Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tomtom8

#391 Příspěvek od Tomtom8 »

Jo, jo, správně - stříďák na Spirita je z RC zony. Dodávají to v setu s motorem, reglem a konvertorem za těch cca 1100,-Kč. Je k tomu návod, takže to zvládneš. Regl je předporogramovaný, nemusíš s ním nic dělat. Pokud ano, začíná se normálně tím, že to zapneš s plnou plynovu páčkou, ale to by se ti roztočil, proto se přehodí na přijímači kablík z plynu na jedno servo a pak tu příslušnou páčku (klonění nebo klopení) dáš naplno a tím to programuješ, protože u Spirita a ani u CB 180 nejde vypnout motor samostatně. Jelikož je střídavý motorek lehčí, chce to jen doladit těžiště - baterku víc dopředu. Tu původní klec na baterku na FS jsem vystřihnul, zůstaly jen bočnice a baterka na sucháči kolem dokola a drží dobře. Na FS byl motor opravdu jen 180, ta vaše Walkera má silnější. Jinak ve vláknu o Spiritovi je toho dost o tomto upgrade. O stříďáku na zadek CB180 jsem psal něco (odkaz) zde asi na 5 stránce. Ale to byl malý stříďáček dozadu na ocas místo ozubeného kola a přišlo mi to jako moc pěkné - zbavíš se tím kardanu. A změna momentu setrvačnosti vrtulníku se tím moc nezmění, podle mne to nepoznáš. Stejně při jedné zatáčce musíš čekat a až se vrťas snese snížením výkonu motorku, nemá aktivní tah doleva i doprava jako 6CH.
Ale pokud někdo najdete ten upgrade na hlavní motor mělo by to být bomba. To bych kámošovi doporučil a asi i nainstaloval. Free Spirit se zadním motorkem problém nemá, nebo aspoň nijak výrazný. Když dostane blbou ránu, tak odejde, to je jasný. A nezáleží ani tak na velkosti rány, jako na tom, v jaké poloze zrovna byly kartáčky - když vyštípnou konec uhlíkové dráhy, tak se to pak trochu zkratuje a chová trochu blbě. A to je právě problém, blbě se to diagnostikuje. Mě jednou po pár letech takového podivného chování spadnul z nebe jako šutr, úplně mrtvý. Jak jsem pak zjistil, tak ten kousek uštíplého uhlíku přizkratovával celý motor a pak je najednou zkratoval celý, takže vypadlo komplet palubní napájení a bylo to. :(
ltm_cz

#392 Příspěvek od ltm_cz »

při brouzdání jsem našl kusovník kdyby někdo měl zájem http://www.walkera.com/cn/upload/pictur ... 80D_ex.jpg
Mik

#393 Příspěvek od Mik »

Nazdárek,
tak jsem s CB 180D vyrazil na halovou překážkovou soutěž Pod Valdickou bránou ( http://www.valdickabrana.wz.cz/index.php ) a vrtulník nedopadl úplně špatně v konkurenci strojů a pilotů zvučných jmen.
Kromě maximálních výchylek serv a přendání táhel od závaží do krajních závitů jsem vrtulník nijak neupravoval.
Před soutěží jsem po ca. 40 baterkách víceméně preventivně vyměnil zadní motor.
Za půl roku užívání přežil nespočet karambolů a měnil jsem kromě motoru pouze rozbité díly tj. jsem spokojen.

Mik

P.S. Musím pochválit pořadatele za parádní akci.
V provozu: PicooZ, Walkera 5G6, Easy Star (stříďák, křidélka), T-REX 500 ESP, Akrobat MX2 včetně plováků, RC buggy (stříďák), Walkera V200d01, RC rychlostní člun
Prodáno: PC Focus, Walkera CB180D, Walkera CB180Q
RIP: Kestrel 500SX, Walkera Creata 400
inetMark

#394 Příspěvek od inetMark »

Vyzera to zaujimavo. Nejake videa z tej sutaze nie su?
jkascak

#395 Příspěvek od jkascak »

Kromě maximálních výchylek serv a přendání táhel od závaží do krajních závitů jsem vrtulník nijak neupravoval.

