AURORA versus FUTABA T8

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od Avenger »

I někteří Futabisti začínají být spokojeni s Aurorou http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2.php?idforum=8&potec=1144242. To rádio má něco do sebe, jen škoda že nedělají i pultovku. :)
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
Míra 66

#77 Příspěvek od Míra 66 »

Pro zdzd
Ahoj,já nechtěl srovnávat.Jen sem chtěl říci že 8kanál FASST může stát až 4.tis. 9.kanál OPTIMA 9 asi 1900k.Samozřejmě že Futaba nabízí levnější a více druhů.Doufám že Hitec nezůstane jen u těch tří.No a ať srovnávám jak srovnávám,tak pro nás obyčejné modeláře ta Aurora vychází líp,ovšem jestli bude fungovat jak má..No můj názor.
1ondra9

#78 Příspěvek od 1ondra9 »

Míra 66 píše:
No a ať srovnávám jak srovnávám,tak pro nás obyčejné modeláře ta Aurora vychází líp,ovšem jestli bude fungovat jak má..No můj názor.

ano plně se ztotožnuji s tímto názorem a podepisuji se pod něj

ne že bych byl nějak zaujatý vůči futabě, čhraň mě ruka páně jestli ano , ale conovou poltiku futaby a její produkty jsi nemůžu dovolit - byť by jse mi líbyli sebe víc ale .............když nemáš peníze - neměl jsi s tím ani začínat. Já vím pánové nemlaťte mě za to. :lol:

i pro mě je aurora tak trochu ,,zbytečný luxus" ale doufám v to že se mi funkčně vyplatí. a nabídne skoro to samé jako futaba T8.

přeji hezký den
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Surgical

#79 Příspěvek od Surgical »

Hm, cenová politika je obvykle u každé firmy jiná, mnohdy je to ale z nouze ctnost.....Hitecu, pokud chce prorazit, nic nezbývá, přeci jen přišel zatím na trh 2,4GHz poslední a Spectrum a Futaba ve "značkách" a Jeti, Assan a další v "neznačkách" si nejnažhavenější a obvykle i nejsolventnější nebo nejvíc ochotné platit, jaksi rozebrali. Úlet Graupnera jaksi nepočítám, pár lidí znám, kterým se dost prodražil jak na érech a vrtulnících, tak na následné výměně na něco jiného.
Však není daleko doba, kdy Hitec Eclipse byla bratru za 11 litrů, že, a porovnat ji s nynějšími skvosty už taky dost dobře nelze.
Takže konkurence je jedině dobře, jen houšť a větší kapky, to je jediné, od čeho může koncový uživatel, potažmo zákazník mít nějaký profit.
danyrc

Aurora9 vs Futaba8FG

#80 Příspěvek od danyrc »

Takze panove jak to vidite z odstupem par mesicu kdy zacala tahle debata?Resim ted stejny problem chci prodat moji DX6i a vybiram mezi aurorou a 8FG od futaby..Pro info litam hlavne vetrone teda zatim Cularise+objednany DLG longshot3 od Horejsiho+urcite zustavam verny pouze vetronum...Zatim zkousim F3K kategorii ale pozdeji bych chtel zkusit i F3J..zatim neni dost penez)))Dik za nove info..Daniel
JMalik

Re: Aurora9 vs Futaba8FG

#81 Příspěvek od JMalik »

danyrc píše:Takze panove jak to vidite z odstupem par mesicu kdy zacala tahle debata?Resim ted stejny problem chci prodat moji DX6i a vybiram mezi aurorou a 8FG od futaby..Pro info litam hlavne vetrone teda zatim Cularise+objednany DLG longshot3 od Horejsiho+urcite zustavam verny pouze vetronum...Zatim zkousim F3K kategorii ale pozdeji bych chtel zkusit i F3J..zatim neni dost penez)))Dik za nove info..Daniel

To vlákno začínalo rozhodováním mezi Aurorou a F7. To je nesrovnatelné.
Ale pokud bych si měl dnes vybrat mezi Aurorou a 8FG, tak si vyberu tu Futabu, protože s Aurorou ty všechny předpovědi o obousměrné komunikaci a širším výběru RX vypadají na další dobu.
Dawe
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Dawe »

