dosah rc soupavy
Jo jo, kluci maj pravdu. Začínal jsem s RTR Focusem. Myslel jsem, že vystačím s tím setovým radiem. Vždycky mi při startu Focus spadnul po křídle. Ve strachu, abych ho dostal včas nahoru jsem přitáhnul moc výškovku. Prostě jsem s tím měl problémy a moc jsem tahal za kniply.
Pořídil jsem si, za 1500, stařičkou Futabu FC-16 i s pultem, nastavil omezení výchylek a mám klid. Je fakt, že polovině věci, co tam jde nastavit, ani nerozumím, ale to je otázka času.
Pořídil jsem si, za 1500, stařičkou Futabu FC-16 i s pultem, nastavil omezení výchylek a mám klid. Je fakt, že polovině věci, co tam jde nastavit, ani nerozumím, ale to je otázka času.
No, pohled z druhé strany.. Jsem víceméně také začátečník.. Začínal jsem lítat před cca 1,5 rokem.. CHtěl jsem něco levného, ale 4 kanálového.. Vybral jsem nejlevnější čtyřkanál, co jsem na českém webu našel.. Samozřejmě mně časem přestal stačit setový motor..prostě výkon a výdrž. Takže jsem vyměnil pohon na LiPol a tříčlánek, stříďák a větší vrtule. Co se týče setového rádia, bylo tam 35 MHz musím říct že pokud je vytažená anténa u vysílačky
je dosah bezproblémový na viditelnost na kterou jsem schopný rozlišit čumák a prdel ( mám rozpětí cca 1m)
Myslím že pokud někdo začíná, nemá smyslu rovnou kupovat kvalitní rádio...Nikde není jistota že u lítání vydrží.( Z mého okolí jsem u lítání zůstal jenom já,a to to zkoušeli 3 známí. Dva z nic, majetkově vyspělí, šli rovnou do 2,4 GHz..
Jak říkám, jeden z mnoha pohledů
Myslím že pokud někdo začíná, nemá smyslu rovnou kupovat kvalitní rádio...Nikde není jistota že u lítání vydrží.( Z mého okolí jsem u lítání zůstal jenom já,a to to zkoušeli 3 známí. Dva z nic, majetkově vyspělí, šli rovnou do 2,4 GHz..
Jak říkám, jeden z mnoha pohledů
Asi od ostatnich dostanu poprc, ale stejne ti poradim jednu myslenku. Az budes mit cestu do Prahy, zastav se na Letnanskym letisti v Hangaru 1 (modelarska prodejna, maji i www). Tam prodavaji nove i pouzite jak letadla, tak RC vybaveni. Osahas si to a mozna koupis zachovalou pomerne novou RC soupravu, treba tu DX6i apod. Treba budes mit i stesti na jete pekne letadelko pro zacatecniky. Za pokus to stoji taky, nez jak uz kluci psali, koupit nejakou setovku s letadlem za tri tisicovky a za pul roku kupovat uz opravdu vysilacku na dyl za minimalne dalsi takovy penize, dalsi letadlo + nove prijimace apod...
Tot muj nazor
Tot muj nazor
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
ahoj všichni děkuji za podnětné připomínky nebo spíše poznatky,jsem opravdu začátečník takže mám úplně stejný názor jako no_gold bohužel asi vím že když mě ti bude bavit a já doufám že jo tak počítám stím že se poohlídnu po lepší rc a éru ale zatím si dovolím koupit ten levný set,a vzkaz pro zao v praze jsem dost dobrých věcí tam je ale i to bazarové zboží je na mě moc takže se budu učit a shánět postupně nějeké éro a rc na netu,pro mě je dost bdobré tohle forum,dost věcí jsem pochopil a nějaké se ještě naučím.
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
- Luky-plane
pro začátečníka
Ahoj,
pokládáš naprosto logické otázky, které napadají každého začínajícího modeláře. Před rokem jsem na tom byl úplně stejně.
Když nevíš, jestli se budeš modelařinou zabívat dál, navrhuji ti na vyzkoušení toto.
Mám setový vysílač (set Cessna 480 - Pelikán) Mod 1. Válí se mi doma, je mi na nic a je neprodejný. K tomu je samozřejmě i 4 kanál přijímač + 2 ks krystal (35 MHz, 70 kanál).
Info + foto jsou tady (na stránce dole):
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ht=#324537
A k tomu si kup tohle éro a neprohloupíš. S ním jsem začínal já a nemělo to chybu.
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=38266
Luky-plane
pokládáš naprosto logické otázky, které napadají každého začínajícího modeláře. Před rokem jsem na tom byl úplně stejně.
Když nevíš, jestli se budeš modelařinou zabívat dál, navrhuji ti na vyzkoušení toto.
Mám setový vysílač (set Cessna 480 - Pelikán) Mod 1. Válí se mi doma, je mi na nic a je neprodejný. K tomu je samozřejmě i 4 kanál přijímač + 2 ks krystal (35 MHz, 70 kanál).
Info + foto jsou tady (na stránce dole):
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ht=#324537
A k tomu si kup tohle éro a neprohloupíš. S ním jsem začínal já a nemělo to chybu.
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=38266
Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
ahoj luky_plane dík za rady mám zálusk na fusion je to 4 kanál viděl jsem ho lítat a vzal mě za srdíčko jestli mě rozumíš ale víc mě bere velké sportovní větroně byl jsem se už letos na pár kouknout a bomba,takže uvidím co vůbec z toho bude,viděl jsem i jety a taky dost dobrý adrenalin ale už se těším až si to pustím do vzduchu s kamarádem z roudnice ktarý mě to učí a dává mě pár dobrých rad.
- Luky-plane
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
né takhle to opravdu neber jsem rád za nabídku ale měto prostě padlo hluboko do oka (i když slyším skušené modeláře že nic moc nebo hrůza)ale já to skusím s tím érem stejně na víc nemám a uvidím,v dešní době je takových možností co koupit a je hrozně těžké se rozhodnout.
- Luky-plane
Jinak dá se lítat i za směšný peníze. Já jsem teď koupil na Aukru větroň Accipiter Badius (viz. např. http://www.bananahobby.com/1234.html). Kompletní set, málo lítaný za 400 Kč. No neber to.
- Luky-plane
Nazdárek,
to co nyní napíšu, nemyslím zle.
Těžko radit někomu, kdo si poradit nedá.
Ale jednu radu bych měl. Kup třeba model Fusion, za slušné peníze dostaneš éro, které velice hezky vypadá a létá skoro samo.
P.S. - Každý si stejně koupí to co se mu líbí.
Akorát v některých případech toho pak lituje.
Luky-plane
to co nyní napíšu, nemyslím zle.
Těžko radit někomu, kdo si poradit nedá.
Ale jednu radu bych měl. Kup třeba model Fusion, za slušné peníze dostaneš éro, které velice hezky vypadá a létá skoro samo.
P.S. - Každý si stejně koupí to co se mu líbí.
Akorát v některých případech toho pak lituje.
Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24