Posta z honkongu z HC
Celkem mám pocit že to chodí z HC vcelku rychle ...
http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/e_d ... 25183479HK
kéž by to takto klaplo vždy ...
bohužel to ale není tak na 100% růžové - balík byl podán na poštu 26.2. a doručen už 4.3. ale objednáno a zaplaceno už 16.2. - vše bylo v okamžiku objednávky skladem ...
takže poštu chválím, HC by se ale mohlo polepšit
http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/e_d ... 25183479HK
kéž by to takto klaplo vždy ...
bohužel to ale není tak na 100% růžové - balík byl podán na poštu 26.2. a doručen už 4.3. ale objednáno a zaplaceno už 16.2. - vše bylo v okamžiku objednávky skladem ...
takže poštu chválím, HC by se ale mohlo polepšit
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Otazocka ako obvikle dlho riesia reklamaciu ??? Pocul som ze to moze trvat az 2 mesiace... . Fakt ma to nazlostilo 1 objednavka a hned toto.
PS ako je to popripade s vratenim penazi ak na baliku je mensia cena ako v skutocnosti ???
TNX ALL
PS ako je to popripade s vratenim penazi ak na baliku je mensia cena ako v skutocnosti ???
TNX ALL
Naposledy upravil(a) neeoo dne úte 09.03.2010 21:09, celkem upraveno 1 x.
A akych je to 45 dni kalendarnych alebo pracovnych ?
PS na postu som uz volal tolko krat ze ma tam asi uz aj poznaju
PS2 Kolegovi teraz balik dosiel za tyzden ale slo to ako balik nie ako dopis.
Uz mi dokonca dosiel aj balik z dealxtreme a to bol neskor objednany .... myslim ze ta moja nabijacka uz nedojde.
PS na postu som uz volal tolko krat ze ma tam asi uz aj poznaju
PS2 Kolegovi teraz balik dosiel za tyzden ale slo to ako balik nie ako dopis.
Uz mi dokonca dosiel aj balik z dealxtreme a to bol neskor objednany .... myslim ze ta moja nabijacka uz nedojde.
Tak to som nezistoval, ci nie pracovnych. Skus napisat mail na zakaznicku podporu, maju ho tam uvedeny.
S tym balikom je to ine, tam mas plny tracking az do domu, tak si asi nedovolia ho niekde hodit a nechat cakat... Ale zasa ide na colnicu, co tiez nie je vyhra niekedy.
edit:
stranka FAQ: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/FAQ.asp
mail na zakaznicku podporu cs@hobbyking.com
S tym balikom je to ine, tam mas plny tracking az do domu, tak si asi nedovolia ho niekde hodit a nechat cakat... Ale zasa ide na colnicu, co tiez nie je vyhra niekedy.
edit:
stranka FAQ: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/FAQ.asp
mail na zakaznicku podporu cs@hobbyking.com
Balík z číny
Zdravím všechny a mám dotaz,
v případě, že vás celníci vyzvali k doložení dalších dokladů o platbě (paypal, výpis z účtu apod.), v jakém formátu jste je posílali? Jde mi o to, zda budou akceptovat např. printscreen obrazovky nebo tisk dokladu do pdf, scan...? Máte s tím někdo zkušenost?
v případě, že vás celníci vyzvali k doložení dalších dokladů o platbě (paypal, výpis z účtu apod.), v jakém formátu jste je posílali? Jde mi o to, zda budou akceptovat např. printscreen obrazovky nebo tisk dokladu do pdf, scan...? Máte s tím někdo zkušenost?
Re: Balík z číny
Honza1526 píše:Zdravím všechny a mám dotaz,
přímo na výzvě je uvedeno : PDF, JPG, DOC, XLS
takže je to na Tobě ... já posílám zásadně PDF ( a někdy ho trošičku "zedituju" plným Acrobatem ... )
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Naštěstí se mi to zatím nestalo, ale kdyby ano, tak bych jim přeposlal email od PayPalu (kde potvrzujou platbu a je tam uvedená i částka) a k tomu bych přidal obsah emailu z HobbyCity kde je uveden rozpis zboží co je v tom balíku a zároveň i celková cena rovnající se té z paypalu. K tomu samozřejmě pár řádků v češtině (že reaguješ na jejich dopis a posíláš jím požadované dokumenty,... - tedy nevím přesně co by žádali, protože jsem ten mail ještě nedostal
). Klidně bych tam přihodil i ten print screen.
No třeba někdo s menším štěstím odpoví přesněji
EDIT: No tak supermuf byl rychlejší.