Tak jsem vam opravil nadpis z te T7C na T8 :wink:
Ja jsem byl nakonec rozhodnut, ze si koupim tu T8, ale dostal jsem nabitku na vysilac z druhe ruky za super cenu. Takze jen proto jsem koupil tu T10C.
Zatim Dawe
Míra 66

#83 Příspěvek od Míra 66 »

Ahoj,no u mě vyhrála Aurora.Cenově dostupnější-přijímače,dotykoví displej,telemetrie-mě se líbí že v základu ukáže stav palubního akku a upozorní na vylétnutí z dosahu,to mě stačí.Zatím sem nikde nenašel jedinou zmínku o nějakém problému.Podle dostupných informací se velice příjemě nastavuje.Má nějaké mouchy,pro mě nejsou zásadní,třeba ten kablík z modulu.Podotýkám že sem už 30let jen sváteční modelář.Lítám akrobaty kolem 6,5ccm a větroně do 3m,žádné brusi. :) ,no můj názor.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Marek71 »

A teraz sledujem, že aj cenovo sa T8 zase trochu vzdialila. Ešte nedávno bola u Kostky za 9.600 KČ, teraz je to o tisícovku viac. Aurora zostáva na 9.300 KČ.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
danyrc

#85 Příspěvek od danyrc »

Marek71 píše:A teraz sledujem, že aj cenovo sa T8 zase trochu vzdialila. Ešte nedávno bola u Kostky za 9.600 KČ, teraz je to o tisícovku viac. Aurora zostáva na 9.300 KČ.

No ja jsem momentalne poslednich 6 let ve Scotsku a tady co koukam tak Aurora stoji ze 7 kanalovym prijimacem bez serv 259£ coz dela 7770KC odkaz je tady http://www.inwoodmodels.com/product_inf ... 6b318635db
a Futaba 8FG je za 249£-7470KC http://www.inwoodmodels.com/product_inf ... 6b318635db
takze futaba je jeste tady u nas dokonce levnejsi nez AURORA ....pripada mi opravdu ze si zase nekdo jako obvykle v cechach masti kapsu)))Tady z tech vysilacek musi mit preci taky nejaky zisk..Nedivim se klukum u nas v CR ze jsou nekdy poradne nasrani a ze si radsi nektere veci objednaji z venku..Ono nekomu staci provize 20% a nekomu je i 100% malo..Daniel
danyrc

DLG

#86 Příspěvek od danyrc »

jinak,zkousel uz nekdo z Vas kdo vlastni Auroru nacpat ten 7Kanalovy vysilac do nejakeho DLG?Co koukam tak je ten vyailac celkem tezkej ale hlavne je i dlouhej :? To je asi tak jedina vec co by me od Aurory odradila..Nedostupnost prijimacu pro F3K kategorii..A co z dosahem?Nikde se nemuzu dopatrat jaky ty jejich prijimace maji dosah..Do vetrone potrebuji s jistotou pres 1KM dosah..tady ve scotsku to lita hodne vysoko :lol:
Voodoo-cz

#87 Příspěvek od Voodoo-cz »

danyrc píše:takze futaba je jeste tady u nas dokonce levnejsi nez AURORA

No, ale musis jeste taky pripocitat (nebo odecist od Aurory) cenu prijimace, ten u te T8FG v tom odkazu totiz neni. Takze vse je vlastne tak, jak ma byt...
Live smart, die happy...
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od Marek71 »

Ta Aurora sa na Inwood moc neoplatí, cena s poštou bude tesne pod 8.000 KČ, čo je o tisícovku lacnejšie ako najlacnejšia ponuka v ČR.

A tá Futaba je na Inwood bez prijímača.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
danyrc

#89 Příspěvek od danyrc »

no muzu tam zkusit zavolat treba to maji spatne uvedene a prodavaji to i z prijimacem..Nabidku z prijimacem tam nikde nevidim...Jen v kompletu i ze servy za 399£ coz dela 11970 ale i ze servy
danyrc

#90 Příspěvek od danyrc »

Uz neni co resit..Nechal jsem se unest zahranicnimy fory a objednal auroru 9+7kanal receiver za 279£ doufam ze nebudu litovat...I tak to bude pro me velka zmena prechod z DX6i :wink: Daniel
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“