Sky lady II

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
Cmelak007

#61 Příspěvek od Cmelak007 »

:-D proc by sel do simu kdyz ma vybrano ne? :-D 4 stranyk a vlastne k nicemu.. hold si usmyslej ze chce mit sky lady a tak ji ma.. to je stejnak zajimave proc sem pises kterej jinej model ale vlastne jinej model nechces..

Ps: natoc video.. at je sranda
atlanta

#62 Příspěvek od atlanta »

Zase mu tolik nekřivdi.
Psal:
Ahoj, chci si koupit SL II. Co mi na to poradíte? Nechci Easystar ptž. je drahej a hnusnej. Chci ji hlavně na naučení ptž. začínám. Naučím se na tom? Dík za odpovědi

Odpověď... ano naučíš, ale začni na simu. Jinak je životnost letadla rovna štěstí pilota..

( takhle mi to tenkrát napsali ) ale já věděl že chci Cessnu a né žádný Ísy a pd :lol: :lol: Taky jsem měl svoji hlavu, že chci tohle letadlo, ale naštěstí mi tlupa nadšenců pomohla vzlétnout .. jinak ani ránu pánové.. A za to jim díky.. :wink:
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
m2
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od m2 »

Cmelak007 píše:4 strany a vlastne k nicemu.. hold si usmyslej ze chce mit sky lady a tak ji ma.. to je stejnak zajimave proc sem pises kterej jinej model ale vlastne jinej model nechces.a

Ono je zasa uplne normalne, ze clovek ma svoje preferencie a tu si len overi, ci nie je nejaka skutocnost, na ktoru zabudol pri posudzovani alebo ci nie je nejaky fundamentalny problem v jeho nazore na vec, popripade si poopravi ocakavania.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
jez_cz

#64 Příspěvek od jez_cz »

To atlanta: tak jej přeci neodrazuj. SL už má, tak jde do toho. I ten Linux sim psal že si stáhne. Ono stačí, aby se SL dvakrát seknul o zem na spletené ruce a rychle do simu půjde. A pak už má vyhráno, SL je hodné letadélko. On sníh nebo blátivá louka jsou k případným pádům také laskavější než letní tvrdozem :), tak snad SL chvíli vydrží. A ND jsou dostupné za dobrou cenu. Jen vzhůru do nebes. Určitě se ještě ozve :)
I květák je jen vycepované zelí
atlanta

#65 Příspěvek od atlanta »

Já nechci odrazovat ani omylem, to vůbec né.
Já jsem byl přesně jako on, no kdo ze začátku ne, že ano. Naštěstí mi dobře poradili kamarádi a já je uposlechl..
Uvidíme, nakolik si vzal zdejší rady k srdci.. :) věřím že s pomocí simu a někoho kdo mu éro zalétne je na dobré cestě k úspěchu..

EDIT: TO Jez, Liberec?? helemese, s čím a kam chodíš lítat?? Soory za OT, kdyžtak odpověz SZ
DAF
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od DAF »

V každém případě je aspoň ochotný diskutovat a přístupný jiným názorům. Není to tak dlouho, co tu byl exot, který mermomocí chtěl nějakou F-16-ku na dmychadlo (nebo podobný dmychadlový stroj) a když mu bylo řečeno, že na začátek to není, že to rozbije atd. a že se má poohlédnout po něčem letově hodném a po nějakém pomocníkovi do začátku, tak všem vynadal, že chce jen potvrdit svůj názor a neradit, na rady nám excrementuje. Pak ještě přidal jako tituly na naší adresu spoustu variant pánských a dámských přirození. Moderátoři to (správně)smázli a od té doby jsem o něm neslyšel. Bylo by zajímavé vědět jak dopadl. :lol:
Ať se zeptá, třeba blbě, ale nemá jen svou hlavu. Lepší je se učit na chybách druhých, než vlastních.
Hitec Aurora 9X
atlanta

#67 Příspěvek od atlanta »

Nóóó, to jsem četl, to byl mazec.. Taky bych chtěl vědět (vidět) jak dopadl..
semikamik

#68 Příspěvek od semikamik »

Víte já jsem nejdříve jel podle sebe a chtěl jsem si koupit novou SL. A pak jsem narazil na toto forum. A neni to tak, jak si mnozi myslí, že jsem si sem něco napsal a neřešil vaše názory. SL si domlouvám z druhé ruky, dám si pozor na to na co jste mě upozorňovaly a začínat budu určitě s kámošem co už lítá dlouho (má i GLD). (už jsem si plánoval jak mi příjde a pujdu si ji za barák skusit, to bych dopad). Ale nezlob te se na mě ale ES je pro mě drahá možnost začátku. Sice mi je jasný že si vy říkate 6000,- to mám tu v kapse ale mě je patnáct a rodiče mi na to dávat peníze nechtěj. :( A jinak Dík moc
www.rcshop.eu je nejlepší na kupování jakých koliv RC modelů
atlanta

#69 Příspěvek od atlanta »

