Cesna 182
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
Cesna 182
Chystám se poprvé vzletět s elektro Cesnou 182,rozpětí 1400 cm.Nemam možnost startovat s ze země,protože v mé blízkosti jsou pouze travnaté plochy.Lítám s elektroCesnou 480 a tu házím z ruky celkem vpohodě.Ale ta nová má o hodně širší trup,takže se docela špatně drží v ruce.Jestliže jí hodím,měl bych plyn dát naplno,nebo napůl.Ještě že startuji na kopci,takže mám chvíli možnost start korigovat.Dík za rady

frantaletec
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
Byl jsem to vyzkoušet.Startoval jsem tak na třičtvrtě plynu,ale je fakt,že jsem neměl baterku naplno nabitou.Mělo to pořád snahu letět spíše nahoru,takže žádný problém.Spíš mám problém s klapkami,když jsem je ve větší výšce zapnul,tak se mi éro vzepjalo nahoru,takže jsem je musel hned vypnout.Mám soupravu Spektrum Dx5e.Ta mi neumožnuje velikost výchylek,ale ani na éru nejdou vvýchlky udělat na menší,takže co s tím? 
frantaletec
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
frantaletec píše:Byl jsem to vyzkoušet.Startoval jsem tak na třičtvrtě plynu,ale je fakt,že jsem neměl baterku naplno nabitou.Mělo to pořád snahu letět spíše nahoru,takže žádný problém.Spíš mám problém s klapkami,když jsem je ve větší výšce zapnul,tak se mi éro vzepjalo nahoru,takže jsem je musel hned vypnout.Mám soupravu Spektrum Dx5e.Ta mi neumožnuje velikost výchylek,ale ani na éru nejdou vvýchlky udělat na menší,takže co s tím?
do klapek namixovat výškovku-nic neobvyklého...tedy pokud má DX5 mixy..jinak s tím neuděláš nic-snad lepší radio..
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
-
Skoky
- Kontaktovat uživatele:
frantaletec píše:Mám soupravu Spektrum Dx5e.Ta mi neumožnuje velikost výchylek,ale ani na éru nejdou vvýchlky udělat na menší,takže co s tím?
musí být na páce serva přece další dírka...
prostře to táhlo musíš dát blíž do středu aby jsi zmenšil výchylky..
najdi si na googlu něco o výchylkách.. protože když budeš mít velké výchylky u tohoto éra tak ti to bude dělat neplechu
Dnes modelář, zítra letec ...
SPECTRUM DX7i
Mustang P51-D (elektro),Tiger Trainer 40 (8.5ccm),MX2 2,3m(DLE 55)
létáme v:
Bánov(asfalt), Rudice(tráva), Šumice (vlastní let.-tráva) www.rajce.net/f289163003
SPECTRUM DX7i
Mustang P51-D (elektro),Tiger Trainer 40 (8.5ccm),MX2 2,3m(DLE 55)
létáme v:
Bánov(asfalt), Rudice(tráva), Šumice (vlastní let.-tráva) www.rajce.net/f289163003
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
Serva klapek jsou celá utopená v křídlech a táhla jsou na předposlední dirce od středu,takže posunutím táhla o jednu dírku úhel zklopení z 90st.moc nezmenší a navíc to technicky není dost možné.Rc souprava Dx5e mi nedovoluje seřídit velikosti výchylek,takže jsem klapky odpojil a lítám bez nich.Mě ale trápí jiná věc.Po několika přistáních do trávy se mi vždy ohnula přední podvozková noha,je z nějakých sraček.Tak jsem jí vyměnil za pevnější.Zároven jsem přesunul páku u kormidla zespodu nahoru,protože původní při otáčení cestovala nahoru a dolů až o tři mm a při vyšší rychlosti dost kmitala.Jelikož nešlo použít cesty původního táhla,tak jsem servo směrovky přesunul blíž ke kormidlu a zalepil do trupu asi 20 cm od ocasu a propojil táhlem.Bohužel jsem těmito úpravami změnil těžiště a nikde se nemohu dočíst,v kterých místech by mělo být a mám strach abych to jako začátečník při dalším lítání ukormidloval.Jedná se o Cesnu 182 Skylane o rozpětí 1400cm od fi.Durafly.Poraďte mi prosím někdo.
frantaletec
- Jefim
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar, napíš do gúgla ťažisko modelu, a určite nájdeš odkaz na nejaký program na výpočet ťažiska . Doplníš údaje svojím meraním modelu a máš to. Ak nenájdeš, napíš na môj emajl kamil@condornet.sk a ja ti program pošlem.
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele: