CopterX 450
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Žádným mlácením do osičky to nevyřešíš, když je to přišroubované k rámu a ještě to do něj zapadá. Chce to oddělat všechny šroubky z těch domků (tuším 5 párů) a pak ještě povolit všechny šroubky kolem (komu příjde že jsou to skoro všechny šroubky v rámu, ten má pravdu..=) Když je všechny povolíš tak pak můžeš bočnice roztáhnout a domky i s hřídelí vyndat...
- Kenny McCormick
Petr793 píše:Zdravím všechny. Mám u Coptera špatné ložisko v horním domku náhonu vrtulky. Pro ilustraci toto: http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=4797 (je to ten domek, co je na hřídelce, ne ten vedle:-) )
Nemáte někdo, prosím Vás, nějakou zkušenost, jak ten domek sundat? Buším, sice s citem a opatrně, do vršku osičky, abych sklepnul kolečko k řemínku, ale drží jako čert. Jinudy cesta asi nevede, protože pod ložiskem na hřídelce je zase osazení, takže jedniná cesta je sundat to kolečko co točí s řemínkem.
Už je mi jedno i zničení osičky a všeho, protože mám tohle: http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... HS1216T-84
Jde mi jen o ten samotný nepoškozený domek.
Presne to horne lozisko som tiez menil.
Tak ako pise Bizon, musis to vsetko povolit a tak to cele vybrat.
Ale to nieje vsetko, aj ked mas ten nahradny diel, dost zle sa to rozobera.
Ked uz to vymontujes, zo spodneho domceka to vyjde samo, ale vybrat to z horneho treba opatrne, lebo pri vybijani sa moze poohynat. V podstate treba dat dole ozubeny nahon remienka. Ale jak? Drzi jak svina na copterxovi...
Ja som to vybral tak, ze najprv som stiahol to plastove ozubene koliesko, to ide este relativne lahko. Zdola som navliekol na osku pastorok co je na motor /mam jeden nahradny/az tak, aby sa oprel o lozisko. Celu tu osku som potom zvilsle polozil na hrubu dosku, do ktorej som predtym tiez zvisle vyvrtal dierku priemer tak 3,5mm - teda do tej dierky som strcil osku. No a teraz zhora v strede toho nahonu remienka opries o osku nieco tensie, ako je ona, osvedcila sa mi stara skrivena oska zadneho rotora, a kladivom vybijes tu osku z nahonu smerom dole. Ta oska zadneho rotora je tensia, takze vyjde potom z nahonu lahku von, a ten nahon sa da znova pouzit.
Ten pastorok je velmi dobra vec, keby si chcel potom nasadit nove lozisko, tak s tym ho tam naklepes bez poskodenia.
[quote="Petr793"
Řešil jsem stejný problém - vadné ložisko. Já jsem ozubené kolo řemínku vypáčil dvouma šroubovákama ze stran a zapřel o domek. Šlo to dost těžko, ale jak jsem ho kousek posunul tak jsem tam narval špičatý kleště a pak už to šlo. Jinak se mi stejně při zpětné montáži ložisko poškodilo a koupil jsem novou hřídelku origo T-rex jako ty, ale mě tam nepasovala. Zuby kol mě neseděli proti sobě hřídelka byla moc vysoko. Nakonec jsem koupil origo coptrex.
Řešil jsem stejný problém - vadné ložisko. Já jsem ozubené kolo řemínku vypáčil dvouma šroubovákama ze stran a zapřel o domek. Šlo to dost těžko, ale jak jsem ho kousek posunul tak jsem tam narval špičatý kleště a pak už to šlo. Jinak se mi stejně při zpětné montáži ložisko poškodilo a koupil jsem novou hřídelku origo T-rex jako ty, ale mě tam nepasovala. Zuby kol mě neseděli proti sobě hřídelka byla moc vysoko. Nakonec jsem koupil origo coptrex.
Blade,CopterX 450+DX6i
Bizon píše:Žádným mlácením do osičky to nevyřešíš, když je to přišroubované k rámu a ještě to do něj zapadá. Chce to oddělat všechny šroubky z těch domků (tuším 5 párů) a pak ještě povolit všechny šroubky kolem (komu příjde že jsou to skoro všechny šroubky v rámu, ten má pravdu..=) Když je všechny povolíš tak pak můžeš bočnice roztáhnout a domky i s hřídelí vyndat...
Tak blbej zase nejsem, abych do toho mlátil i s rámem. Samozřejmě jsem to všechno z rámu vyndal a pak teprve se pokoušel rozebrat a sundat horní domek. Asi jsem to špatně prvně popsal.Ten spodní domeček šel v pohodě dolů.
Pak jsem to zkoušel podobně jak píše Kenny. No, byla to strašná práce, ale nakonec se to povedlo. Nejdůležitější bylo nezničit ten domeček, což se povedlo. Už jsem to smontoval a vypadá to v pohodě. Jen už jsem nestihnul namontovat velký ozubený kolo na hřídel rotoru. Uvidíme, jestli nedopadnu jako Baris a bude mi to pasovat. Kdyby nepasovalo, asi bych koupil nový kola orig. T-rex. No, uvidíme...