Mik

Jsem se chtěl prosím zeptat jak jdou nastavit max. výchylky serv u CB 180, tedy pokud jsi nezahodil setový vysílač
mamoulian

#396 Příspěvek od mamoulian »

Spodní roštýř na přijímači
Henjo

#397 Příspěvek od Henjo »

Mik ta akce valdickábrána musela být super!

Nějaké video by se hodilo :-)

Kdyby byla taková akced někde na sev.moravě tak dejte vědět!!! :lol:
Naposledy upravil(a) Henjo dne čtv 01.04.2010 15:15, celkem upraveno 1 x.
Henjo

#398 Příspěvek od Henjo »

Dneska jsem chtěl u nás objednat tento vrtulník ale bohužel za cenu 3350,- vše vyprodáno :-(
Mik

#399 Příspěvek od Mik »

Henjo píše:Mik ta akce valdickábrána musela být super!

Nazdárek,
nějaká videa:

http://www.youtube.com/watch?v=VJygns221f0
http://www.youtube.com/watch?v=NaNaLO-XtCQ
http://www.youtube.com/watch?v=o9oQmiWxfw8

Mik
Naposledy upravil(a) Mik dne pát 02.04.2010 16:33, celkem upraveno 2 x.
V provozu: PicooZ, Walkera 5G6, Easy Star (stříďák, křidélka), T-REX 500 ESP, Akrobat MX2 včetně plováků, RC buggy (stříďák), Walkera V200d01, RC rychlostní člun
ltm_cz

#400 Příspěvek od ltm_cz »

Henjo píše:Dneska jsem chtěl u nás objednat tento vrtulník ale bohužel za cenu 3350,- vše vyprodáno :-(

odtud mi dorazil za cca 8 dní http://www.miracle-mart.com/store/
Rastislav
Kontaktovat uživatele:

#401 Příspěvek od Rastislav »

Henjo píše:Mik ta akce valdickábrána musela být super!

Na morave To neviem ale podobné ma byť na Slovensku v Poprade
http://www.htmodel.sk/pmd
ltm_cz

#402 Příspěvek od ltm_cz »

Zdar Borci,
povedlo se mi ulomit list ze zadni vrtulky, je tam "nalisovana" nekde na youtube jsem videl jak to stahuji stahovakem na pastorky nemate nahodou poneti jak to udelat bez toho please :)
Mik

#403 Příspěvek od Mik »

ltm_cz píše:Zdar Borci,
povedlo se mi ulomit list ze zadni vrtulky, je tam "nalisovana" nekde na youtube jsem videl jak to stahuji stahovakem na pastorky nemate nahodou poneti jak to udelat bez toho please :)

Nazdárek,
olámej zbývající listy a zavři zbytek do prohlubně v kombinačkách. Opři kombinačky třeba o stůl a klepáním na hřídelku přes něco se špičkou (šroubovák, jehlici atd.) vyklepnout.
Vyzkoušeno úspěšně již 4 krát. :-)

Mik
palo-1

#404 Příspěvek od palo-1 »

ltm_cz píše:
Henjo píše:Dneska jsem chtěl u nás objednat tento vrtulník ale bohužel za cenu 3350,- vše vyprodáno :-(

odtud mi dorazil za cca 8 dní http://www.miracle-mart.com/store/

Ahoj, na kolik tě prosím vyšlo "poštovné" z toho miracle-mart.com? Díky
inetMark

#405 Příspěvek od inetMark »

Moja Walkera aj nahradna baterka uz boli vcera zaslane. Dufam, ze mi to do 14 dni pride.
Uz sa tesim :) .
Vcera bolo vonku krasne a tak som zobral Lamu V4 (kedze na suciastky Belt-CP este len cakam). Vetril takmer nebolo citit, no ta heli mala obrovske problemy ist aj proti tomu extremne slabuckemu vanku.
Dufam, ze s CB180D to pojde lepsie. Dvojrotor uz nikdy viac :) - je to vhodne fakt len do bytu.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“