knedlifek píše:Já vás tedy poslechnu a koupím 10-6. Přece jen jste již masters.
Volba vrtule se provádí i s ohledem na typ modelu. Pokud tady napíšeš i o jaký model se jedná, tak Ti můžou klucí doporučit i něco jiného. Jiná vrtule bude vhodná na 2,5kg těžkýho akrobata, a jiná třeba zase na 2,5kg těžkýho Pipera.
No jedná se o model od kyosha calmato 40 sport. Rád bych, aby se to lépe hejbalo a bylo to pružnější. Přece jen mě už obyčejné létání bez "psích kusů nebaví.
knedlifek píše:No jedná se o model od kyosha calmato 40 sport. Rád bych, aby se to lépe hejbalo a bylo to pružnější. Přece jen mě už obyčejné létání bez "psích kusů nebaví.
Tou 10/6 nic nezkazíš. Pokud si neměl problémy s přechodama u vrtule 12/6 na té 6,5ce, tak bych klidně zkusil i 11/7. Nebude to tak ječet a "žrát" jako s tou 10/6. Ideálně máš lepší koupit víc vrtulí a vyzkoušet v provozu co Ti bude nejlíp sedět. A jelikož v elektrikách je asi top APC, tak bych i u čmouda volil APC.
Já používal jak u šestapůli tak u osmapůli jedině dřevěnky od Pelikána. Osmapůle lámala plasťáky na počkání při sebemenším zavadění o cokoli - zejména APCčka ač s nejlepším tahem praskaly hodně. Dřevění Pelikáni vydřží opravdu hodně. U šest a půle se mi vyloženě osvědčily tmavě šedé brňácké vrtule (ty nejtvrdší), ketré prakticky nešly zničit...
jako že dřevo od pelikána vydrží víc ? to je nějaká legrace ne ? když to srovnáš s masterkama ? teda srovnáš jen tu výdrž, jinak tah asi nesrovnáš. lepší bude naučit se přistávat než hledat nezničitelnou vrtuli, a na to bych zkusil masterku, tu se mi nikdy zničit nepovedlo
Kerberos píše:jako že dřevo od pelikána vydrží víc ? to je nějaká legrace ne ? když to srovnáš s masterkama ? teda srovnáš jen tu výdrž, jinak tah asi nesrovnáš. lepší bude naučit se přistávat než hledat nezničitelnou vrtuli, a na to bych zkusil masterku, tu se mi nikdy zničit nepovedlo
No vidiš to, mě zase vydržely parádně ty dřevěnky - konce roztřepený od zásahů kde čeho, stačilo jen dobrousit a dovyvážit, zlomil jsem ji jen jednou když udělalo éro při přistání kotrmelec přes čumák a s vrtulí ve svislé poloze...