Nevíte, jestli se ten domeček nedá někde sehnat sólo? Našel jsem všude jen komplety.
CopterX 450, T-rex 500, Blade MSR, DX6i, simulátor Phoenix 5
baris píše:[quote="Petr793"
Řešil jsem stejný problém - vadné ložisko. Já jsem ozubené kolo řemínku vypáčil dvouma šroubovákama ze stran a zapřel o domek. Šlo to dost těžko, ale jak jsem ho kousek posunul tak jsem tam narval špičatý kleště a pak už to šlo...
S těma šroubovákama mě to napadlo taky, jen jsem měl trochu strach, abych si ten domek nezničil...
Poraďte prosím. Koupil jsem nový kvalitní ložiska na hlavní hřídel, hřídel vrtulky a náhon vrtulky. Co myslíte mám je na svým Copterovi raději preventivně vyměnit nebo počkat až se vysypou a pak? Nevím jak se takový vadný ložisko pozná nebo co popřípadě může v letu způsobit? Díky.
T-Rex 450 PRO + CopterX 450 SE V2
Futaba T10CG + Phoenix sim.
- Kenny McCormick
Ja osobne som par vymenil v domceku nahonu vrtulky prednom aj zadnom, preto, ze som videl ze "drhnu". Pripadne keby bolo rozviklane, tiez by som vymenil. Alebo nejak chrci /volnobezne som menil preto/.
Preventivne som zatial nemenil ani neplanujem...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
TO: Kenny
Tak jsem vyměnil ložiska na hlavní hřídeli a na náhonu řemínku, to šlo dost složitě ale zvládl jsem to, že nemusím kupovat nový náhon. Ješte to vyměním na vrtulce a budu mít jistotu že se žádný ložisko nevysype. Pokud jsem dobře koukal tak to budou všechna rychle se točící lož. na helině. ty co se moc netočej tam nechám origo CopterX.
Tak jsem vyměnil ložiska na hlavní hřídeli a na náhonu řemínku, to šlo dost složitě ale zvládl jsem to, že nemusím kupovat nový náhon. Ješte to vyměním na vrtulce a budu mít jistotu že se žádný ložisko nevysype. Pokud jsem dobře koukal tak to budou všechna rychle se točící lož. na helině. ty co se moc netočej tam nechám origo CopterX.
- Kenny McCormick
Tak si mi dal chrobaka do hlavy a skontroloval som pre kazdy pripad tie v domcekoch na hlavnu osku. Jedno poriadne drhne, druhe nema dokonalo hladky chod ale myslim ze este daco vydrzi. Doteraz som ich nepozeral.
No co uz, dokupim, vymenim...
Toto je zaujimave
http://www.ac-rc.com/product_info.php?c ... tjl4lp9g54
ale na coptera by to bolo skoda davat
tieto z USA budu tiez nanho exklusiv, ale cena je prijatelna
No co uz, dokupim, vymenim...
Toto je zaujimave
ale na coptera by to bolo skoda davat
tieto z USA budu tiez nanho exklusiv, ale cena je prijatelna
Kenny
Kde objednaváš díly na CopterX, měl se včera v dílně malou nehodu z vlastní blbosti. Odnesla to hlavní osa, příčná osa (ty mám) ale je také křivá hlava. Tady tahle http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=5572
myslíš že tam můžu dát tuhle nebo radeji orig. T-Rex nebo Tarot?
Kde objednaváš díly na CopterX, měl se včera v dílně malou nehodu z vlastní blbosti. Odnesla to hlavní osa, příčná osa (ty mám) ale je také křivá hlava. Tady tahle http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=5572
myslíš že tam můžu dát tuhle nebo radeji orig. T-Rex nebo Tarot?
- Kenny McCormick
Z ehirobo uz neberem nic, odkedy mi poslali ohnute hlavne osky - musel som vyhodit a blato zadne osky - ohynal som v rukach - dal som dole remenicky a osky tiez vyhodil. Na copterX diely uz dokupujem bud Tarot alebo t-rex. Zadne osky aj HK - su velmi dobre.
Akurat ten diel co ti treba je podla mna najhorsi. Mam dva z copterX obe zle, dokupil som na HK za 3,99, ten bol /este stale je/ najlepsi, potom som dokupil na HK este dva a dosli ine a zase zle - sirsia diera na hl.osku, normalne ani nedotiahnes a akoby krivo vrtnuta, proste na nervy.
Skusil som nalakovat koniec hlavnej osky a potom nasadit hlavu - pomohlo, dalo sa dotiahnut, bolo to lietatelne - ale to len ako nudzove riesenie - nebola celkom vystredena a boli tam male vibracie. Najblizsie, ked budem potrebovat novu hlavu, vyskusam na Tarot - posledny pokus o lacny nakup tohto dielu /12,-/, na t-rex stoji 2x viac.