Hele, pokud máš někoho k sobě, tak to máš super.. Pokud bude odvážnej, může ti to v dobré výšce půjčit, abys to odzkoušel a v případě nouze ti do toho šáhne. Když si u někoho stáhneš třebas jen FMS sim z net a navykneš si na let od Tebe k Tobě, kdy levá je doprava a pravá doleva, tak máš skoro vyhráno.. :wink:
A neboj, každej s tím čas od času třískne :lol: :lol:
jez_cz

#70 Příspěvek od jez_cz »

Hlavně když netřískne s létáním :)
To atlanta: SZ
semikamik

#71 Příspěvek od semikamik »

O to se nebojim... :D já jsem byl už od malička hey do letadel komplet... začínal jsem u dopraváků přez stíhačky až po větroně zlíny a cesny... teď mě u kámoše zaujaly modely... mě by neodradilo ani kdyby mi to náhodou nešlo... ;)
www.rcshop.eu je nejlepší na kupování jakých koliv RC modelů
jez_cz

#72 Příspěvek od jez_cz »

semikamik píše: teď mě u kámoše zaujaly modely... mě by neodradilo ani kdyby mi to náhodou nešlo... ;)

V pohodě :), ono to půjde. Všechno jde, to jen malé děti se musí nosit. Zautomatizuj ruce na simu, ať si nepleteš páčky a pak už je to jen o postupném nabírání zkušeností. Až budeš chtít časem vylepšit pohon, tak se ozvi, mohu napsat, jak jsem si jej vylepšil já. Teď mám i SkyLady pěkně létavé letadlo.
Wecernik
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Wecernik »

Měl jsem SL verze I - oranžová křídla. Křídla zkroucená (žádné negativy a různě nakroucená), regulátor shořel, vysílač a přijímač nestandardní i když na 35MHz s krystaly. Kdyby mi první zálet neudělal dobrý člověk modelář, tak s tím asi třísknu a křídla z obyč. polystyrenu by šly akorát zaméct na lopatku. Nakonec mi díky divnému přijímači ulétla nad zástavbu a zmizla v zahradách. Vysílač potom byl k ničemu. Mým verdiktem je, že to jsou vyhozený 3000 korun, které jsou chováním sice víc jak hračka (ala x-twin) ale kvalitou a kompaktibilitou to hračka je.
Moje rada je koupit nějaký normální vysílač v modu 1 (plyn na pravý), klidně z bazaru a nepočítačový(lépe draze počítačový ala optic 6) a k tomu jednoduché cvičné větroňovité letadlo. Easystar, wildhawk je už celkem jedno. Od sebe i z okolí vím (ne myslím :) ), že cokoliv od multiplexu je odolné (ES. easyglider - to je ale už s drahým motorem a baterkami na lepší létání), na stavbu blbuvzdorné a dobře lítá. Ideální větroněk s tlačným motorem.
Jestli na to nejsou peníze teď, tak doporučuji ještě měsíc hákovat na brigádě a koupit si opravdu něco normálního. Vybavení zůstane pro jiné modely (a kdoví jaký typ ho chytne) a může se potom plynule rozšiřovat a přecházet na víc modelů (přehazovat přijímače a motory s regly, používat stejné baterky,...).
Zkrátka si stačí v hlavě uvědomit, že první letadlo nestojí 3000Kč ale 5000 a levněji se dá pořídit přes bazar a inzeráty. Set a zkušenost, kterou jsem si já, ex dětský modelář, prošel, je sice možnost, ale vyhozený 3000,-Kč za školící zážitek (neboural jsem, odlétal si na simu svoje "páčkování levápravá") - nezbyde opravdu nic použitelného a vysílač jsem někomu daroval zadarmo - zkrátka vyhozený prachy ale bavilo mě to. články o skylady tuningu jsou stejné jako o tuningu trabantu - je to marnost a nikam dál to nevede.
Kdo lepí modely vteřiňákem, tomu nevezmou otisky prstů.

http://www.rcalbum.com/index.php?sum=229&amode=
koko
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od koko »

Hezky jsi to napsal.
jez_cz

#75 Příspěvek od jez_cz »

Wecernik píše:články o skylady tuningu jsou stejné jako o tuningu trabantu - je to marnost a nikam dál to nevede.

Že jsi sám udělal špatnou zkušenost ještě neznamená, že je SL špatné letadlo. On i Trabant má svoje kouzlo a měl bys vidět, jak si jej někteří vytunili :). U SL jde o to, jak za necelé 3k zvednout oči k nebi a mysl do výšky a začít nabírat zkušenosti. Časem poznat, že takovéto létání je to pravé a vydělat na lepší éro. Asi jako rybář, když na začátku koupí kompletní prut s navijákem za 150,- Kč a časem má výbavu, co peněženka dovolí. U létání je stejně nejdůležitější načit se více přemýšlet, než přicházet k hotovým řešením. To pak člověk zapomene, že je něco marnost, a najde fungující řešení.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“