vrtulnik se při přidání plynu roztočí

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sedli

vrtulnik se při přidání plynu roztočí

#1 Příspěvek od sedli »

Ahoj mam s vrtulníčkem takový problémek že nevim jak seřídit to aby se mi při přidání plynu neroztočil. Vypada to jako když zadní moturek špatně zareaguje. ted už s tim mam takový problem že to v klidu udržim jen po startu ale jakmile se rozletim tak se to roztočí a už to nejde srovnat. nevím jestli se něco stalo s elektronikou a nebo jestli je to jen vadny zadní moturek ale žadnou velkou ránu nedostal, malinko jsou slyšet nějaký rezonance když přidávám a ubírám plyn.
Drop

Re: vrtulnik se při přidání plynu roztočí

#2 Příspěvek od Drop »

sedli píše:Ahoj mam s vrtulníčkem takový problémek že nevim jak seřídit to aby se mi při přidání plynu neroztočil. Vypada to jako když zadní moturek špatně zareaguje. ted už s tim mam takový problem že to v klidu udržim jen po startu ale jakmile se rozletim tak se to roztočí a už to nejde srovnat. nevím jestli se něco stalo s elektronikou a nebo jestli je to jen vadny zadní moturek ale žadnou velkou ránu nedostal, malinko jsou slyšet nějaký rezonance když přidávám a ubírám plyn.

Máš-li vrtulníček s pohonem zadní vrtulky motorkem (nezávisle na otáčkách rotoru) máš na hlavním přímači šroubek, kde vlevo nebo vpravo ubíráš otáčky zadní vrtulky = reguluješ výchylku ocasu.Nemáš-li na jednotce žádnou možnost štelování, nejlépe se poohlédnout po lepším modelu již z pohonem zadní vrtulky od hl. rotoru.Tvá heli nestojí za nic, promiň :roll:
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
sedli

#3 Příspěvek od sedli »

omlouvam se ale zapoměl jsem dodat že se jedná o malý vrtulník Blade MSR E-Flite
demolátor

#4 Příspěvek od demolátor »

Zkus vyměnit zadní vrtulku. :wink:
sedli

#5 Příspěvek od sedli »

výměna vrtulky pomohla, líta to zas jak nové. děkuji za radu :)
nitrox

#6 Příspěvek od nitrox »

Hoj nechtel jsem zakladat novy vlakno tak to hodim sem...

Mam mcx a kdyz pridam plyn tak od urcity vejsky nestoupa ale zacne se tocit proti smeru hod. rucicek. predpokladam ze odesel motorek ale jakej?
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“