Sonic

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
Libor
Kontaktovat uživatele:

Re: Sonic

#16 Příspěvek od Libor »

arda1 píše:Je na něm něco na co si dát bacha?

Viz http://www.kolmanl.info/index.php?show=s_cim_letam#SONIC_UV
arda1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od arda1 »

Tak Sonic je doma a problém- v jedněch místech proražený potah--je to jakási samolepící folie- dí se to nějak opravit?Ale až uvidíte v čem to dotyčný poštou poslal(nebudu jmenovat-zůstane v anonymitě) tak se budete divit, že to obsralo jen to křídlo-to jsem ještě nezažil. :roll: :roll: :roll:
ICQ 638556901
Libor
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Libor »

Pelepit díry tenkou průhlednou izolepou (materiál stejný, jako jsou šedohnědé lepící pásky na balíky, jen je průhledná)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od arda1 »

On je ten potah jakoby potrhaný na pásky(flek cca 10x10cm)-zítra nafotím.Jako není to žádná tragedie- přinejhorším tam plesknu flek, ale je to zespodu (šachovnice) a tak chci aby to aspoň na začátek trochu vypadalo. :wink:
ICQ 638556901
mnov

#20 Příspěvek od mnov »

Na Traineru tuhle samolepící folii opravuji Oracoverem.
tengler

#21 Příspěvek od tengler »

Jojo, praskly potah na Excelu i Canarym (jakesi PVC ci co) jsem taky zaplatoval Oracoverem. Bez problemu to funguje.
V provozu - Future II, Travel Air 8ccm, Easy Glider Elektro, Toro 900 III.
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
polda

Re: Sonic

#22 Příspěvek od polda »

Ja som lietal dlho so sonocom. Pre mňa je to super model, dá sa s ním dobre polietať, akurát pri stavbe si daj pozor na tiahla aby sa ti nezavadili o seba ako mne kridelka + motor. Ináč super model.
Limetkka
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Limetkka »

Dobrý večer ve spolek:-)

JAk sjem si tu četl, má prý sonic vyšší přistávací rychlost a problém s místem na křídlové servo. NApadlo mě řešení, jež by mohlo zybít obě mouchy jednou ranou. COž tak urpavit středové lože křídlového serva a místo standardního serva tam dát dvě mikroserva - na každé křidéko jedno? Mikro serva jsou o dost nižší a individuální serva na každé křidélko umožní použití flaperonů při přistání....

CO vy na to?

Já teď Sonica pořídil a chystám se na stavbu a velmi o tomto řešení uvažuji... názor někoho zkušeného potěší. Například nějaké vhodné mikroserva, jimž envadí vibrace od motoru....
Libor
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Libor »

Já myslím, že je jen třeba si při té zástavbě serv dát pozor, ne že to nejde. Viděl jsem tři, lítal jsem další dva a všechny měly servo standardně.

Vztlaky jsou myslím u tohoto modelu zbytečná úvaha (hloubka křidýlek, negativní dopad na stabilitu, ...)
Libor
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Libor »

Limetkka píše:má prý sonic vyšší přistávací rychlost

Podle mé zkušenosti je rychlost na přistání cca stejná, jako u modeků obdobné velikosti. A dá se docela pěkně podrovnat.
Limetkka
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Limetkka »

pro Libora:

D9k ,tak to asi také udělám s jedním standardním servem. NEmáš , prosim tě, náhodou obrázky z originálního anglického návodu? U toho českého nejsou a pár věcí mi není uplně jasná... díky moc
Lark

#27 Příspěvek od Lark »

Na EXCELu 2000 mám dodatečně osazený dvě sešroubovaný HS-125MG (šířka jen 10mm). Stačilo jen nepatrné doladění šachty. Dělal jsem to ne kvůli klapkám, jako spíš kvůli snadnému nastavení diferenciace ve vysílači (MX16s). Zatáčky a výkruty jsou teď podstatně lepší.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Libor »

:( To už je nějaký rok ... nemám.
jarda_chabry
Kontaktovat uživatele:

RE

#29 Příspěvek od jarda_chabry »

Mám Sonica hornoplocha, motor 4.5 ccm ASP. Kolečka jsem dal 5cm. Z posekaný trávy se odlepí cca. po 5-6 metrech. Jinak je nezáludný a hodný. Mám ho asi 2 roky a je v pohodě. Můžu doporučit.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“