Blade 400
Tak jsem se dneska setkal s chlapama z hradce kralove.Prisel jsem za nima s prosbou jestli mi neporadi a neskontroluji nastaveni heli.Jsem zacatecnik tak tomu moc nerozumim.Jen co jsem vytahl heli z kufru tak uz to videli.mel jsem spatne nastavena padla a trochu ohnutou tycku na padlech a jeste mi prisly na to ze nemam paku na ocas v rovine 90.Ptaly se me jestli pouzivam heading lock, Koukal jsem na ne jako puk, vubec jsem nevedel o cem to mluvy.kdyz jsem prijel domu tak jsem to nastavil tak jak mi poradily.Bohuzel se mi vrtulnik stale toci do prava a heading lock jak se zda nefunguje.pry ma spomalovat vraceni vrtulky do puvodni polohy, teda jestli jsem to dobre pochopil.
Byl bych rad kdyby mi nekdo poradil jak to mam nastavit tak aby mi to fungovalo vsechno tak jak ma.Doufam ze jsem to napsal srozumitelne.
Byl bych rad kdyby mi nekdo poradil jak to mam nastavit tak aby mi to fungovalo vsechno tak jak ma.Doufam ze jsem to napsal srozumitelne.
T-REX 450, HK 500 GT, Spektrum DX6i
Heading lock gyro může správně funfgovat pouze v případě, že máš MECHANICKY všechno správně nastavené.Tzn. volný chod vrtulky a smýkatka, pravé úhly. Pak je potřeba mít nastaven správný zisk gyra, aby jsi měl gyro v heading lock módu a ne v normal módu.
Jestliže netušíš, co znamenají tyto termíny, tak si myslím, že bez toho se dál nedostaneš
. Velmi dobrý článek o teorii vrtulníků je tady http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm od zdzd.
Jestliže netušíš, co znamenají tyto termíny, tak si myslím, že bez toho se dál nedostaneš
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
uz vím co je to HL ale ikdyz jsem nastavil paku na servu do praveho uhle a vrtule je cca v rovine tak mi vrtulnik stale trochu utika do prava.Bylo by lepsi to seridit mechanicky, nebo to mam jenom vytrimovat trimama nebo subtrimem? Gyro mam nastavene 0-70% 1-65%.Jeste jsem nemel cas to dneska zaletnout tak zitra dam jeste vedet.Jo a stala se mi takova divna vec dneska tak koukam na baterii ze je nejaka jina nez ta hruha,je nafouklejsi a vypada jinak z boku.Ta co je v poradku"teda aspon doufam"ma ciste prechody tech pasu tmave a svetle pruhy,ta spatna to ma popraskane.snad to nekdo pochopite.Tu baterii muzu asi vyhodit ze?
Vypadá to , že to není závada, ale nedokonalost setového gyra. Já (a nejsem sám) jsem taky pořád musel rovnat ocas, protože pořád někam utíkal. Nakonec jsem vyměnil gyro a bylo to v pohodě. Já jsem tam šoupnul Spartana DS 760, ale to je zbytečně drahé (koupil jsem ho jenomproto, že jsem věděl, že poputuje i na další helinu-na Protose) .Jsou mnohem levnější a pro Blada stejně dobré. Když pohledáš, najdeš v jiném vláknu o Bladovi tipy na jiné gyro.
poznat špatnou baterku podle fotek???juanes píše:dekuji za odpoved.nekoukal jste nahodou na ty baterie?myslim si ze jedna je spatna.zkusim se podivat po jinem gyru a uvidime.
pokud není nafouklá jak balon tak to snad podle fotek poznat nejde ne
měřil jsi články?
ze setovým gyrem se dá létat ale není to ono ale po přesuny po obloze a na učení vysení to stačí,
ale jistě je lepší tam dát jiný gyro a rychlejší servo na vrtulku a pak ten vrtulník docela šlape , na začátky s heli stačí
Nevite nekdo proč mi nezhasne gyro kdyz ho nastavim do normal modu pod 50%?nekde jsem cetl ze by melo zhasnout ale me sviti porad.
Na te baterce jsem zjistil ze tam mam utrzene nabijeci konektory, ale nevim jak se to stalo.Mam to zkusit rozdelal tebo se do toho nemam radeji poustet?
Na te baterce jsem zjistil ze tam mam utrzene nabijeci konektory, ale nevim jak se to stalo.Mam to zkusit rozdelal tebo se do toho nemam radeji poustet?