No třeba někdo s menším štěstím odpoví přesněji
EDIT: No tak supermuf byl rychlejší.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
uplne im staci zaslat fakturu z HC, pripadne este vypis z banky inak to prepocitaju aktualnym kurzom a npuisat strucne co ten balik obsahuje.
posielam to v pdf aby sa nestalo ze jpg mu nevytlacilo cely na A4 a to vratia-zdrzuje to. taktiez nech to je krasne citatelne oni si to musia vytlacit a zalozit.
dalej kontaktne udaje cislo balika skladove cislo vsetko je v dopise.
a neviem jak u vas v CR ale ty nasi colnici sa neseru s tamy ze tovar postovne, zdania finalnu sumu a netrapi ich nic
posielam to v pdf aby sa nestalo ze jpg mu nevytlacilo cely na A4 a to vratia-zdrzuje to. taktiez nech to je krasne citatelne oni si to musia vytlacit a zalozit.
dalej kontaktne udaje cislo balika skladove cislo vsetko je v dopise.
a neviem jak u vas v CR ale ty nasi colnici sa neseru s tamy ze tovar postovne, zdania finalnu sumu a netrapi ich nic
internetove stranky celni spravy rikaji tohle:
Otázka:
Dobrý den, při zaslání zboží z nečlenské země EU do ČR se do hodnoty zboží započítává i doprava?
Limit je tedy 150 EUR či přepočet na ostatní měny dle kurzu, a v případě že tedy objednané zboží má hodnotu 140 EUR, a doprava je 20 EUR, tzn. 160 EUR celkem - clo a dph by se hradilo? Nebo hodnotu 150 EUR nesmí přesáhnout pouze zboží ?
Odpověď:
Zboží, které je do Společenství dovezeno ze států, které nejsou členskými státy Společenství (tzv. třetí země), je pod celním dohledem a při propuštění do volného oběhu podléhá vyměření celního dluhu. Celním dluhem je clo, daň z přidané hodnoty a další poplatky vyměřované při dovozu zboží.
Základem pro vyměření cla je celní hodnota. Do celní hodnoty zboží, které má obchodní povahu, se kromě vlastní hodnoty zboží započítává poštovné v celkové výši. Nezapočítávají se poštovní poplatky, které by měly být vybrány za úkony provedené v zemi dovozu. Jedná-li se však o zásilky neobchodní povahy, tj. zboží určené výhradně k soukromému nebo osobnímu použití příjemce nebo jeho rodinných příslušníků, nezahrnuje se poštovné do celní
hodnoty zboží. Toto ustanovení se týká výhradně zásilek podaných k poštovní přepravě, netýká se zásilek zasílaných prostřednictvím kurýrních služeb.
Do základu pro vyměření daně z přidané hodnoty při dovozu zboží se kromě celní hodnoty a připadajícího cla a spotřební daně vždy zahrnují i náklady na přepravu, tedy i poštovné.
Otázka:
Dobrý den, při zaslání zboží z nečlenské země EU do ČR se do hodnoty zboží započítává i doprava?
Limit je tedy 150 EUR či přepočet na ostatní měny dle kurzu, a v případě že tedy objednané zboží má hodnotu 140 EUR, a doprava je 20 EUR, tzn. 160 EUR celkem - clo a dph by se hradilo? Nebo hodnotu 150 EUR nesmí přesáhnout pouze zboží ?
Odpověď:
Zboží, které je do Společenství dovezeno ze států, které nejsou členskými státy Společenství (tzv. třetí země), je pod celním dohledem a při propuštění do volného oběhu podléhá vyměření celního dluhu. Celním dluhem je clo, daň z přidané hodnoty a další poplatky vyměřované při dovozu zboží.
Základem pro vyměření cla je celní hodnota. Do celní hodnoty zboží, které má obchodní povahu, se kromě vlastní hodnoty zboží započítává poštovné v celkové výši. Nezapočítávají se poštovní poplatky, které by měly být vybrány za úkony provedené v zemi dovozu. Jedná-li se však o zásilky neobchodní povahy, tj. zboží určené výhradně k soukromému nebo osobnímu použití příjemce nebo jeho rodinných příslušníků, nezahrnuje se poštovné do celní
hodnoty zboží. Toto ustanovení se týká výhradně zásilek podaných k poštovní přepravě, netýká se zásilek zasílaných prostřednictvím kurýrních služeb.
Do základu pro vyměření daně z přidané hodnoty při dovozu zboží se kromě celní hodnoty a připadajícího cla a spotřební daně vždy zahrnují i náklady na přepravu, tedy i poštovné.