Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
inetMark

#511 Příspěvek od inetMark »

No lietal som s Heli na zahrade s troska miernym vetrom. Dost sa stane neovladatelna a lahko sa da potom prekotit ak fuka z boku. Nemal som velky priestor na manevrovanie a skoncil som v strome. Nastastie ej heli uplne neposkodena a to bola vetvicka zapichnuta tam, kde su ozubene kolieska hlavneho rotora.

Ale troska citit chybajuci striedavy motorcek. Ma to slaby vykon, ak clovek prida, reaguje to dost neskoro. Chcelo by to do buducna vazne vymenit, samozrejme k tomu zodpovedajucu baterku.
atsor

#512 Příspěvek od atsor »

inetMark píše:No lietal som s Heli na zahrade s troska miernym vetrom. Dost sa stane neovladatelna a lahko sa da potom prekotit ak fuka z boku. Nemal som velky priestor na manevrovanie a skoncil som v strome. Nastastie ej heli uplne neposkodena a to bola vetvicka zapichnuta tam, kde su ozubene kolieska hlavneho rotora.

Ale troska citit chybajuci striedavy motorcek. Ma to slaby vykon, ak clovek prida, reaguje to dost neskoro. Chcelo by to do buducna vazne vymenit, samozrejme k tomu zodpovedajucu baterku.

A co říkáte na tuhle novou walkeru CB180Z konečně se střídavým motorem ?
http://www.youtube.com/watch?v=KFq8Frs6H78
jackson8800

#513 Příspěvek od jackson8800 »

A dá se nějak přehodit,třeba někde koupit střídavej motor a dát ho do CB180D:?
H.P.Baxxter

#514 Příspěvek od H.P.Baxxter »

Já si počkám na cb180Z,chtěl sem si ted koupit cb180d,ale rozhodně si počkám...myslím si,že to bude stát zato ;)Jen doufam,že nebude stát nějáký moc velký "nekřestanský" prachy....
atsor

#515 Příspěvek od atsor »

H.P.Baxxter píše:Já si počkám na cb180Z,chtěl sem si ted koupit cb180d,ale rozhodně si počkám...myslím si,že to bude stát zato ;)Jen doufam,že nebude stát nějáký moc velký "nekřestanský" prachy....

Vypadá to že budou dvě verze. Jedna v plastovém provedení a druhá v kovu. Ta verze v pastu by nemusela být drahá. Foto na www.walkera.com
H.P.Baxxter

#516 Příspěvek od H.P.Baxxter »

atsor píše:
H.P.Baxxter píše:Já si počkám na cb180Z,chtěl sem si ted koupit cb180d,ale rozhodně si počkám...myslím si,že to bude stát zato ;)Jen doufam,že nebude stát nějáký moc velký "nekřestanský" prachy....

Vypadá to že budou dvě verze. Jedna v plastovém provedení a druhá v kovu. Ta verze v pastu by nemusela být drahá. Foto na www.walkera.com

Co tam bude plastovýho a co kovovýho?
atsor

#517 Příspěvek od atsor »

H.P.Baxxter píše:
atsor píše:

V plastu bude deska cykliky a držáky listů, nebo v kovovém provedení.
H.P.Baxxter

#518 Příspěvek od H.P.Baxxter »

atsor píše:
H.P.Baxxter píše:
atsor píše:

V plastu bude deska cykliky a držáky listů, nebo v kovovém provedení.

Kovový už se to dělá u cb180d,ne?Začnou to dělat taky v plastu,jo?
inetMark

#519 Příspěvek od inetMark »

to atsor: No vyze dobre. Je to takmer identicke ako 180D a zmeneny je asi len motor a zadna vrtulka. Skoda, ze tam nedali zadnu vrtulku pohananu cez ten striedavy motor (ak je to tak, tak som si to asi nevsimol).

Walkeru CB180D mam tiez kovovu. Dnes prezila celkom dost padov a velmi vela to vydrzalo.

Striedavy motor si niekedy do mojej Walkery urcite kupim. Heli je velmi stabilna ale velmi nachylna na vietor. Bol som trosku lietat neskor na poli. Vietor nebolo takmer citit. S helikopterou som si perfektne zalietal. Je urcite rychlejsia a sviznejsia ako Lama V4 (ku ktorej mam aj upgrade pre flexibilnejsie lietanie - dhlsi main shaft a kratrie vyvazovadlo).
Lenze staci malicky vetrik a ked som bol s helikopterou asi 7-8 metrov nad zemou, tak ju celkom podobral vietor a zacala sa prevracat. Snazil som sa to vyrovnat, ale bolo to takmer nemozne. Dopadla na zem (nastastie nie na beton). Zlomena jedna vrtula. Myslel som, ze opravim a idem lietat dalej. Zial som zistil, ze je prasknuty main gear a musim kupit novy, zial nemam ziaden nahradny. Vsetky ostatne casti vydrzali, takze som rad, ze je to kov.

