Já jsem za půl roku se Spiritem, kdy lítal skoro denně, měnil zadní motorek jednou...
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#641 Příspěvek od Jetson »

Tak další otázka k FS respektive NE. Neví někdo, jestli původní vysílačky s kratším dosahem a novější nejsou kompatibilní?? Přesto, že vypadají naprosto stejně a mají všechna sn stejná, nemůžu spárovat ostatky Kestrela s novou vysílačkou od FS a naopak. Ta novější bliká v párovacím módu asi dvojnásobnou rychlostí.
off
Kontaktovat uživatele:

#642 Příspěvek od off »

Jetson píše:Neví někdo, jestli původní vysílačky s kratším dosahem a novější nejsou kompatibilní??

Jsou kompatibilní. Teda aspoň teoreticky :-)
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#643 Příspěvek od Jetson »

Myslel jsem neteoretickou odpověď, protože v praxi vidím, že nee, jen bych to rád dotáhnul do konce, jestli nedělám jen něco blbě.
off
Kontaktovat uživatele:

#644 Příspěvek od off »

Jetson píše:Myslel jsem neteoretickou odpověď, protože v praxi vidím, že nee, jen bych to rád dotáhnul do konce, jestli nedělám jen něco blbě.

Prakticky jsem to videl na vlastni oci :-) teda parovani heliny z puvodni stare na novou.
josef kraček

#645 Příspěvek od josef kraček »

nejde to musí bít k tomu i přijímač delším dosahem vyzkoušeno osobně
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“