Blade mSR - má cenu koupit lepší vysílačku než je setová ?

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
romko1

#31 Příspěvek od romko1 »

Penax píše:Jak jsem jiz drive psa vri vymene akumulatoru (mam tri) jsem musel vzdy kazdy zvlast trimovat. S tim to nastavenim jsem to zkousel a pri dvou pokusech a vymenou jsem nemusel trimovat a nastaveni zustalo stejne. Jak rikam jsem totalni amater a po pravde ani nevim jak uvadene nastaveni meni vlastnosti letu.Proste jsem to vyzkousel. A z meho pohledu je to lepsi nebo taky je mozne , ze jsem se o tolik pri rizeni zlepsil.

Ahoj,
tiez ma trapilo po vymene baterie vytrimrovanie mSRka, nakoniec som dal trimre do neutralu a naucil sa s tym lietat...avsak vyskusam dany navod nastavenia co je na youtube... a dam vediet..
Penax otazka na teba: Vsimol som si, ze je aktivovany MIX2, ako je to s priamym pohybom vpred/vzad...ide vrtas rovno alebo ho staca?
Vdaka za odpoved.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
zablabla

#32 Příspěvek od zablabla »

Co se týká mých dosavadních skutečností, tak jsem zkoušel různá doporučená nastavené DX6i, až jsem všechno vymazal a mám nastavený základní heli program. Trimy na 0, koriguji tak max do +2 na směrovku.

Myslím,že než než nejaká složitá nastavení vysílače je u msr důležitější mít správně utažené rotorové listy, seřízenou cykliku a osky serv nesmí mít axiální vůli.
Faktem ale je, že jsem začátečník ( cca 20 hodin na msr , jinak sim nepočítaně) a do žádné hoch pilotáže jsem zatím nedorostl.
romko1

#33 Příspěvek od romko1 »

Vyskusal som nastavenie mSR podla videa na youtube... vdaka.
a:
Velmi sa skludnil (doslova preletim pod stolicku) avsak dopredu/dozadu uz nejde uplne rovno (trocha zataca) tak treba robit korekcie so smerovkou....
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od MartinMartin »

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Naposledy upravil(a) MartinMartin dne sob 10.12.2011 13:06, celkem upraveno 2 x.
romko1

#35 Příspěvek od romko1 »

MartinMartin píše:Zdarec, zde je odkaz na nastavení mSR na DX7 http://skyfly.blog.cz/galerie/rc-modely/elektronika-nastaveni-atd/nastaveni-mixu-blade-msr#

Ještě doporučuji nastavit křivku plynu 0, 20, 60, 90, 100%

Hm...lenze DX6i ma len dva mixy: Mix1 a Mix2 :cry: tie mam nastavene
takto:
MIX1:
ELEV -> AILE ACT
RATE L 0% R -15%
SW ON TRIM INH

MIX2:
RUDD-> AILE ACT
RATE L -30% R 0%
SW ON TRIM INH
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od MartinMartin »

Hm...lenze DX6i ma len dva mixy: Mix1 a Mix2 :cry: tie mam nastavene
takto:
MIX1:
ELEV -> AILE ACT
RATE L 0% R -15%
SW ON TRIM INH

MIX2:
RUDD-> AILE ACT
RATE L -30% R 0%
SW ON TRIM INH[/quote]

Tak ten 2mix je stejný jako mám já ale ten první tak ten mám úplně jinak.
DX6i neznám ta má jen 2 volné mixi? Tak to je zatraceně málo jestli je tomu tak. Jinak skus předělat ten tvůj mix podle mého jestly to nebude třeba lepší já jsem s tím laboroval hodně a toto jsem našel někde na americké diskuzi ale trochu jsem to ještě dolaďoval podle vlastních pocitů.
Jinak měl jsem nastavené aktivace mixů na vypínači a když jsem je vypul tak hrůza a děs v podstatě neřiditelný vrtulník a to se mi stalo i nechte že jsem to měl vyplé a pořád jsem s tím mlátil atd. až pak jsem zjistil že mám vlastně vyplé mixi proto rádia typu setové nebo i DX5e jsou úplně na nic pokud máte zájem s toho prcka dostat maximum. A ta křivka plynu taky perfektní věc hned se lépe chová na reakce plynové páky.
romko1

#37 Příspěvek od romko1 »

to MartinMartin: zabudol si napisat tvoje doladene nastavenie MIXu1.
Vdaka.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od MartinMartin »

romko1 píše:to MartinMartin: zabudol si napisat tvoje doladene nastavenie MIXu1.
Vdaka.

tak to trochu nechápu?
létám s mím mixem 1 tak jak je nafoceno na displeji to je už všechno i sdoladěním
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od MartinMartin »

jinak pořadí který je který mix je jedno že já mám 2. totožný s tvým uvedeným 1. atd
romko1

#40 Příspěvek od romko1 »

MartinMartin píše:
romko1 píše:to MartinMartin: zabudol si napisat tvoje doladene nastavenie MIXu1.
Vdaka.

tak to trochu nechápu?
létám s mím mixem 1 tak jak je nafoceno na displeji to je už všechno i sdoladěním

Vdaka za informacie.
Takze tu je rozdiel medzi tymi nasimi MIXami:
Moje (youtube nastavenie) -> Doladenie podla MartinMartin: DX7: MIX1
ELEV -> AILE ACT_____________ELEV -> AILE ACT
RATE L 0% R -15%____________RATE L +20% R +25%
SW ON TRIM INH______________SW ON TRIM INH

Vyskusam a dam vediet...[/list]
vasylp

#41 Příspěvek od vasylp »

prosim o radu
Mam vysilacku ke Blade CX2 a MCX, bude na Blade mSR take fungovat?
Diki všem.
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
VláďaW

#42 Příspěvek od VláďaW »

vasylp píše:prosim o radu
Mam vysilacku ke Blade CX2 a MCX, bude na Blade mSR take fungovat?
Diki všem.

Nepíšeš sice typ vysílačky, ale MCX a mSR fungují na DSM2.
Mini Titan E325S ARFTF, Blade 130X, Blade mCPx, Blade nano CPX, Blade mSR X, DX8
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“