Este sa vratim k zadnym oskam - kupil som na t-rex tie cierne 3ks v baleni, na jednej plastova remenicka, dva bez. Osky su dobre, remenicka na nic, da sa rukou bez akychkolvek nastrojov stiahnut dole a nasadit naspet - odporucam vyhodit a nahradit inou, hoci kovovou z copterX skor nez zacne preklzovat pocas letu. HK su v tomto porovnani skvele a material je tvrdy ako na t-rexovych, proste nieco vydrzia - pokial nezmenia vyrobu ako to urobili s tym hlavnym domcekom.
Akurat ten diel co ti treba je podla mna najhorsi. Mam dva z copterX obe zle, dokupil som na HK za 3,99, ten bol /este stale je/ najlepsi, potom som dokupil na HK este dva a dosli ine a zase zle - sirsia diera na hl.osku, normalne ani nedotiahnes a akoby krivo vrtnuta, proste na nervy.
Skusil som nalakovat koniec hlavnej osky a potom nasadit hlavu - pomohlo, dalo sa dotiahnut, bolo to lietatelne - ale to len ako nudzove riesenie - nebola celkom vystredena a boli tam male vibracie. Najblizsie, ked budem potrebovat novu hlavu, vyskusam na Tarot - posledny pokus o lacny nakup tohto dielu /12,-/, na t-rex stoji 2x viac.
Este sa vratim k zadnym oskam - kupil som na t-rex tie cierne 3ks v baleni, na jednej plastova remenicka, dva bez. Osky su dobre, remenicka na nic, da sa rukou bez akychkolvek nastrojov stiahnut dole a nasadit naspet - odporucam vyhodit a nahradit inou, hoci kovovou z copterX skor nez zacne preklzovat pocas letu. HK su v tomto porovnani skvele a material je tvrdy ako na t-rexovych, proste nieco vydrzia - pokial nezmenia vyrobu ako to urobili s tym hlavnym domcekom.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
Díky Kenny za vyčerpávající recenzi, asi to objednám pár dílů Tarot z www.ac-rc.com Máš nějaký zkušenosti s tímhle obchodem, je všechno v pohodě?
- Kenny McCormick
Vulcan72 píše:Díky Kenny za vyčerpávající recenzi, asi to objednám pár dílů Tarot z www.ac-rc.com Máš nějaký zkušenosti s tímhle obchodem, je všechno v pohodě?
Pred mesiacom som objednal par dielov na Tarot. Zbalili a odoslali za dva dni, za styri mi to odletelo 26.2.... Ale este nedoletelo. Za to vsak oni nemozu. Nauctovali mi postovne 7USD /maly balicek/ a po odoslani mi 2USD vratili na ucet.
Ceny dobre. Podla mna bude v pohode.
Vím, že už se to tady někde řešilo, ale nemůžu to najít
Při roztáčení heliny se mi celá škubne a pootočí tak o dvacet centimetrů. Na regulátoru mám start mode nastavený na Soft. Při nastavení Very soft to škubne sice trochu méně, ale udělá to taky. Listy mám vyvážený, těžiště srovnaný.
Ještě mne zaráží, že při nejnižších otáčkách to s celou helinou hází, ale se zvyšujícími se otáčkami házení ustává a od cca 40% plynu to přestává úplně. Když držím rám, tak cítím jen lehké „vrnění“ (nebo brnění; nenapadá mne,jak to co nejlépe popsat.) Napadlo mne, že je to nevyvážením, ale po sundání listů a pádel to dělá to samé, jen ne tak znatelně. To mi nepřijde jako normální, nebo ano?
A poslední věc je, že mám na vysílačce nastavenou lineární křivku plynu od 0 do 100%, ale motor se mi začne roztáčet až někde za jednou čtvrtinou dráhy kniplu. Přitom cyklika funguje hned jakmile knipl posunu byť jen o milimetr.
Nemůže to spolu všechno nějak souviset?
Při roztáčení heliny se mi celá škubne a pootočí tak o dvacet centimetrů. Na regulátoru mám start mode nastavený na Soft. Při nastavení Very soft to škubne sice trochu méně, ale udělá to taky. Listy mám vyvážený, těžiště srovnaný.
Ještě mne zaráží, že při nejnižších otáčkách to s celou helinou hází, ale se zvyšujícími se otáčkami házení ustává a od cca 40% plynu to přestává úplně. Když držím rám, tak cítím jen lehké „vrnění“ (nebo brnění; nenapadá mne,jak to co nejlépe popsat.) Napadlo mne, že je to nevyvážením, ale po sundání listů a pádel to dělá to samé, jen ne tak znatelně. To mi nepřijde jako normální, nebo ano?
A poslední věc je, že mám na vysílačce nastavenou lineární křivku plynu od 0 do 100%, ale motor se mi začne roztáčet až někde za jednou čtvrtinou dráhy kniplu. Přitom cyklika funguje hned jakmile knipl posunu byť jen o milimetr.
Nemůže to spolu všechno nějak souviset?