Keby mam dnes kupovat znova a moct vratit cas o mesiac nazad, tak asi si 180D nekupim. Isiel by som radsej do Walkery 4#6. Je sice mensia (co je dovod, preco som ju nekupil), ale urcite je ovela viacej manevrovatelnejsia.

Rozhodne uz ale nic kupovat nebudem a setrim na Align T-Rex 500. Ak si chce clovek troska zalietat aj v miernom vanku, treba kvalitnu velku heli s dobrou manevrovatelnostou a gyrom.

Walkera CB180D mi pripada ako vlemi dobra heli pre zaciatocnikov, ktory ziadnu inu heli nemali. Rozhodne odporucam kazdemu vynechat dvojrotor a ist radsej do nejakej jednorotorovej 4CH heli (but do tejto Walkery alebo do niecoho podobneho).

PS: Skoda, ze sa to nenatacalo ked mi to lietalo. Hodil by som to na youtube :) . Teraz mozem cakat 3 tyzdne.
atsor

#520 Příspěvek od atsor »

inetMark píše:to atsor: No vyze dobre. Je to takmer identicke ako 180D a zmeneny je asi len motor a zadna vrtulka. Skoda, ze tam nedali zadnu vrtulku pohananu cez ten striedavy motor (ak je to tak, tak som si to asi nevsimol).

Walkeru CB180D mam tiez kovovu. Dnes prezila celkom dost padov a velmi vela to vydrzalo.

Striedavy motor si niekedy do mojej Walkery urcite kupim. Heli je velmi stabilna ale velmi nachylna na vietor. Bol som trosku lietat neskor na poli. Vietor nebolo takmer citit. S helikopterou som si perfektne zalietal. Je urcite rychlejsia a sviznejsia ako Lama V4 (ku ktorej mam aj upgrade pre flexibilnejsie lietanie - dhlsi main shaft a kratrie vyvazovadlo).
Lenze staci malicky vetrik a ked som bol s helikopterou asi 7-8 metrov nad zemou, tak ju celkom podobral vietor a zacala sa prevracat. Snazil som sa to vyrovnat, ale bolo to takmer nemozne. Dopadla na zem (nastastie nie na beton). Zlomena jedna vrtula. Myslel som, ze opravim a idem lietat dalej. Zial som zistil, ze je prasknuty main gear a musim kupit novy, zial nemam ziaden nahradny. Vsetky ostatne casti vydrzali, takze som rad, ze je to kov.

Keby mam dnes kupovat znova a moct vratit cas o mesiac nazad, tak asi si 180D nekupim. Isiel by som radsej do Walkery 4#6. Je sice mensia (co je dovod, preco som ju nekupil), ale urcite je ovela viacej manevrovatelnejsia.

Rozhodne uz ale nic kupovat nebudem a setrim na Align T-Rex 500. Ak si chce clovek troska zalietat aj v miernom vanku, treba kvalitnu velku heli s dobrou manevrovatelnostou a gyrom.

Walkera CB180D mi pripada ako vlemi dobra heli pre zaciatocnikov, ktory ziadnu inu heli nemali. Rozhodne odporucam kazdemu vynechat dvojrotor a ist radsej do nejakej jednorotorovej 4CH heli (but do tejto Walkery alebo do niecoho podobneho).

PS: Skoda, ze sa to nenatacalo ked mi to lietalo. Hodil by som to na youtube :) . Teraz mozem cakat 3 tyzdne.

Ano, odstranili problém vadných zadních motorků. Motor je jenom jeden hlavní a ten přenáší pomocí kardanu pohyb na zadní vrtulku. Servo potom reguluje náklon zadní vrtulky jako je tomu třeba z Walkery 4#6.
inetMark

#521 Příspěvek od inetMark »

to atsor: No tak to je super. Mozem lutovat, ze som sa o tej novej Walkere pred mesiacom neinformoval, nevedel som o nej.
Teraz pripadny upgrade kto vie ci je mozny, pretoze telo asi nebude sediet.
Rozhodne by som ale asi bral tu 180Z namisto 180D.

Stale ale vravim, ze radsej asi Walkeru 4#6, pretoze ma normalne paddle a nie len vyvazovatka, co ju robi manevrovatelnejsiou, aj ked mozno jemne tazsie ovladatelnou.
jackson8800

#522 Příspěvek od jackson8800 »

Měnil někdo zadní vrtulku?NEní tam nějak nalisovaná?Nechci to nějak poškodit a nikde se nemůžu dozvědět jak to sundat..díkyš
Jajka

#523 Příspěvek od Jajka »

Zkus str.8-nevim kolik. Tam najdeš odpověd. Vem správný tool a zatlač :)
H.P.Baxxter

#524 Příspěvek od H.P.Baxxter »

Tak jsem psal email do Honkogu a CB180Z ma být na www.rc711.com začátkem května.Tak už se nemůžu dočkat,až si ji objednam.Stále furt lítám jen se 3kanálem "Double Horse 9074 Craft".
filda

#525 Příspěvek od filda »

Tak ke mě putuje CB180D ...... ta CB180Z je pro mě moc peněz :/
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“